Retorn a la Fonteta amb triomf davant Baxi Manresa (112-82)

07/03/2021

Valencia Basket va tornar a casa per a sumar la seua 17a victòria en la Liga Endesa en imposar-se al Baxi Manresa per 112-82. Després d'una primera meitat igualada de molt d'encert ofensiu, l'equip taronja va pujar el llistó defensiu després de l'intermedi i va posar terreny pel mig amb un parcial de 16-2 en el tercer quart i va defensar el seu avantatge sense alçar el peu de l'accelerador en l'últim. En un triomf coral amb huit jugadors amb 8+ de valoració, van destacar especialment Mike Tobey amb 21 punts sense fallades en el tir, els 16 de San Emeterio i els 14 de Kalinic.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Martin Hermannsson, Klemen Prepelic, Nikola Kalinic, Louis Labeyrie i Mike Tobey. Una safata de l'aler serbi i un 2+1 de Labeyrie van replicar als triples inicials de Eatherton i Pérez i Mike Tobey amb set punts seguits va donar una primera renda al quadre local (12-6 min.4). Malgrat la cistella de Hinrichs, Tobey va tornar a culminar una assistència de Hermannsson amb un mat i Kalinic des del tir lliure mantenia estable en sis punts l'avantatge taronja. Malgrat que l'equip català va començar a trenar per a trobar punts, Hermannsson va connectar primer amb Labeyrie per al alley-oop, després va convertir el tir per elevació i després va traure una cistella amb addicional per al 23-16. Vaulet va castigar la pèrdua amb un mat en transició però Sastre va trobar a Dubljevic en la pintura per a deixar-ho en 25-21 al final del primer quart després d'un triple de Ferrari.

Mason va acostar a dos al seu equip amb una acció individual però San Emeterio es va fabricar el corredor fins a l’anella i Van Rossom va ficar el primer triple taronja. Un 2+1 de Pradilla va replicar a la cistella de Báez però Ferrari i Mason van clavar dos triples seguits per al 33-31. Puerto va culminar una bona circulació de pilota amb un altre triple des de la cantonada i Tobey es va penjar a passada de Sastre però Hinrichs i Dani Pérez deixaven el marcador en 38-35 a cinc minuts per al descans. Tobey es va penjar per quarta vegada en la primera meitat i Van Rossom es va escórrer per a la safata però tres triples seguits de Janning li van donar la volta al marcador per a posar el 44-46 a tres minuts per a l'intermedi. Baéz i Eatherton des del tir lliure van ampliar a cinc la renda visitant però Prepelic des del tir lliure i Kalinic amb un triple van retallar encara que Rafa Martínez mantenia per damunt al Baxi Manresa. Tobey ho va empatar de nou després de rebot ofensiu, Báez va anotar amb un encert de pillet després del servei ràpid i un triple de Labeyrie manava el partit al descans amb 54-53.

Kalinic va obrir la segona meitat anotant després de recuperació i Prepelic va trobar a Tobey baix l’anella per a la cistella. La intensitat defensiva de l'equip taronja va millorar després de l'intermedi i Kalinic va traure dos tirs lliures després d'una altra recuperació, però Baxi Manresa va tornar a traure ràpid per a anotar amb la defensa taronja sense muntar i un triple de Janning va empatar el partit a 60. Tobey des del tir lliure i Hermannsson en una acció individual mantenien per damunt al quadre taronja però Vaulet mantenia el partit igualat. Dos tirs lliures de Dubljevic i un triple de Hermannsson van obrir un parcial que el propi islandés i Kalinic van allargar des de la línia de personal i Sastre amb un triple per a posar per primera vegada la desena d'avantatge amb el 75-64. Eatherton va tallar el parcial en 11-0 en la pintura però Dubljevic va trobar a Labeyrie per a la cistella baix l’anella i Sastre va convertir en tres punts una pèrdua visitant per a augmentar l'avantatge local. Eatherton era l'únic dels jugadors de l'equip del Bages que trobava eficàcia però Dubljevic i Pradilla continuava anotant per a deixar-lo en 83-68 amb deu minuts per jugar.

Pradilla des de la línia de personal i Van Rossom invertint els papers per a anotar baix l’anella a passada de Dubljevic van començar l'últim acte i un triple de Prepelic va posar l'avantatge taronja per primera vegada per damunt de la vintena amb el 89-68. Pese al tir lliure de Sima, Dubljevic també va anotar des de darrere de l'arc encara que els interiors del Baxi Manresa van espavilar l'ofensiva local per a posar el 95-77 a cinc minuts del final. Set punts seguits de San Emeterio van continuar ficant carbó en l'ofensiva taronja i Hermannsson va trobar a Tobey perquè baixara amb un alley-oop el seu cinqué mat. L'encert final de San Emeterio i Puerto van servir fer créixer la ferida i deixar el marcador final en 112-82.