Valencia Basket no pot amb l'encert del Anadolu Efes Istanbul (99-83)

02/03/2021

La ratxa en la Turkish Airlines EuroLeague de Valencia Basket es va tallar en la pista d'un dels equips més en forma de la competició, el Anadolu Efes Istanbul, en caure per 99-83 en un encontre en el qual va lluitar per a mantindre's en partit però no va poder sobreposar-se a l'encert exterior dels turcs en la segona meitat (18 triples al final), amb Beaubois especialment encertat en l'últim acte. Dubljevic amb 15 punts i Williams i Prepelic amb 13 van ser els millors de l'equip taronja.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Bojan Dubljevic. El triple inicial de l'escorta balear va ser replicat per un ganxo de Simon i un 2+0 de Singleton, encara que el mateix Sastre va ficar la cistella per elevació. Dos triples seguits de Williams i Dubljevic van estirar un poc la renda taronja i després d'encadenar diverses bones defenses, un nou triple, obra de Van Rossom, va portar a Ataman a parar el partit. Dubljevic va convertir el ganxo per al 6-16 abans que Simon en acció individual tallara el parcial en 0-11 al pas pel minut 7. Larkin va ficar amb un triple la seua primera cistella però Tobey li va respondre amb un altre i Sanli des de la mitjana distància va posar el 13-19. Hermannsson va replicar a la cistella de Moerman i Tobey des de la mitjana distància a un 2+1 de Sanli per a deixar el marcador en 18-23 al final del primer acte.

Un parcial de 7-0 dels turcs li va donar la volta al marcador abans que Hermannsson ho empatara a 25 des del tir lliure. Sanli continuava anotant però Prepelic primer va trobar a Dubljevic baix l’anella i després va clavar el triple per a mantindre el partit empatat. El propi Prepelic va retornar el triple de Larkin i un ganxo de Dubljevic va tornar a posar per damunt al Valencia Basket (33-35 min.16) abans d'un triple de Moerman. Una anella passada de Van Rossom i un 2+1 de Sastre mantenien per davant al quadre taronja malgrat que el quadre turc trobava encert exterior però cinc punts seguits de Micic i una cistella de Beaubois posaven per davant als locals i manaven el partit al descans amb 46-40.

Un ganxo de Dubljevic i un tir lliure de Williams després d'una recuperació van obrir la segona meitat i després d'una altra bona defensa, l'ala-pivot nord-americà es va penjar en una altra transició. L'equip taronja va tancar la seua anella i Kalinic va alimentar a Williams perquè anotara baix l’anella, li donara la volta al marcador i portara a Ataman a parar el partit amb 46-47 i a ficar a Larkin en el partit. Sanli des del tir lliure va tallar el parcial taronja i malgrat la cistella de Moerman, Williams va anotar a cércol passat. Un triple de Simon va posar el 53-49 en arribar a la meitat del tercer quart però Kalinic li va contestar amb un altre. Simon i Larkin van ficar altres dos triples per a posar set a dalt a l'equip local amb el 59-52 però Williams va ficar el llançament llunyà després del temps mort. Simon va allargar el moment ofensiu dels turcs ficant un altre triple però Tobey el va retornar. Sanli i Singleton van tornar a estirar la renda local i un triple de Sanli ho deixava en 68-58 amb deu minuts per jugar.

Els turcs continuaven convertint des de darrere de l'arc, ara de la mà de Beaubois, però Prepelic també va convertir de tres i després de traure la falta en atac, Van Rossom va convertir un nou triple però Beaubois sobre la botzina de possessió posava el 74-64 a set minuts i mig per al final. Van Rossom va trobar a Tobey baix l’anella per al mat però Beaubois va ficar el seu tercer triple en quatre minuts, encara que esta vegada Prepelic li va contestar ràpid amb un altre llançament llunyà. Singleton també va ficar el triple i encara que Sastre va trobar a Labeyrie en la pintura, un 2+0 de Micic ficava a Valencia Basket amb 83-71 en els últims cinc minuts. Van Rossom va trobar a Dubljevic per a la safata però Beaubois va ficar un nou triple i Micic va traure una cistella amb addicional per a estirar encara més l'avantatge local en entrar en els últims tres minuts. En els últims compassos, l'equip turc va mantindre la seua agressivitat defensiva i l'encert exterior. L'energia final de Puerto va deixar el resultat final en 99-83.