Declaracions Rubén Burgos pre J30 LF Endesa vs IDK Euskotren

26/03/2021

Valencia Basket afronta el seu últim partit de lliga regular després de superar el tour fora de casa amb un tres de tres en victòries. El conjunt taronja continua aspirant al lideratge de la lliga i Rubén Burgos analitza com arriba el seu equip a aquesta última jornada.

 

El tècnic començava parlant sobre la possibilitat de lideratge si Perfumerías Avenida perd el seu partit: “L'última jornada sempre és unificada, per la qual cosa al final la teua responsabilitat és estar pendent de la teua responsabilitat i el teu treball. Òbviament quan acabe voldrem ser coneixedors d'eixe resultat del Girona-Salamanca i més si hem complit amb la nostra part i hem tirat avant el partit contra IDK. No serà senzill. Les opcions de playoffs de IDK passen per sumar una victòria ací en la nostra pista. Tots dos tenim objectius diferents i arribem amb càrrega a aquesta recta final de temporada, com tots. Amb ganes i desig de tornar a jugar a casa”.

 

Burgos admetia, el cansament al qual estan sotmeses les jugadores a “les cames i el cap. Des de pràcticament la Copa l'equip no ha parat de viatjar, de concentrar-se i tindre reptes i això parla molt bé del treball i que anem complint objectius. El cansament pesa. En algunes jugadores més que en unes altres, en algunes que vénen tocades, en altres l'acumulació de minuts de les quals i situació física és més preocupant, però crec que ho anem suplint. Els serveis mèdics treballant, nosaltres tractant d'optimitzar els minuts d'entrenament i aprofitant els partits per a la nostra millora. Crec que arribarem en la millor de les condicions possibles per a aquest partit”.

 

Sobre la baixa de Marie Gülich, que no va participar en el tour amb l'equip per molèsties en una mà, l'entrenador aclaria que “el normal és que Marie realitze un entrenament amb l'equip. Si en eixe entrenament les sensacions són bones i el realitza al complet podrem comptar amb ella també per al partit”.

 

El rival en l'última jornada és el mateix de quarts de Copa de la Reina. “IDK em sembla un equip molt sòlid i complet i amb un joc interior molt poderós. Estan lluitant per ficar-se en playoffs. Sí que és cert que han passat tota la temporada dins de llocs de playoffs i van jugar la Copa. També elles tenen un objectiu clar i una responsabilitat que és jugar ací. Ens preocupa, posant com a referència el partit de Copa, les defenses alternatives, l'anotació de Coulibaly en la pintura i en l'exterior la referència és Laura García, que a més arriba en un molt bon moment de forma”, analitzava el tècnic.

 

Burgos també va tindre unes paraules cap a Cristina Ouviña pel seu premi en el quintet ideal de la LF Endesa i l'MVP nacional: “Crec que per a nosaltres cada jugadora que arriba per a sumar i arriba amb aqueixa mentalitat i que el projecte seu és una benedicció i Cris des del primer dia el va demostrar. Des del primer workout abans de la pretemporada la vam veure identificada, molt convençuda que aquest era el lloc on volia estar i encantats de recórrer aquest camí amb ella i veure-la aconseguir aquests èxits. Ja ho va fer Queralt la temporada passada, el nostre primer any en lliga el nivell de les nostres nacionals Anna Gómez i María Pina va ser top, així que seguim en eixa línia i encantats que Cris estiga en el millor quintet i siga l'MVP nacional”.


TAGS: