Valencia Basket competix al màxim en una primera final que s’escapa (72-62)

07/03/2021

Valencia Basket va demostrar que jugar finals no li ve gran i va disputar una batalla èpica davant de Spar Girona en la seua primera lluita per un títol, en un partit que no va decebre a ningú. Les de Rubén Burgos van donar la talla i es van quedar molt prop del seu primer títol en un enfrontament que va poder caure de qualsevol dels dos costats i es va acabar definint al final, per detalls.

Va començar com un tir Valencia Basket, amb una defensa agressiva i una velocitat vertiginosa en atac per a posar el 0-5 després de 2+1 de Queralt Casas. Allen li donava continuïtat amb un triple. Però va reaccionar Girona. Les catalanes van firmar un parcial de 10-0 amb dos triples i dos bones accions de Palau i Araújo, provocant el temps mort de Rubén Burgos. Gray i Elonu van allargar el parcial fins al 14-0, però Raquel Carrera i Leticia Romero van minimitzar danys abans d'acabar el primer quart (18-12).

Allen reduïa per a iniciar el segon, però Girona estava trobant espais amb Elonu en el pal i a les taronja els costava frenar-la. Allen continuava creixent i anotava des del perímetre, però responia Gray amb un 2+1. Les males notícies pareixien créixer amb l'aparició de Vasic en atac, però les catalanes van arribar al bonus i Juskaite va tornar a retallar des del tir lliure. La lituana va sumar un impol·lut 7/7 des de la línia de personal, i de la seua mà i la de Laura Gil, Valencia Basket es va posar a 1. Reisingerová ho va deixar en 3 abans del descans (34-31).

Va tornar a començar intens Valencia Basket després del descans, Queralt i Laura Gil li donaven la volta al marcador, però tornava a respondre Spar Girona. Elderbrink i Ouviña intercanviaven triples, i un 2+1 de Queralt tornava a igualar el marcador. El partit creixia en ritme i anotació. El joc exterior de Girona feia mal, amb Araújo castigant de tres mentres Reisingerová feia mal davall la cistella, però Valencia Basket es mantenia a molt poca distància amb bones accions de Raquel Carrera i Anna Gómez. Dos tirs lliures de Laia Palau ho deixaven en +6 per a les catalanes de cara al parcial definitiu (59-53).

Trahan-Davis estrenava el quart, i responia Palau des del tir lliure. El partit guanyava en emoció, i ambdós contendents demostraven estar a l'altura d'una final. Un triple de Ferrari després de doble rebot ofensiu feia mal posant el +7, però quedaven més de 6 minuts i València Basket no li perdia la cara. La tensió afectava i arribaven les imprecisions pròpies d'un final estret. Allen acurtava, Reisengerová responia. Costava molt anotar i la diferència es mantenia mentres passaven els minuts. Es va entravessar la defensa de les catalanes les taronja no van trobar solució. Vasic tornava a posar el +7 a falta de 1:19 i va ser massa llosa. Van administrar el marge les de Julbe, i València Basket es va quedar amb la mel en els llavis, després d'haver donat un pas més i aconseguir la primera final de la seua curta història.