La defensa, senyal d'identitat del Valencia Basket en LF Endesa

02/02/2021

La LF Endesa va parar momentàniament en la jornada 20 per a Valencia Basket amb un balanç quasi perfecte de 19-1 i un clar motiu darrere d'aquesta marca: la defensa. El conjunt taronja ha fet de la defensa el seu senyal d'identitat a partir de la qual ha aconseguit importants victòries en aqueixes jornades en les quals la cistella es fa una mica més xicoteta. Amb només 56,6 punts encaixats de mitjana per partit, Valencia Basket és el millor equip de la competició en l'aspecte defensiu.

 

Però, a més de destacar en aquest aspecte, el conjunt taronja té moltes altres armes en una plantilla àmplia i compensada que no sols ha permés aqueix rècord de 19-1 en LF Endesa, sinó també la classificació per als huitens de l'EuroCup Women amb un 3-0 en la fase que es va viure a la Fonteta el mes de gener passat.

 

Aquestes són les estadístiques fins a hui del Valencia Basket en LF Endesa.

 

Punts

En l'aspecte més purament ofensiu, les jugadores més anotadores de l'equip són Bec Allen amb 12,6 punts de mitjana, Marie Gülich amb 10,44 i Celeste Trahan-Davis amb 10,15. Precisament, Trahan-Davis té el segon millor percentatge en T2 de la competició amb un 63,87%, mentre que en percentatge de triples, Allen entra en el Top 10 de la LF Endesa amb un 43,3%.

 

Rebots

Trahan-Davis és la propietària de la pintura amb 6,5 rebots per trobada, sent la novena jugadora amb més captures sota el cércol en el pla nacional. En l'equip la segueixen Laura Gil amb 4,88 i Queralt Casas 4,42 rebots per partit.

 

Assistències

Repartint joc i donant passades de canastra, Valencia Basket té a una clara referència amb Cristina Ouviña amb 4,37 assistències per jornada. Tercera millor jugadora en aquest aspecte de la lliga. En el conjunt taronja, no gaire arrere de la base espanyola es troben les també nacionals Queralt Casas amb 2,53 i Anna Gómez amb 2,29 assistències per partit.

 

Recuperacions

Cristina Ouviña lidera també en aquest apartat amb 2,11 recuperacions per partit, sent la segona jugadora de la LF Endesa que més pilotes roba. La següent jugadora destacada en l'equip és Bec Allen –amb els seus braços infinits-, que roba 1,45 pilotes per trobada, seguida de Queralt Casas amb 1,42.

 

Taps

Les mans de Bec Allen tornen a ser protagonistes, perquè l'australiana col·loca 0,7 taps per jornada i és la tercera més ben jugadora en aquest apartat en la competició. La primera entre jugadores no interiors. No es queden lluny en LF Endesa Raquel Carrera amb 0,61 (5a) i Marie Gülich amb 0,44 (8a).

 

Valoració

La jugadora més eficient en la pista fins hui és Celeste Trahan-Davis amb 15 de valoració per partit. Puntuació que la col·loca en la posició número 9 de la lliga. El Top 3 taronja ho tanquen Cristina Ouviña amb 12,95 i Bec Allen amb 11,4.

 

Minuts

Les jugadores que Rubén Burgos més ha estat mantenint en pista al llarg de la temporada han sigut Queralt Casas (28:53), Cristina Ouviña (26:32) i Laura Gil (26:14).

 

Amb aquests números, Valencia Basket espera tornar a la competició al més prompte possible per a seguir aquesta progressió i afrontar amb la màxima il·lusió i ambició la muntanya russa de final de temporada amb la Copa de la Reina, huitens de l'EuroCup Women i el playoff de LF Endesa.


TAGS: