Valencia Basket inicia el seu 9é projecte ‘One Team’, ara amb l'IES Peset Aleixandre de Paterna

13/01/2021

Valencia Basket posa en marxa per huitena temporada consecutiva una nova iniciativa dins de “One Team”, el programa de Responsabilitat Social Corporativa liderat i impulsat per Euroleague Basketball i en el qual una temporada més comptarà amb el suport de CaixaBank, a través de la Fundació “la Caixa”. Com en les edicions anteriors, en aquest nové projecte de València Basket en “One Team” s'emprarà la pràctica del bàsquet com a vehicle per a promoure el benestar i la inclusió social.

 

El Club taronja treballarà en aquesta ocasió amb l'IES Peset Aleixandre de Paterna al llarg d'un programa de deu sessions en el qual els One Team Ambassadors d'aquesta temporada, Derrick Williams i Martin Hermannsson, tindran una especial importància. La primera de les sessions tindrà lloc esta setmana en L’Alqueria del Basket. 16 joves de entre 13 i 17 anys prendran part des de demà en aquesta iniciativa.

 

Els coaches del “One Team” de València Basket, tal com feren amb els huit projectes anteriors en el Col·legi Públic Francisco Giner dels Rius, en la Colònia Sant Vicent Ferrer, amb els joves de la Fundació Asindown, de l'Associació Perifèria Font de Sant Lluís, amb els xics i xiques del projecte Heura i del Projecte Santa Marta de Càritas, amb Mamàs en Acció i amb la Fundació Privada María Auxiliadora de Torrent, desenvoluparan demà la primera de les sessions d'entrenament amb els seus nous pupils, centrada en convertir-se en una primera presa de contacte dels xavals tant amb la metodologia “One Team” com amb el gran protagonista de les sessions: la pilota taronja. Els entrenadors encarregats de desenvolupar l'activitat seran José Casares, Patricia Calabuig i Paco Pardo, pertanyents al cos d'entrenadors de L’Alqueria del Basket.

 

Deu sessions, un objectiu

Aquest projecte “One Team IX” té planificades deu sessions d'entrenament que es desenvoluparan els dijous des de demà 14 de gener a la vesprada fins al mes de març. Amb elles, es busca que els participants visquen experiències positives i desenvolupen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral. Tot això a través de l'aprenentatge dels conceptes bàsics d'un esport col·lectiu com el bàsquet, que ajudarà els participants a conéixer els valors de sacrifici i responsabilitat que es deriven de l'exercici organitzat, usar l'esport com a fórmula de desenvolupament personal i canalitzar els seus passos cap a que puguen trobar en la pràctica de qualsevol activitat esportiva una via per a créixer com a persones.


TAGS: