Derrota en els quarts de final de la Copa del Rei davant el Real Madrid (85-74)

11/02/2021

Valencia Basket va caure en els quarts de final de la Copa del Rei 2021 en perdre davant l'amfitrió Real Madrid per 85-74 en un partit en el qual va lluitar per a tornar a ficar-se en el partit amb un parcial de 0-15 en el tercer quart malgrat arribar a estar 21 a baix, però no va trobar encert en el tir exterior (5/26 en triples) per a acostar-se a menys de sis punts. Van Rossom amb 14 punts i Kalinic amb 14 punts i 6 rebots van ser els millors en el costat taronja

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Vanja Marinkovic, Nikola Kalinic, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Un 2+1 de Van Rossom va ser replicat per un triple de Thompkins i encara que Dubljevic va trobar al base belga per a la safata, Reyes i Deck van posar per damunt a l'equip blanc (7-5 min.3). Dubljevic i Kalinic anotaven en la pintura però els triples de Thompkins i Carroll mantenien per damunt a l'equip blanc i un tir lliure d'Alocén posava el 14-9 en arribar a la meitat del primer quart. Un nou triple de Carroll i una safata de Deck van estirar l'avantatge local fins als deu punts (19-9) abans de dos tirs lliures de Dubljevic. Tobey va anotar trepitjant la línia de tres i Prepelic va traure llançaments lliures, però el Real Madrid continuava trobant l’anella i protegint el seu avantatge, fins i tot augmentant-la amb una cistella de Deck remuntant línia de fons. Dos tirs lliures de Puerto i un 2+0 de Deck ho deixaven en 29-17 després del primer acte.

Un 2+1 de Thompkins va trobar la resposta d'un alley-oop baixat per Tobey però un triple de Abalde va posar el 35-20. Prepelic va assumir el protagonisme ofensiu convertint des del tir lliure però una altra cistella amb addicional de Deck va posar un màxim desavantatge de 16 punts abans d'un ganxo de Tobey i el primer triple taronja, obra de Marinkovic. Dos tirs lliures de Tobey van mantindre el parcial obert per a baixar de la desena de desavantatge i malgrat la cistella de Causeur, Hermannsson i una cistella en transició de Kalinic van portar a Laso a parar el partit amb 40-33. Valencia Basket no va aprofitar les seues opcions d'acostar-se més, Causeur va castigar una pèrdua amb una safata i Llull i Rudy van ficar dos triples seguits. Un tir lliure d'una tècnica xiulada a Prepelic deixava al marcador al descans en 49-34.

Dubljevic va ficar en la pintura la primera de la segona meitat però Carroll va posar 17 a dalt al seu equip abans que Kalinic anotara aprofitant una estratègia de fons. Thompkins, Tavares i Deck van posar el 59-38 abans de tres tirs lliures i un triple de Prepelic. L'equip taronja va apretar les dents en defensa en les següents accions i cinc punts seguits de Van Rossom van mantindre obert el parcial taronja i van portar a Laso a parar el partit. Però després d'una bona defensa, el base belga es va anar fins a l’anella per a la safata, va traure la falta en atac de Carroll i va tornar a trobar el corredor per a una nova safata que posava el 59-53. Un mat de Tavares va tallar el parcial en 0-15 i Deck va repetir en la pintura però Kalinic va convertir per a deixar-ho en 63-55 amb deu minuts per jugar.

Kalinic i Prepelic anotaven des del tir lliure però Deck mantenia en la desena el desavantatge taronja. Kalinic es fabricava la safata, Deck continuava anotant per als seus i Hermannsson culminava una bona circulació ofensiva. L'equip blanc defensava el seu avantatge des del tir lliure i un palmeig de Tavares posava el 76-62 a cinc minuts del final. Labeyrie va convertir el ganxo, va haver-hi tècnica a l'entrenador taronja i Llull va ficar un triple que disparava de nou la renda local. Kalinic i un triple de Hermannsson retallaven però Thompkins va retornar l'encert llunyà. L'equip taronja va trobar en la recta final un poc d'encert en el triple, però ja no quedava marge per a res més que per a deixar el marcador final en 85-74.