María Pina: “Sent molta emoció i nervis per tornar”

04/01/2021

 María Pina torna amb l'equip. La jugadora, que es va lesionar la passada temporada del lligament creuat anterior del seu genoll esquerre durant un partit a la Fonteta enfront de Quesos El Pastor, té ja l'alta metgessa i esportiva. Després d'estar entrenant les últimes setmanes amb les seues companyes, entra en el roster del pròxim partit enfront de Ciudad de La Laguna.

 

Després de més 365 dies des del dia en què es va lesionar, Pina recorda perfectament aquell moment: “Va ser al principi del partit quan vaig tindre aqueix xoc fortuït. Vaig sentir que el genoll se m'havia anat però m'havia semblat que no havia sigut tan greu. Em recorde de la foto amb el polze a dalt perquè volia calmar a la gent. Vaig intentar xafar, no podia caminar, em vaig posar el gel i em vaig quedar veient el partit, però quan van eixir del descans li vaig dir a la meua mare que ens anàrem a casa perquè no em trobava bé. El dia següent vaig anar a fer-me la ressonància i a la vesprada em van comunicar que tenia el lligament trencat. Eixos moments van ser difícils”.

 

Respecte al procés de recuperació, l'espanyola admet que no ha sigut un camí de roses: “He passat per moltes fases. Encara no ho he superat. A part del que és esportivament, és una lesió dura perquè amb l'edat que tinc em sabia greu que la gent estiguera preocupada per mi. Tenia molts dubtes de la meua carrera esportiva, què anava a passar, com anava a ser… Però una vegada em vaig operar va ser tot més al dia a dia, cada fase que passava pensava que ja havia passat el pitjor, però no perquè després ve una altra, que estàs una mica més a prop, llavors et passa algun dolor i després el confinament no em va ajudar molt en la rehabilitació. Al final d'una manera natural el procés va tancant-se i tu mentalment vas intentant tancar aqueixes ferides de dubtes, pors i incerteses que per a mi és el pitjor”.

 

Encara que en aqueix camí, Pina també ha tret coses molt positives d'ella i dels seus sers estimats. “Em sent orgullosa de la gent que m'envolta. Això l'he de dir, de la meua família sobretot i després dels meus amics i especialment d'Anna. És una persona que m'ha ajudat moltíssim. Ha vingut a la meua casa quasi tots els dies, m'ha aguantat els meus dies dolents i m'ha animat moltíssim. Si algun dubte tenia del lluitadors que som els esportistes, encara he tret cada vegada més eixa força i motivació. Em quede amb la gent que m'ha donat suport i la força que he tret”, explica la jugadora.

 

Quant a la relació amb la resta de l'equip quan no estàs en dinàmica de partits, l'aler distingeix entre dues fases: “L'any passat no estava preparada per a estar a prop. En els partits ho passava molt malament, encara que van ser pocs entre l'operació i la pandèmia. Estava molt recent l'operació, em portava molt de temps, ni tan sols podia anar caminant normal ni depenia del meu cotxe. Em sentia més apartada per mi mateixa. Aquesta temporada, m'he intentat enganxar a eixa il·lusió de tindre gent nova i d'ajudar-los al fet que es fiquen en el club. He agafat aqueix paper de segona capitana. La gent ha notat que sóc una persona que porta ací més temps, que sé com funciona el club. Això m'ha ajudat a veure que tinc un lloc i que s'admire eixa part de mi. He intentat estar amb elles el que he pogut, viure els partits a mort, cada partit els mane una cosa al grup de motivació, un vídeo…”

 

Des del moment en el qual li han donat l'alta metgessa i ha vist el seu retorn a la competició oficial en l'horitzó Pina assegura sentir-se “molt nerviosa”: “He estat entrenant molt i físicament em trobe súper bé. És veritat que he estat entrenant sola i ara entra un concepte espacial que ja som deu m'he sentit una mica perduda. Molta emoció. No sé com serà, no m'ho puc imaginar, perquè damunt hi haurà una mica de públic… Intentaré estar el més tranquil·la que puga”.

 

Al 2021, que ve amb el seu retorn a les pistes, la jugadora li demana “a nivell esportiu tots els èxits que el Club es plantege. Això serà bo per a mi i bo per a tots; formar part d'ells, que és la meua il·lusió i el fet de fer-lo amb Anna, una persona tan important per a mi. A nivell personal, que ho puga gaudir”.


TAGS: