Valencia Basket cau en la pista d'Estrella Roja (76-73)

18/12/2020

Valencia Basket no va poder superar a Estrella Roja en un partit molt dur que es va decidir en els últims segons. Prepelic va tindre el possible triple de l'empat a les seues mans, però la pilota se li va escórrer. 15 punts per a Prepelic i Labeyrie, balanç 9-6.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Guillem Vives, Fernando San Emeterio, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Van Rossom va habilitar a Labeyrie per al mat i San Emeterio es va fabricar el tir des de la mitjana distància per a replicar les cistelles inicials de Uskokovic i Simonovic i un triple de l'ala-pivot francés va posar per primera vegada per damunt al quadre taronja (4-7 min.4). Loyd li va respondre amb un altre però Labeyrie es va fabricar el ganxo abans d'un 2+1 de Walden que va posar de nou a dalt als locals (10-9) al pas per la meitat del primer acte. Un triple de Vives va ser contestat per dues cistelles seguides dels locals castigant les pèrdues però el segon triple de Labeyrie mantenia a l'equip taronja per damunt. Prepelic va repetir des de la cantonada després d'una bona defensa i Tobey va baixar un alley-oop per a retornar la cistella de Davidovac. L'aler de l'Estrela Roja feia mal en la pintura però Prepelic des del tir lliure defensava la renda visitant per a deixar el marcador en 20-22 al final del primer quart.

Walden li donava la volta al marcador amb dues accions seguides però Hermannsson es va fabricar la safata per a tornar a equilibrar-lo. Reath, un triple de Loyd i Kuzmic van obrir un parcial que el propi Loyd va fer créixer fins a un 9-0 perquè Ponsarnau parara el partit amb 33-24 a cinc i mig per al descans. Després de l'aturada, Kalinic va tallar el parcial des de la mitjana distància i Van Rossom va assistir a Williams perquè baixara el alley-oop però els tirs exteriors de l'equip taronja no van entrar en les següents accions i Kuzmic i Reath el van tornar a estirar fins al 37-28. Després de l'aturada, la jugada de pissarra va acabar amb un encert en la pintura de Prepelic i malgrat la cistella d'O`Bryant, l'escorta eslové va convertir el triple. Un Estrela Roja en dinàmica positiva trobava un 2+1 de Lazic però Prepelic insistia amb un nou triple. O’Bryant ho va retornar per a manar el partit al descans amb 45-36.

Un triple de Loyd va ampliar la renda local fins als dotze punts abans que Kalinic en la pintura ficara la primera taronja de la segona meitat i Dubljevic després de rebot ofensiu anotara la seua primera cistella del partit. Kuzmic posava el 50-40 i encara que els tirs no entraven, la defensa taronja era més intensa i no concedia segones opcions. Prepelic va trobar el camí a l’anella i després Labeyrie va assistir a Vives per a la cistella en la pintura que portava a Obradovic a parar el partit amb 50-44. O’Bryant va anotar des de la mitjana distància però Tobey treia la falta de tirs. El pivot de l'Estrela Roja assumia el protagonisme ofensiu dels seus per a defensar l'avantatge de huit abans d'un triple de Hermannsson. Walden des del tir lliure posava el 55-49 però Tobey treia la falta en el rebot ofensiu i no perdonava des de la línia. El pivot taronja es va fer l’amo d'eixe moment del partit i després de culminar una bona defensa col·lectiva amb un tap, va aconseguir un 2+1 per a posar a un al Valencia Basket. O’Bryant va tallar el parcial taronja però un triple de Labeyrie va deixar el marcador en empat a 57 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Reath va ser contestat per un altre de Puerto i Tobey baix l’anella va contestar a la cistella de l'australià de l'Estrela Roja però el quadre local continuava trobant encert, en este cas amb el triple de Jagodic per al 65-62. Una recuperació de Hermannsson va acabar amb Puerto assistint a Williams per al 2+1 i després de la defensa, el propi aler valencià va eixir en carrera per a traure la falta de tirs i tornar a posar per damunt al Valencia Basket molts minuts després. Loyd ho va empatar i després amb un triple llunyà va posar el 70-67 a quatre i mig del final. Dubljevic es deixava un tir des de la línia de personal i Loyd col·locava el 72-68. El capità taronja es va fabricar el ganxo i després de la defensa, Kalinic es deixava un altre tir lliure de la seua sèrie de dues. Loyd continuava assumint el pes ofensiu dels seus, ara amb la cistella des de la mitjana distància i es va xiular una falta en atac a Dubljevic en la següent acció, amb 74-71 a 1:40 del final. Davidovac va anotar des de la mitjana distància sobre la botzina de possessió i Labeyrie esta vegada no va perdonar des del tir lliure. Valencia Basket va defensar per dues vegades i va tindre possessió per a empatar el partit, però la pilota es va escórrer de les mans de Prepelic i l'equip blanc-i-roig va amagar la pilota perquè el partit s'acabara amb 76-73.