Derrota en la pista del FC Barcelona per a obrir la segona volta de l'Eurolliga (89-72)

07/01/2021

Valencia Basket no va poder obrir amb triomf la segona volta de la Turkish Airlines EuroLeague en caure en el Palau Blaugrana per 89-72 en un partit en el qual va començar malament, es va recuperar amb un parcial de 0-13 per a posar-se a tres en el començament del tercer acte i no va poder trobar encert davant la defensa blaugrana en la segona meitat. Mike Tobey (14-10), Labeyrie amb 17 punts i Sastre amb 13 van ser els més destacats en l'equip taronja.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Mike Tobey. Sastre després del seu propi rebot va replicar primer a la cistella inicial de Higgins i després va clavar el triple després d'una bona circulació de pilota per a posar per davant a l'equip taronja. Kalinic va trobar a Tobey en la pintura per al 2-7 però Higgins va castigar la pèrdua amb una safata i Hanga ho va empatar amb un triple. Un triple de Tobey mantenia per damunt al quadre taronja però cinc punts seguits de Higgins van posar el 14-10. L'equip blaugrana corria per a castigar les pèrdues i amb segones opcions per a posar-se huit a dalt abans que Hermannsson des del tir lliure tallara el parcial en 9-0 per a deixar-lo en 18-12 al final del primer quart.

L'islandés va ficar la primera del segon acte i San Emeterio va trobar a Labeyrie per al ganxo però després de l'aturada ofensiva dels taronja després del temps mort local, Sergi Martínez feia mal anotant amb talls per línia de fons i dos triples seguits de Abrines posaven el 28-16 i portaven al tècnic taronja a parar el partit a sis minuts del descans. Valencia Basket no trobava encert davant l'agressiva defensa blaugrana i el quadre local va estirar el seu avantatge fins als 16 punts amb un altre parcial que Labeyrie va tallar en 10-0 amb un triple. Malgrat que Hanga va ficar un altre, el propi Labeyrie va repetir encertant des de fora. Hanga li va tornar a contestar per al 38-22 però Kalinic es va fabricar el camí cap a l’anella malgrat l'oposició, Labeyrie va ficar el seu tercer triple del quart i Tobey després de rebot ofensiu es va penjar amb força per a traure el 2+1. Després d'una bona defensa, va haver-hi tècnica al tècnic local amb el tir lliure del qual Van Rossom va arrapar un punt més i després de l'intercanvi d'errors, la jugada de pissarra amb un segon de primera meitat per jugar permetia a Prepelic anotar per a deixar-ho en 38-33 en arribar al descans.

Kalinic va caçar la seua pròpia errada per a ficar la primera de la segona meitat però Calathes va tallar el parcial taronja en 0-13 amb un 2+0. Kalinic es va fabricar la cistella però Calathes va ficar el triple i Oriola va convertir baix l’anella per al 45-37. Williams va baixar un alley-oop manat per Van Rossom i després va traure personal per a convertir dos tirs lliures però Higgins i Calathes mantenien estabilitzada la renda local en set punts (48-41) en arribar a la meitat del tercer acte. L'equip taronja es va ficar en prima i el Barça va estirar de nou el seu avantatge fins als onze punts des del tir lliure abans d'una cistella per elevació de Sastre. El quadre local continuava anotant des de la línia de personal i amb una cistella de Smits posava el 56-43, però Labeyrie des de la mitjana distància i Kalinic no deixaven créixer la renda malgrat la irrupció ofensiva de Smits. Dos triples de Van Rossom i Sastre retallaven a nou però Oriola va aparéixer en el Barça per a no permetre que la renda local disminuïra i un triple de Abrines ho deixava en 67-54 amb deu minuts per jugar.

Abrines i Oriola van tornar a posar el màxim desavantatge i Sergi Martínez col·locava el -18 amb el 72-54 abans d'un triple de Sastre que va ser replicat per un altre de Abrines. Tobey i Prepelic amb un triple i dos tirs lliures ficaven un poc de carbó en la caldera ofensiva taronja però el quadre català aconseguia anotar gràcies a les seues individualitats per a mantindre's 16 a dalt a cinc minuts del final. El marcador no es va moure en els següents minuts fins a un 2+1 de Tobey però Hanga i Westermann van acabar amb l'últim intent de reacció taronja perquè el partit acabara amb el resultat de 89-72.