Valencia Basket, un equip creixent en Copa de la Reina

01/03/2021

La setmana de la Copa de la Reina València 2021 ha arribat. Huit equips es donaran cita a la Fonteta del 4 al 7 de març per a buscar el primer títol d'enguany. Valencia Basket s'estrena com a amfitrió en una competició de LF Endesa. Ho farà en la seua tercera participació, en la seua tercera temporada en la màxima categoria del bàsquet espanyol i, a més, en una tendència ascendent. L'equip taronja ha demostrat en les seues dues anteriors participacions l'evolució del projecte, que espera continuar creixent en aquesta tercera edició.

En la temporada de l'ascens a LF Endesa 2018-19, Valencia Basket va aconseguir debutar en la competició classificant-se per a la Copa de la Reina de Vitòria després de la primera volta de la lliga, en la qual havia quedat en cinquena posició com a primer equip no cap de sèrie. El conjunt taronja es va creuar en quarts de final amb Spar Girona en un partit en el qual va competir fins al final i va perdre de només de 3 punts contra un dels ‘gegants’ de LF Endesa (49-52).

Un any més tard, l'equip de Rubén Burgos va fer un pas més. No sols va repetir classificació per a la Copa de la Reina de Salamanca, sinó que a més ho va fer com a cap de sèrie en tercera posició. Valencia Basket va aconseguir el seu primer triomf en el torneig nacional vencent a Ciudad de La Laguna en quarts de final (69-54). D'aquesta manera, el conjunt taronja va avançar a les seues primeres semifinals coperes on es va veure les cares amb Spar Girona. El conjunt català no va donar opció (77-60), però Valencia Basket ja havia aconseguit millorar la seua actuació respecte a la temporada del debut.

En aquesta edició, l'equip taronja s'ha classificat com a segon i tractarà de fer un altre pas més en la seua participació. En els quarts de final, les de Rubén Burgos s'enfrontaran al IDK Euskotren basc, que es va classificar com a seté encara que ara es troba en l'onzena posició de la taula. En unes hipotètiques semifinals, Valencia Basket s'enfrontaria a Ciudad de La Laguna o Lointek Gernika, mentre mira de reüll el que ocorre a l'altre costat del quadre amb Perfumerías Avenida i Spar Girona. El gran repte taronja és jugar la primera final de la història de l'equip femení del Club, aprofitant un escenari ideal com ho és La Fonteta.