La ratxa en Liga Endesa acaba a Andorra (84-72)

28/02/2021

MoraBanc Andorra va tallar una ratxa de més de tres mesos sense perdre en Liga Endesa, en els quals Valencia Basket va encadenar dotze triomfs, imposant-se a l'equip taronja per 84-72. Encara que els homes de Ponsarnau van dominar en el primer quart, l'encert en el triple dels andorrans en el segon acte i els problemes per a atacar a l'agressiva defensa local en el tercer li van arribar a vore's fins a 16 punts a baix. La reacció de l'equip taronja en l'últim quart va servir per a acostar-se fins als cinc de desavantatge, però dos triples seguits de Hannah (26 punts) van avortar l'intent de remuntada visitant. Prepelic amb 17 punts i Van Rossom amb 16 van ser els millors en la parcel·la ofensiva de l'equip taronja.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Klemen Prepelic, Fernando San Emeterio, Derrick Williams i Bojan Dubljevic. Un triple de l'ala-pivot nord-americà i una cistella després de rebot ofensiu de Prepelic van trobar la rèplica dels interiors de l'equip andorrà i Palsson va empatar el partit a sis després d'un tir lliure de Williams. Van Rossom va trobar a Dubljevic baix l’anella però Palsson no va perdonar en la seua falta de tres tirs i va col·locar el 9-8. De nou es va repetir la seqüència entre els capitans perquè anotara Dubi en la pintura i tot i el triple de Sy, Dubljevic es fabricava la cistella en la pintura i Labeyrie es va penjar en transició per a posar de nou per damunt al quadre taronja. El quadre local no va aprofitar les seues segones opcions i un triple de Sastre va estirar un poc la renda taronja. Ningú va aconseguir anotar en els següents atacs i al final del primer quart es va arribar amb 12-17.

Hermannsson va traure el partit de la parada ofensiva des del tir lliure i Sastre va anotar per elevació després d'una bona defensa taronja. Dos triples seguits de Gielo van acabar amb els huit minuts sense anotar dels locals per a posar el 18-21 i Sergi García en una acció individual va portar a Ponsarnau a parar el partit. Prepelic va anotar en transició després d'una recuperació i Hannah va empatar el partit a 23 amb un triple a quatre minuts per al descans. Van Rossom va retornar el triple i encara que Gielo també va anotar des de darrere de la línea, Prepelic va culminar amb una safata una bona circulació de pilota. Els triples començaven a entrar-li al quadre local, que amb un de Jelinek posava el 29-28, i malgrat la cistella de Van Rossom, la inspiració ofensiva de Jelinek posava tres a dalt als locals. Prepelic va convertir des del tir lliure però dos triples més, obra de Hannah i Jelinek, van posar set a dalt als locals abans que Van Rossom habilitara a Tobey baix l’anella per a la cistella que ho deixava en 39-34 en arribar al descans.

Un palmeig de Kalinic va obrir la segona meitat i Van Rossom va culminar en dos punts una passada llarga del propi aler serbi per a retallar a un. Sy en acció individual, dos triples seguits de Hannah i un mat en carrera del propi Sy posaven el 49-38 i portaven a Ponsarnau a parar el partit amb l'equip taronja molt nerviós amb les decisions arbitrals. Hannah va fer més gran la ferida amb un nou triple però Van Rossom va trobar a Dubljevic per a la cistella en la pintura i després d'una pilota agranada per Labeyrie, el capità va clavar el triple per a baixar el desavantatge de la desena abans d'un altre de Gielo (55-43 min.26). Labeyrie va convertir en la pintura, però Gielo va ficar dos des del tir lliure, Sergi García va anotar en transició i el propi Gielo després de rebot ofensiu per a posar el 61-45. Labeyrie va ficar el triple i després de la recuperació, Hermannsson va assistir a Tobey perquè baixara el alley-oop i després del temps mort local, Prepelic va recuperar una pilota que va suposar una antiesportiva que només va deixar un punt en la saca taronja per a deixar-ho en 61-51 amb deu minuts per jugar.

Olumuyima va tallar el parcial taronja amb un mat però Hermannsson es va escórrer fins a l’anella per a la safata. Hannah es va fabricar un 2+1 i Senglin va anotar per a col·locar el 68-53 a set minuts del final. Tot i el triple de Van Rossom, Hannah continuava anotant però Prepelic també va encertar des de darrere de l'arc. Sy es penjava per a posar el 72-59 a quatre minuts per a acabar però un triple i una cistella baix l’anella de Van Rossom baixaven a huit el desavantatge taronja abans d'una cistella de Llovet. Una tècnica per flopear va invalidar el triple de Puerto però entre el tir lliure de Van Rossom i la safata de Prepelic van sumar eixos tres punts i després de la fallada local, Kalinic va traure un altre viatge a la línia de personal per a acostar a cinc a l'equip taronja amb dos minuts exactes per a acabar. Hannah va convertir el triple malgrat la bona defensa de Puerto i després de la fallada taronja, el propi base del MoraBanc Andorra va certificar el triomf local amb un nou triple. Els últims compassos van deixar el marcador final en 84-72.