Sense opcions en la pista del Acunsa GBC (78-60)

14/03/2021

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Martin Hermannsson, Vanja Marinkovic, Fernando San Emeterio, Jaime Pradilla i Mike Tobey. La falta d'encert de l'equip taronja en l'inici va posar als locals per damunt fins a la primera cistella taronja, obra de Tobey. Un triple de Faggiano i un mat de Radoncic van disparar l'avantatge donostiarra per a posar el 9-2 en arribar a la meitat del primer quart. L'equip taronja continuava encadenant pèrdues (fins a onze en els primers deu minuts) perquè els locals es van posar per primera vegada per damunt de la desena amb el 13-2 al pas pel minut 7. Prepelic va trobar a Kalinic per a convertir baix l’anella però Okouo i Oroz van ampliar a 16 el desavantatge taronja en un inici en el qual les pèrdues dessagnaven al Valencia Basket. Un tir lliure de Williams i un triple de Prepelic ho deixaven en 20-8 al final del primer quart.

Carlson i Dee van ampliar fins al 25-9 amb Kalinic des del tir lliure com a única referència ofensiva en l'inici de quart fins a dos triples seguits de Prepelic i Williams. Carlson continuava anotant en la pintura per als locals però Kalinic i Labeyrie van rebaixar a huit el desavantatge des de la mitjana distància i propi internacional francés (hui en labors de pivot per l'absència de Dubljevic) va convertir primer baix l’anella i després culminant en safata una transició per a fer créixer al parcial. Tot i el temps mort de Nicola, Labeyrie va ampliar la seua eufòria ofensiva amb un triple que posava el 27-26 i Radoncic deixava el parcial en 0-14 amb un palmeig. I encara que Louis seguia a lo seu, primer des de la mitjana distància i després amb un mat per a tretze punts seguits, el Acunsa GBC anotava prou de la mà de Span per a mantindre's per damunt i arribar amb 36-30 al descans.

Derrick Williams va ficar la primera cistella de la segona meitat i encara que dos triples de Oroz i Tomàs mantenien per damunt als locals, Kalinic i una cistella amb addicional del mateix Williams no deixaven créixer l'avantatge dels donostiarres. Oroz posava el 44-37 en arribar a la meitat del tercer quart, no es va apreciar falta sobre l'intent de mat de Williams i en l'altre costat se li va xiular una antiesportiva sobre la safata de Radoncic encara que la cosa es va quedar en una jugada de tres punts per a tornar a posar deu a dalt al Acunsa GBC (47-37 min.26). Vives es va fabricar el corredor fins a l’anella per a la safata, Okouo va ficar el ganxo i Radoncic va anotar des del lateral per a posar dotze a dalt als locals. Prepelic va trobar primer a Tobey per a baixar un alley-oop i després d'un robatori de Puerto, l'eslové va clavar un triple des de la cantonada. Després d'una recuperació de Kalinic, se li va xiular una tècnica per protestar al no considerar-se falta sobre el seu intent de penetració i Span va anotar un tir liiure i una safata per a deixar-ho en 54-44 amb deu minuts per jugar.

Radoncic va tornar a pujar a dotze la renda local però Prepelic va tornar a trobar a Tobey baix l’anella però Okouo i Span, després de lesionar involuntàriament a Hermannsson en una recuperació de pilota, va anotar la safata. Vives no va anotar des de la personal i Radoncic es va deixar un però Okouo va rebotejar en atac per a posar el 63-46 a huit minuts del final. Prepelic va encadenar dos triples però l'equip donostiarra anotava després de rebot ofensiu. El propi Prepelic va rebre la tercera tècnica per al costat taronja i Carlson va ficar un triple que era el 70-52 a un poc més de cinc minuts per al final. L'equip taronja no trobava encert en els seus llançaments exteriors, només trobava punts des del tir lliure amb Labeyrie i en els minuts finals el Acunsa GBC va aprofitar que Valencia Basket l'intentava amb més cor que cap per a deixar el marcador final en 78-60.