Derrota davant el Barça (64-80)

21/03/2021

Valencia Basket va vore tallada la seua bona ratxa a la Fonteta en Liga Endesa tallada en caure derrotat davant el Barça per 64-80. L'equip taronja no es va soltar del partit i va tractar de recuperar el desavantatge que va començar a acumular en l'inici del segon quart però no va poder tornar a donar-li la volta al marcador degut en gran mida a l'encert de Abrines en l'últim acte. Els homes de Ponsarnau ho van lluitar malgrat no poder comptar amb Dubljevic ni Van Rossom per lesió i perdre durant el partit a Martin Hermannsson (lesionat a la cama dreta) i al qual estava sent el seu millor home, Mike Tobey (13 punts sense fallada i 5 rebots), per una altra lesió muscular.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Klemen Prepelic, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Louis Labeyrie. El francés, en funcions de pivot per la baixa de Dubljevic, va anotar la primera d'un partit marcat en l'inici per les pèrdues dels dos equips i les passades interceptades fins que Oriola va ficar la primera dels visitants al pas pel minut 3. Kalinic baix l’anella va convertir però Calathes, Claver i Mirotic van posar per davant a l'equip català amb el 4-9 en arribar a la meitat del primer quart. Un 2+1 de Tobey i un triple de Sastre van retallar i una pilota penjada convertida en dos punts per Williams li va donar la volta al marcador amb el 12-11 abans de la cistella de Mirotic. Un palmeig de Tobey va trobar l'oposició dels punts de Davies i Westermann per a arribar amb 14-17 al final del primer quart.

Un triple de Labeyrie ho empatava però Hanga, Davies i Abrines mantenien per damunt al quadre visitant per a posar el 17-23. Pese al tir lliure de Pradilla, un triple de Abrines ampliava la renda catalana però San Emeterio i Prepelic des de la línia de personal contenien un poc l’estirada blaugrana. Sense Van Rossom i amb Hermannsson lesionat en el transcurs del partit, Prepelic i Sastre s'alternaven per a donar descans a Guillem Vives, únic base disponible i el Barça va tornar a estirar la seua renda, portant a Ponsarnau a parar el partit amb 21-30 a tres minuts del descans. Tobey va anotar en la pintura però Abrines va posar per primera vegada la desena d'avantatge amb un triple des de la cantonada. Sastre i el propi Tobey aconseguien punts en la pintura malgrat la dura defensa blaugrana, però el Barça trobava també punts per a protegir la seua renda i fins i tot ampliar-la amb un triple de Mirotic. San Emeterio en acció individual va convertir però un nou triple blaugrana, obra de Abrines, manava el partit al descans amb 29-41.

Una safata en transició de Kalinic i un triple de Vives van obrir amb encert la segona meitat i un mat del propi Kalinic després d'una recuperació retallava un poc més per a posar el 36-43 abans d'una cistella de Davies. Tobey va tornar a percutir en la pintura per dues vegades per a retallar a cinc en arribar a la meitat del tercer acte i Prepelic va clavar el triple després d'una recuperació per a posar el 43-45 abans que Claver i Abrines ficaren dos triples seguits per a tornar a estirar la renda blaugrana a huit punts i portara a Ponsarnau a parar el partit. Un triple de Williams i un tir lliure de San Emeterio van trobar la resposta d'una cistella de Davies i un 2+1 de Hanga per a deixar-ho en 47-58 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Marinkovic va ser replicat per un altre de Hanga i en la protesta sobre una falta comesa sobre Pradilla es va xiular tècnica a la banqueta taronja però el propi Vanja va insistir amb un altre triple en la jugada posterior. Kuric també va anotar des de fora i encara que Marinkovic va ficar el seu tercer triple del quart, Abrines també va anotar des de darrere de l'arc per a defensar la renda visitant. L'encert de Abrines no permetia que l'equip taronja s'acostara i amb la ment posada ja en el compromís del dijous, Ponsarnau va posar en pista als jugadors menys habituals perquè el partit acabara amb el resultat de 64-80.