Sòlid triomf en la pista del Zenit St. Petersburg (62-91)

25/02/2021

València Basket va encadenar la seua tercera victòria seguida en l'Eurolliga mostrant la seua versió més consistent de la temporada per a imposar-se en la pista del Zenit St. Petersburg per 62-91 en un partit en el qual a més li va guanyar el basket-average particular als russos en la baralla per estar en els llocs de Playoff al final de la Lliga Regular. L'equip taronja va anar guanyant tot el partit excepte un xicotet tram del segon quart i va tancar el seu cércol en la segona meitat per a traure un triomf importantíssim.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Bojan Dubljevic. Un palmeig de Williams i una safata de Kalinic van donar una curta renda inicial i malgrat la cistella de Will Thomas, l'aler serbi es va fabricar la safata a anella passada i Dubljevic va castigar amb un triple en transició per al 2-9 després dels primers quatre minuts. Will Thomas assumia el protagonisme ofensiu del seu equip però Kalinic va trobar a Dubljevic baix l’anella abans del primer triple celeste, obra de Pangos. Sastre es va anar al cércol amb decisió per a ficar la safata que posava el 7-13 en arribar a la meitat del primer acte però Pangos i Baron van aparéixer en atac per a no deixar créixer la renda taronja i posar-se a dos. Williams es va fabricar la safata, Gudaitis va ficar el ganxo i Dubljevic va clavar el seu segon triple, la qual cosa unida a dos tirs lliures de Prepelic va mantindre estable l'avantatge taronja fins que Gudaitis des de la línia de personal va posar el 15-20. Prepelic va continuar traient viatges al tir lliure, Poythress va anotar amb fortuna primer i després es va penjar per a retallar a tres i arribar amb 19-22 al final del primer quart.

Un triple de Baron va empatar el partit però Marinkovic va tallar el parcial traient falta i convertint des de la personal. Tobey va trobar a Labeyrie per a l'encert en la pintura, Poythress va convertir a anella passada i Prepelic va clavar el triple, però el pivot nord-americà del Zenit continuava fent mal prop del cércol. Labeyrie va convertir des de la mitjana distància sobre la botzina de possessió però un triple de Zubkov col·locava el 29-31 al pas pel minut 14. Zakharov des del tir lliure va posar per primera vegada per davant als russos a quatre minuts del descans i un mat de Hollins després de rebot ofensiu posava el 34-31 abans que un triple de Van Rossom ho tornara a empatar i una anella passada després de recuperació del base belga donava de nou la volta al marcador. Després d'una bona acció defensiva, Van Rossom va tornar a culminar baix l’anella abans d'un triple de Pangos per al 37-38. Dubljevic va convertir en la pintura, Pangos es va deixar un des del tir lliure i Sastre no va perdonar des de la personal. Ponitka també es va deixar un llançament lliure, Dubi va repetir en la pintura i Ponitka va convertir després de rebot ofensiu per a manar el partit al descans amb 41-44.

La defensa celeste va generar problemes a l'atac taronja en l'inici de la segona meitat però excepte un mat després de recuperació de Poythress no va trobar encert i Kalinic en una acció personal va mantindre per damunt al Valencia Basket. Un 2+1 de Dubljevic i una safata després de remuntar línia de fons de Williams van portar a Pascual a parar el partit al pas pel minut 24 però tot i l'aturada, el conjunt rus no trobava l’anella i Sastre va clavar el triple per a posar per primera vegada la renda per damunt de la desena (43-54). Baron va tallar el parcial en 0-10 amb un triple però Kalinic va anotar en la següent acció i també ho va fer Zubkov per al 48-56. Kalinic va repetir, ara des de la mitjana distància i després d'un gran tap de Tobey, Martin va manar primer un alley-oop que va baixar Williams i després va assistir al propi Tobey per a la cistella a taula abans que una cistella després de rebot ofensiu de Hollins ho deixara amb 50-62 a deu minuts del final.

El Zenit va pujar encara més el llistó defensiu i un triple de Baron els va col·locar de nou per davall de la desena abans del tir lliure d'una tècnica que va convertir Prepelic i dos llançaments lliures convertits per Tobey. Després d'una bona defensa, el pivot taronja va rebre una nova personal per a evitar la cistella i va seguir sense perdonar des del tir lliure i després de provocar la pèrdua, el propi Tobey va clavar un triple per a set punts seguits que augmentaven una miqueta més la ferida russa. Rivers des del tir lliure va tallar el parcial en 0-8 però Hermannsson es va fabricar la safata en acció individual i Tobey va penjar una pilota que Kalinic va convertir en dos punts per a posar el 54-74 a cinc minuts del final. Després d'una altra bona defensa, Tobey va trobar a Labeyrie per al ganxo abans que Will Thomas anotara baix l’anella. Però Marinkovic i Tobey van ficar dos triples seguits per a estirar encara més la renda taronja davant un rival que no trobava res en atac. Amb la victòria en la butxaca (56-84 a tres minuts del final), l'equip taronja no va alçar el peu de l'accelerador per a no perdre l'opció de recuperar el basket-average particular amb els russos (que estava en 13 punts) i va arribar a manar fins per 30 amb un ganxo de Dubljevic, encara que el resultat final va ser de 62-91.