Valencia Basket suma la desena victòria en l'Eurolliga davant el Khimki Moscow Region (88-82)

23/12/2020

Valencia Basket ha allargat el seu bon moment a casa sumant la desena victòria en la Turkish Airlines EuroLeague davant el Khimki Moscow Region (88-82) en un partit en el qual va marxar en el marcador en el segon quart, va sobreviure a una aturada ofensiva en el tercer quart i de la mà de Hermannsson (16 punts i 9 assistències) va trobar la calma suficient per a acabar emportant-se el partit. Williams (15 punts) i Mike Tobey (10 punts i 8 rebots) van ser també claus en el triomf.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Guillem Vives, Fernando San Emeterio, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. Un ganxo del capità taronja va replicar a la cistella inicial de Booker i Vives va trobar el camí a l’anella per a la safata. Pradilla va convertir baix l’anella a passada de San Emeterio i després va convertir dos des de la línia de personal per a posar el 8-3 abans d'un triple de Shved. Un triple de Jerebko va posar per damunt als russos amb el 8-9, que no van aprofitar els errors en el tir de l'equip taronja per a fer créixer el seu avantatge fins que San Emeterio va convertir baix l’anella després de l'estratègia de servei de banda. Booker va traure un 2+0, Prepelic va trobar a Tobey per a la cistella a taula i després de la fallada de Shved, Vives va habilitar a Williams de palomero per al mat sense oposició. Després d'una bona defensa, Kalinic va ampliar el parcial a un 6-0 atacant l’anella amb una acció individual. McCollum va tallar la sequera ofensiva del Khimki per a deixar el marcador en 16-13 al final del primer quart.

Prepelic va fer l'eslàlom per a acabar en safata la primera acció del segon acte però cinc punts seguits de McCollum van empatar el partit a 18 abans d'una cistella de Hermannsson i una passada de l'islandés que Tobey va baixar per al alley-oop. El propi Hermannsson va trobar primer a Williams per a la cistella baix l’anella i després a Kalinic en carrera per a ampliar el parcial i portar a Kurtinaitis a gastar el seu segon temps mort. No va encistellar l'equip rus i Kalinic va trobar a Williams baix l’anella per al 10-0 (28-18 min. 16) abans que Jerebko anotara baix l’anella. Kalinic va continuar convertint baix l’anella però li van xiular la seua segona personal i Joan Sastre va tornar a jugar després de la seua lesió en la primera jornada d'Eurolliga, l'u d'octubre. Williams va acabar una bona circulació de pilota amb un 2+1, Booker va convertir després d'una jugada embrollada i Hermannsson va anotar el primer triple taronja amb 17 minuts jugats. Després de forçar una altra falta d'atac, Dubljevic es va fabricar el ganxo i després va assistir a Williams perquè baixara el alley-oop per a posar el 40-24 abans d'un triple de Bertans. Van Rossom va recuperar i va assistir a Dubljevic per a la cistella baix l’anella i malgrat la cistella de Mickey, el capità taronja va traure un 2+1 per a manar el partit al descans amb 45-29.

Un triple de Prepelic va respondre a la cistella inicial de McCollum per a començar la segona meitat i l'eslové va repetir després d'una recuperació per a posar la vintena d'avantatge (51-31 min.23). McCollum continuava assumint el protagonisme ofensiu dels seus, Mickey va ficar el triple i Zaitsev va allargar el parcial per a posar el 51-38 abans d'una acció individual de Pradilla anotant després de guanyar línia de fons. Timma va mantindre obert amb dos triples seguits el moment d'encert dels russos i va portar a Ponsarnau a parar el partit amb 53-44. Mickey va baixar la renda taronja a set abans que Prepelic traguera la falta de tirs per a afegir alguna cosa més a la desencertada ofensiva taronja. Zaitsev i Timma des del tir lliure col·locaven el 55-50 a dos minuts per a acabar el tercer quart. L'ofensiva taronja no trobava res i Booker retallava encara més des del tir lliure fins que Hermannsson es va fabricar la cistella per elevació i després va recuperar la pilota per a assistir per a la safata en transició de Van Rossom per a deixar-ho amb 59-52 amb deu minuts per jugar.

Zaitsev va trobar el camí a l’anella per a la safata però Hermannsson va trobar l'avantatge per a habilitar el mat de Williams abans d'un triple de McCollum que posava el 61-57. El propi base islandés va respondre amb un altre triple sobre la botzina de possessió i Van Rossom va guardar la pilota fins a aconseguir l'espai per a la cistella de mitjana distància. Després d'una bona defensa, Van Rossom va trobar a Williams en carrera per a traure la falta i convertir dos tirs lliures per a col·locar el 68-57. Mickey va parar el parcial en 7-0 i encara que Tobey va convertir dos des de la personal en la següent acció, Jerebko va ficar el triple en l'altre costat. Una recuperació de Sastre va acabar amb una safata en carrera del propi escorta balear però Bertans també va encertar amb el triple per al 72-65. Hermannsson va convertir per elevació però Shved amb un altre triple va continuar llimant el desavantatge rus. L'islandés trobava a Williams perquè baixara el alley-oop i després d'una bona defensa, el propi Hermannsson va habilitar a Tobey perquè anotara sol baix l’anella per a estirar de nou la renda a deu a tres minuts del final. L'equip taronja va defensar bé les dues següents accions però no va aconseguir fer créixer el seu avantatge i es va xiular falta de tres tirs de Vives sobre Bertans, que el letó no va perdonar. No es va apreciar falta sobre l'intent de safata de Vives, però el triple de Mickey no va entrar i Hermannson es va fabricar el corredor fins a l’anella per a entrar nou a dalt en l'últim minut. Booker va ficar el triple i l'antiesportiva sobre Hermannsson va acabar amb dos tirs de l'islandés i una pèrdua que va acabar amb el 2+1 de Shved. Hermannsson no va perdonar els tirs de la falta rápida