Valencia Basket amplia a set la seua ratxa en la pista del Club Joventut Badalona (80-91)

04/01/2021

Valencia Basket va fer créixer a set la seua ratxa de victòries consecutives en la Liga Endesa després d'imposar-se en la pista del Club Joventut Badalona per 80-91 i trencar una dinàmica de quasi cinc anys sense guanyar en el feu verd-i-negre. Després d'un primer quart igualat, l'equip taronja es va posar per davant en el segon acte, va obrir bretxa en el tercer i va respondre amb un altre bon parcial al bon inici dels catalans en l'últim per a no vore perillar la victòria. Tobey i Sastre, amb 15 punts cadascun, van ser els millors anotadors en un partit en el qual va sobreeixir Labeyrie amb 9 punts, 9 rebots i 4 assistències per a 19 de valoració.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Nikola Kalinic, Louis Labeyrie i Mike Tobey. Dues accions individuals de Sastre van replicar als encerts inicials de Parra i Bassas i Van Rossom des del tir lliure va posar per damunt a l'equip taronja abans d'un triple de Bassas i una cistella de López-Aróstegui per al 9-6 al pas de la meitat del primer acte. Labeyrie ho va empatar amb el primer triple taronja i el segon, obra de Sastre, va tornar a posar per damunt al quadre taronja després de la cistella de Tomic. El croat va encadenar altres dos encerts per a col·locar el 15-12 però un triple de Kalinic va tornar a igualar la trobada i una cistella de l'aler serbi en transició va tornar a canviar el signe del partit. Tomic continuava absorbint tot el joc ofensiu dels verdinegros, però Kalinic feia el propi amb un ganxo per a deixar-lo en 17-19 al final de la primera habitació.

Hermannsson va ficar la primera del segon acte i després d'encadenar diverses bones defenses, Williams va percutir per a acabar en carrera i portar a Carles Duran a gastar temps mort amb 17-23. Ventura va anotar el triple després de l'aturada però l'estratègia de fons va acabar amb Williams penjant-se de l’anella amb potència i Prepelic va allargar l'avantatge taronja fins als set punts des del tir lliure. Birgander va enganxar dues cistelles en la pintura per a posar el 24-27 però un triple de Labeyrie i un mat de Williams com a palomer defensaven l'avantatge visitant. Un triple de Brodziansky va ser replicat per un altre de Prepelic i encara que Birgander continuava fent-se gran en la pintura, Williams també aprofitava el seu avantatge físic sobre el seu parell. El triple de Dawson es va trobar amb un altre de Hermannsson per a mantindre huit a dalt al Valencia Basket i Tobey va acabar esmaxant per dues vegades bones circulacions de pilota per a replicar a les cistelles de Birgander i Tomic per a deixar el marcador en 36-44 en arribar al descans.

Un tap de Tobey va acabar amb Van Rossom anotant la primera de la segona meitat en carrera i posant per primera vegada la desena d'avantatge i un triple del propi pivot taronja va replicar al de López-Arostegui. Sastre també va encertar des de fora i encara que Tomic va traure el 2+1, un robatori de Kalinic va acabar en antiesportiva i en una jugada de cinc punts després dels tirs de l'aler serbi i el triple de Sastre per a posar el 42-57 al pas pel minut 25. Kalinic en la pintura replicava a la cistella de Tomic i després li assenyalaven una antiesportiva que es va quedar en dos tirs lliures anotats i una pèrdua forçada. Dos triples seguits de Tobey defensaven la renda taronja malgrat l'aparició ofensiva de Dimitrijevic (48-65 min.28). Prepelic des del tir lliure convertia el mateix que Brodziansky i Dawson des de la línia, San Emeterio es deixava un des de la personal i una recuperació va acabar en un triple de Labeyrie per a deixar-ho en 50-71 amb deu minuts per jugar.

Prepelic es va anar fins a la cuina per a anotar la primera de l'últim quart i Dawson deixava el parcial taronja en 2-14 amb un 2+0. Birgander va traure una altra cistella amb addicional, Dawson clavava un triple i després de la falta en atac, Zagars ficava un altre per a posar el 61-73. Hermannsson tallava el parcial en 11-0 amb dues accions individuals seguides i després assistia a San Emeterio per a la cistella a anella passada. Williams des del tir lliure retornava la vintena d'avantatge amb un parcial que la Penya va tallar en 0-8 abans que Williams es penjara del cércol de nou per al 63-83 a cinc minuts del final. L'equip verd-i-negre no volia soltar-se del partit i López-Arostegui anotava el triple però la circulació de pilota tornava a habilitar en bones posicions als interiors perquè Tobey es penjara amb comoditat o San Emeterio anotara des de la mitjana distància. L'orgull local li va portar a trobar el cércol jugant amb velocitat i a continuar apretant en defensa en els últims compassos per a retallar fins al 75-87 amb dos minuts per jugar però encara que no anotava, l'equip taronja va apretar en les següents defenses i San Emeterio es va traure del barret una cistella per a no deixar als locals inquietar el triomf taronja, que va acabar arribant per 80-91.