Victoria a Moscou per a continuar barallant pel Top8 (68-77)

19/03/2021

València Basket s'emporta la victòria de la pista del Khimki en un duel que sempre va dominar en el marcador, i que va tancar en els moments finals davant l'empenyiment local. Bona faena dels interiors amb Tobey, Williams, Nikola i Labeyrie per damunt de 10 de valoració. Sam Van Rossom es va retirar lesionat en un turmell.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Klemen Prepelic, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Louis Labeyrie. Un mat de Williams després de caçar el salt inicial i Kalinic baix l’anella van obrir el marcador abans d'un triple de Karasev al qual va respondre Williams amb un altre. Després d'una bona circulació, l'ala-pivot taronja va culminar amb un espectacular mat per a posar el 3-9 abans d'una cistella en la pintura de Mickey. Labeyrie primer va clavar el triple i després va aprofitar la pilota interior subministrada per Van Rossom per a convertir un des del tir lliure. Un triple de Ponkrashov va ser replicat per un ganxo de Kalinic però dos tirs lliures de Mickey i un triple de Monia ho deixaven en 13-15 al pas pel minut 6. Prepelic va retornar el triple i Kalinic treia avantatge de la disposició amb tres xicotets dels russos per a alimentar a Williams, que baixava el seu tercer mat en sis minuts. Sastre des de la mitjana distància va allargar el parcial abans de tres tirs lliures de McCollum per al 16-22. Sastre va convertir dos llançaments des de la personal, Valiev només un i Pradilla va convertir el triple des de la cantonada per a deixar-ho en 17-27 al final del primer quart.

Una cistella amb addicional de Hermannsson i després d'una bona defensa, un altre 2+1, en este cas obra de San Emeterio, feien créixer la renda taronja. L'islandés va trobar a Tobey en l'estratègia de fons per a posar el 19-35 abans d'un triple de Zaytsev i dos tirs lliures de Mickey. Una transició culminada per Zaytsev va portar a Ponsarnau a parar el partit amb 26-35 i Prepelic va tallar el parcial amb un triple després d'una bona circulació de pilota. Williams es va fabricar la cistella malgrat l'oposició rival abans de rebre una tècnica per la protesta, però el Khimki va desaprofitar el llançament lliure. L'equip rus va canviar la defensa i els tirs lliures i un triple de Karasev van tornar a baixar el desavantatge local per a posar el 34-40 a dos minuts per al descans. Labeyrie va tallar el parcial des de la línia de personal però Mickey va convertir per dues vegades en la pintura per a retallar a quatre. Dos tirs lliures de Prepelic ho deixaven en 38-44 en arribar al descans.

Tobey va replicar primer a la cistella inicial de Mickey i després va assistir a Williams perquè baixara el alley-oop, encara que Mickey s'obstinava a agarrar al seu equip a sis punts. El pivot taronja va culminar una transició a passada de Van Rossom però Zaytsev i Valiev van posar el 45-50 abans d'un tir lliure de Williams. McCollum va tornar a baixar a quatre però Kalinic no va perdonar des de la personal, el serbi li va posar un tap a Zaytsev i Labeyrie va clavar el triple per a donar un poc d'aire a l'equip taronja abans que Van Rossom es lesionara en el turmell dret. Hermannsson va assistir a Williams per a baixar el alley-oop que replicava a la cistella de Valiev que ho deixava en 49-58 amb deu minuts per jugar.

Hermannson va trobar per dues vegades a Tobey baix l’anella per a tornar a posar l'avantatge taronja per damunt de la desena però Karasev treia falta de tres tirs per a no deixar-la créixer més. San Emeterio va clavar el triple i després d'una recuperació, va haver-hi una antiesportiva sobre Hermannsson que va portar una jugada de quatre punts que va tornar a disparar l'avantatge taronja. L'islandés va tornar a connectar amb Tobey per a fer créixer el parcial del Valencia Basket que Voronov va tallar en 0-9 per a posar el 54-71. L'equip rus va pujar el llistó de la seua agressivitat defensiva i va trobar un poc d'encert per a intentar no soltar-se del partit per a col·locar-se a tretze amb sis minuts per jugar. Mickey es va penjar per a posar el 60-71 però Prepelic es va escórrer fins a l’anella per a tallar el parcial en contra amb una safata. McCollum va convertir el triple per a posar a deu als russos, no es va apreciar falta sobre el tir de Kalinic i Monia va posar el 66-73 a tres minuts del final. Karasev va posar a cinc al Khimki amb una safata, ningú va anotar en les següents accions i un rebot ofensiu de Tobey va donar una bola extra que Hermannsson va convertir en una passada baix l’anella per a Kalinic, que va haver de ser parat en falta. El serbi no va perdonar des de la personal per a entrar set a dalt en l'últim minut, l'equip taronja va defensar la seua anella per dues vegades i Hermannsson va habilitar a Williams per a la safata. Un tap de Kalinic a Mickey va certificar la victòria taronja, que va acabar arribant per 68-77.