Valencia Basket lluitarà pel seu primer títol europeu (81-67)

18/03/2021

Valencia Basket va completar una gran actuació en una Fonteta en la que 500 aficionats van poder disfrutar de la consecució de la primera Final Four europea de la història del projecte femení. Les de Rubén Burgos no van fallar, van estar a l'altura de la cita, i es va imposar a un combatiu rival, per a assegurar una plaça entre els quatre millors de la competició de plata del continent, tractant-se només de la seua segona participació.

Trahan-Davis estrenava el marcador i les franceses anotarien per primera vegada després d'un parcial inicial de 6-0. La defensa taronja havia començat intensíssima, però en atac costava sumar. Almenys fins que Allen s'estrenava des del perímetre després d'una antiesportiva de la valenciana Ygueravide. Carrera li donava continuïtat després d'un bon rebot ofensiu, i ESBVA havia de parar-ho per primera vegada. Gomis tallava la sagnia. Responia Queralt Casas, i Berkani ho deixava en 15-9 després dels primers deu minuts.

Pareixia que començava millor Lille en el segon, amb una Gomis llançada, i intentant reduir. Però Allen va tornar a entonar-se prompte, i els seus dos triples, amb l'ajuda d'Ouviña i Gil va servir per a aconseguir una màxima de +11 que provocava un nou temps mort. La colossal defensa taronja va impedir qualsevol reacció, mentres en atac es continuava sumant. Va aparéixer Leticia Romero, va secundar Trahan-Davis i la diferència va créixer sense que ESBVA poguera remeiar-ho. Valencia Basket va arribar inclús a doblegar al seu rival en el marcador, i al descans 5 punts de Queralt, 2 de Gil i 4 de Ygueravide pujaven el 41-22 al marcador.

Va tornar a eixir millor l'equip visitant, i un triple de Ygueravide reduïa a 14 punts el marge taronja. Ho intentaven les franceses, que responien amb Peters, aprofitant minuts de major debilitat de la defensa valenciana. Rubén Burgos es veia obligat a demanar temps mort, i després d'ell un altre triple de Ygueravide posava a les franceses per davall dels 10 punts. Dos bones accions de Laura Gil donaven aire. El partit era un altre, i els dos equips intercanviaven colps. Djaldi-Tabdi reduïa a 7, i tot estava en joc de cara a l'últim quart (57-50).

Un nou triple de Ygueravide ficava a ESBVA en partit i portava la tensió a la grada. Responia Allen. Però tornava a encertar de 3 Hurt. Una Final Four estava en joc, i no seria fàcil. Ygueravide tornava a anotar de 3, i Salaun les posava a 1. Nou temps mort. 2+1 de Queralt Casas i de nou es podia respirar. I apareixia Trahan-Davis. 5 punts consecutius posaven el +7 i algo de tranquil·litat. I apareixia Laura Gil. I el seu masterclass de lectura del joc i els seus 6 punts consecutius van fer la resta i van tancar el partit. Valencia Basket està entre els 4 millors de l'Eurocup, i tornarà a lluitar per un títol del 9 a l'11 d'abril.