Derrota en l'últim segon davant Zalgiris Kaunas (78-79)

27/01/2021

Valencia Basket va caure sobre la botzina final davant el Zalgiris Kaunas per 78-79 en un partit en el qual va estar sempre per darrere encara que es va ficar des de la defensa en la segona meitat i va recuperar 8 punts en 40 segons per a posar-se un a dalt abans de l'última jugada. Grigonis va ficar el tir malgrat la defensa taronja i va donar el triomf a l'equip lituà.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Vanja Marinkovic, Nikola Kalinic, Louis Labeyrie i Mike Tobey. Un triple de Marinkovic va respondre a la cistella inicial de Jankunas i Tobey després de rebot ofensiu, el propi Vanja en acció individual i un triple de Van Rossom van ampliar el parcial taronja i van portar a Schiller a parar el partit després de tres minuts i mig amb 10-2. Grigonis va tallar el parcial en 10-0 amb un triple i encara que Tobey va trobar a Kalinic per a la cistella en la pintura, Walkup va ficar el triple des de la cantonada i Jankunas des de la mitjana distància va posar el 12-10 al pas per la meitat del primer acte. Van Rossom va habilitar a Labeyrie per al mat però el quadre lituà va aprofitar les pèrdues per a posar-se per davant amb punts de Lauvergne i Rubit (14-15 min.8). Dubljevic va trencar en el pal baix la sequera taronja i després va assistir a Hermannsson per a la safata però el segon triple de Rubit mantenia per damunt als visitants. Labeyrie va culminar amb un altre mat una bona circulació de pilota per a deixar el marcador en empat a 20 al final del primer quart.

Un triple de Prepelic va obrir el segon acte però Milaknis li va replicar amb un altre i Jokubaitis va anotar a taula en acció individual. Hermannsson es va fabricar el corredor a l’anella i Prepelic va repetir anotant des de darrere de l'arc però Lauvergne i Rubit anotaven per a mantindre per damunt als lituans i portar a Ponsarnau a parar el partit amb 28-29 a sis i mig per al descans. Prepelic va continuar assumint el protagonisme ofensiu, ara des del tir lliure i encara que Rubit va ficar el seu tercer triple de la nit, Van Rossom li va replicar amb un altre. Tres tirs lliures de Grigonis i Jankunas a anella passada col·locaven el 33-37 a cinc minuts per a a el descans abans d'un mat de Tobey, però Lauvergne des del tir lliure i anotant baix l’anella posava set a dalt als lituans amb el 35-42. L'intercanvi de tirs lliures i un triple de Hayes feien créixer la renda visitant fins als onze, i encara que Valencia Basket va millorar la seua intensitat defensiva, l'equip taronja no aconseguia anotar fins a una acció després de rebot ofensiu de Dubljevic per a manar el partit al descans amb 38-47.

L'equip taronja va eixir millor d'intensitat després del descans però no va ficar els seus tirs oberts i si ho va fer Hayes per a posar un màxim desavantatge de dotze. Labeyrie si va ficar el triple en la següent acció i després dels tirs lliures de Grigonis, Labeyrie va repetir anotant des de lluny i després es va fabricar el ganxo per a retallar a sis abans que Lauvergne, Rubit i Jokubaitis posaren el 46-58 darrere l'altre període de falta d'encert taronja. Prepelic va tallar el parcial des del tir lliure, San Emeterio va clavar el tir obert des de la cantonada i Prepelic va ficar el triple per a reactivar l'atac taronja i retallar a cinc abans d'una cistella de Geben. Però la maquinària ofensiva ja trobava l’anella i Hermansson va ficar la safata després d'una bona circulació per a deixar-ho en 55-60 amb deu minuts per jugar.

Dos tirs lliures de Prepelic contestaven a la cistella de Jokubaitis i un 2+1 de Labeyrie a la cistella de Grigonis per a continuar retallant desavantatge. L'equip taronja tancava el seu cércol però no trobava encert en el tir exterior i Rubit posava el 60-66. Hermannsson va ficar la safata i després d'una bona defensa de Tobey, San Emeterio va trobar al propi pivot taronja per al mat. Walkup posava amb una safata i Jokubaitis des de la mitjana distància posaven el 64-70 a quatre minuts del final i Hermannsson i Labeyrie des del tir lliure tornaven a posar a tres al quadre taronja. Un mat de Lauvergne cinc a dalt als visitants, Van Rossom va fallar la safata i Rubit posava el 67-74 a minut i mig del final.

Dos tirs lliures de Prepelic contestaven a la cistella de Jokubaitis i un 2+1 de Labeyrie a la cistella de Grigonis per a continuar retallant desavantatge. L'equip taronja tancava el seu cércol però no trobava encert en el tir exterior i Rubit posava el 60-66. Hermannsson va ficar la safata i després d'una bona defensa de Tobey, San Emeterio va trobar al propi pivot taronja per al mat. Walkup posava amb una safata i Jokubaitis des de la mitjana distància posaven el 64-70 a quatre minuts del final i Hermannsson i Labeyrie des del tir lliure tornaven a posar a tres al quadre taronja. Un mat de Lauvergne cinc a dalt als visitants, Van Rossom va fallar la safata i Rubit posava el 67-74 a minut i mig del final. Després de l'aturada, Hermannsson es va inventar un 2+1 però Walkup va clavar el triple després del rebot ofensiu. Prepelic va ficar el triple ràpid i després de la defensa, Kalinic va traure una falta de tres tirs amb set segons per jugar. Va ficar els dos primers i el rebot del tercer va caure en mans taronja, va acabar en mans de Van Rossom per al triple que posava a dalt a l'equip valencià. En l'última jugada, Grigonis va ficar la cistella per a donar el triomf a l'equip lituà per 78-79.