Valencia Basket encadena el seu cinqué triomf seguit en Liga Endesa davant Acunsa GBC (101-75)

27/12/2020

Valencia Basket va sumar la seua cinquena victòria consecutiva en la Liga Endesa en imposar-se per 101-75 al Acunsa GBC en un encontre que va dominar amb solvència des d'un parcial de 30-5 entre el final del primer quart i l'inici del segon i anotar 63 punts en la primera meitat. En un partit amb cinc jugadors per damunt de 12 punts, van destacar Hermannsson i Tobey amb 17 punts i Dubljevic amb 16.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Klemen Prepelic, Fernando San Emeterio, Nikola Kalinic i Bojan Dubljevic. El capità va ficar baix l’anella la primera cistella taronja per Faggiano, un triple de Radoncic i una transició culminada per Echenique van donar un avantatge inicial als donostiarres amb el 2-7. Prepelic en acció individual i un 2+1 de Kalinic en carrera ho van equilibrar però Echenique va replicar amb una altra cistella amb addicional. Van Rossom va atacar el cércol amb decisió però Dee va clavar el triple per a posar el 9-13 després dels primers quatre minuts. Un 2+1 de Prepelic i un ganxo de Dubljevic van posar per primera vegada per damunt al conjunt taronja i després d'una recuperació, Van Rossom va deixar la safata en transició. San Emeterio des del tir lliure i Tobey en la pintura van ampliar el parcial taronja fins a un 10-0 abans d'un triple de Magarity per al 19-16. Tobey va baixar un alley-oop manat per Hermannsson i després el propi islandés va clavar dos triples seguits per a posar la renda taronja per damunt de la desena per primera vegada. Un triple de Williams ho deixava en 30-16 al final del primer quart.

Puerto, Sastre i el tercer encert llunyà de Hermannsson van mantindre obert el festival triplista malgrat la cistella de Echenique i van portar a Nicola a parar el partit després de tot just 105 segons de quart amb 39-18. Puerto va ficar el seté triple taronja i Hermannson va continuar trobant l’anella, encara que l'entrada de Francis i el colombià Echenique van activar un poc l'ofensiva donostiarra. Williams va tornar a encertar des de fora, Francis li va contestar però Prepelic i un nou triple de Dubljevic van posar la renda taronja per damunt de la vintena. L'eslové i el capità taronja van continuar castigant l’anella defensada pels donostiarres per a posar un +27 taronja i Pradilla va completar l'entrada en pista dels dotze jugadors en la primera meitat. I amb la seua cistella, feia que 11 dels 12 hagueren estrenat el seu caseller de punts en els primers 20 minutos. Un triple de Dee manava el partit al descans amb 63-38.

Williams i Tobey van començar la segona meitat anotant en la pintura i després de la recuperació, un triple del mateix Williams va posar el 70-40 abans d'un altre triple, obra de Dee. El Acunsa GBC va trobar un poc d'encert des de lluny, però els exteriors donaven menjar en bones posicions a Tobey, que a més convertia un triple després d'una bona defensa per a tornar a posar per damunt dels 30 en arribar a la meitat del tercer acte. L'equip donostiarra va traure l'orgull i va aprofitar la falta d'encert exterior de l'equip taronja per a arrapar un poc el seu desavantatge fins al 77-54 carregant amb segones opcions i pujant la seua intensitat defensiva. San Emeterio des del tir lliure i un palmeig de Dubljevic van tornar a encendre l'ofensiva taronja per a deixar-lo en 84-56 amb deu minuts per jugar.

L'equip taronja va eixir més encertat a l'últim acte, amb San Emeterio liderant convertint en dos punts un bon passe en carrera de Pradilla o assistint per al triple de Prepelic per a posar de nou la renda taronja per damunt de la trentena. La volta al partit de Tobey i Hermannsson va donar una altra estirada fins al 97-62 però l'equip donostiarra va continuar apretant en el rebot ofensiu per a tractar de contindre el desavantatge en la recta final, en la qual Joan Sastre va continuar acumulant minuts de competició després de tornar de la seua lesió i Hermannsson va posar el marcador per damunt de la centena des del tir lliure en un partit que va acabar amb 101-75.