Declaracions Jaume Ponsarnau i Joan Sastre prèvia Zenit St.Petersburg- Valencia Basket

23/02/2021

L'entrenador Jaume Ponsarnau assenyalava en la prèvia del partit que portarà al Valencia Basket a visitar la pista del Zenit St.Petersburg (dijous 25, 18:00h, Sibur Arena, DAZN/Movistar dial 59) que en la seua opinió s'enfronten “a la millor defensa de l'Eurolliga. Un equip que sempre aconseguix baixar moltíssim els valors ofensius dels equips davant els quals juga i ho aconseguix gràcies a un gran nivell físic i atlètic però també de la riquesa tàctica que tenen. Els seus plans de partit pensen molt en el scouting i a condicionar els punts forts dels seus rivals. Serà un partit molt difícil en el qual intentarem imposar i trobar el nostre bàsquet, però competir també a nivell defensiu. No resignar-nos al fet que ells són una gran defensa i intentar que la nostra defensa tinga també uns valors molt bons”

 

El tècnic taronja considera que en esta lluita d'estils, imposar la capacitat ofensiva no seria suficient: “Juguem contra el segon equip més eficient defensivament i nosaltres som el segon equip més eficient ofensivament. Ací hi ha moltes coses a valorar i hi ha una competició important. Sabem que ells condicionaran la nostra eficiència ofensiva perquè ho han aconseguit contra tot el món. Per això és important fer créixer els nostres valors defensius. La competició està a imposar la nostra capacitat ofensiva, que ja l'hem demostrada en Eurolliga, però no sols això sinó fer créixer el nostre nivell defensiu, que creiem que ho podem fer millor. Especialment recuperant la salut, la força i l'energia de jugadors que poden ser protagonistes en el nostre nivell defensiu”

 

Respecte a l'estat de la plantilla, Ponsarnau revelava que “dels 14 jugadors que tenim en plantilla podrem comptar amb 13, amb tots menys amb Guillem Vives. És cert que Joan i Fernando no tenen ritme competitiu, però els jugadors que havien estat amb molèsties han fet un pas avant. Dubljevic, Klemen o Vanja estan millor. Veiem com una cosa positiva no sols recuperar gent per a tindre a més jugadors disponibles sinó recuperar el to i la forma dels jugadors que ja estaven disponibles”

 

Joan Sastre

Per part seua, l'escorta Joan Sastre destacava del seu rival del dijous que “és un dels equips més en forma de la competició, és un dels equips més sòlids i consistents, dels quals juguen els 40 minuts. Desconnecten molt poc i això és el que fa que estiguen on estan i que facen el joc que fan, especialment amb un gran moment de forma de Pangos. Haurem d'estar molt concentrats els 40 minuts si volem tindre alguna opció de victòria”

 

L'exterior balear podria tornar a les pistes després d'unes setmanes d'absència. Ja ficat en la dinàmica d'entrenament de l'equip, Sastre revela tindre “bones sensacions, espere tornar en el mateix estat de forma perquè encara que he estat sense competir, no he estat aturat en cap moment. He estat fent coses de gimnàs, intentant mantindre la forma física i espere tornar al mateix nivell que estava”.


TAGS: