Valencia Basket recupera sensacions en Liga Endesa guanyant a Saragossa (76-85)

11/04/2021

Valencia Basket va trencar la seua mala ratxa en la Liga Endesa amb un treballat triomf en la pista del Casademont Zaragoza (76-85) en un partit en el qual sempre va anar per davant des del final del segon quart però que no va poder trencar fins als últims tres minuts, quan des de la defensa va provocar pèrdues i va recuperar pilotes per a tancar el triomf amb un parcial final de 2-11. Derrick Williams amb 17 punts i Nikola Kalinic amb 17 de valoració van ser els millors en un triomf coral.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Mike Tobey. Una cistella amb addicional de Kalinic va obrir el marcador i va ser replicada per un triple de Ennis i l'encert de Sastre per un mat de Hlinason per a mantindre el partit igualat en els primers compassos. Harris en el pal baix va posar per damunt als locals per primera vegada (7-5 min.3) però un triple de Van Rossom i dos tirs lliures de Williams mantenien per damunt a l'equip taronja abans d'un encert de Sulaimon per al 11-10 en arribar a la meitat del primer quart. Kalinic baix l’anella va ser l'única cosa que va trobar en atac l'equip taronja per a oposar a una aparició ofensiva dels locals que va portar a Ponsarnau a parar el partit amb 18-12 al pas pel minut 7. L'entrada de jugadors des de la banqueta va millorar les sensacions darrere i Kalinic va continuar aprofitant el seu avantatge per a anotar en la pintura o assistir a Williams per al mat, que repetiria després a passada de Dubljevic. Un triple de Prepelic va tornar a posar per damunt a l'equip taronja encara que un tir lliure de Ennis el deixava amb empat a 21 al final del primer quart.

Un triple de Dubljevic va ser respost per cinc punts seguits de Benzing per a mantindre a dalt als locals, encara que Prepelic en la pintura i un triple de Marinkovic canviaven de nou el signe del marcador. San Emeterio en una acció individual va ampliar el parcial taronja però un 2+1 de Wiley posava el 29-31 a set minuts per al descans. San Emeterio va clavar el triple però Ennis i Hlinason van encertar prop del cércol i l'equip taronja no va trobar eficàcia en diversos triples ben llançats, la qual cosa va provocar que una anella passada de Wiley posara el 35-34 que va portar a Jaume a parar el partit a tres minuts per al descans. Un triple de Joan Sastre va ser replicat per un altre de Barreiro però Williams també va encertar des de darrere de la línia de tres i Kalinic va trobar a Tobey en la pintura per a la cistella a taula. Una jugada de pissarra va acabar amb un 2+1 de Sastre per a manar el partit al descans amb 38-45.

Kalinic va obrir la segona meitat amb una cistella després de robatori i Williams des de la mitjana distància va posar per primera vegada la renda taronja per damunt de la desena abans de dues cistelles de San Miguel i Wiley i un triple de Benzing per al 45-49. Williams va tallar el parcial en 7-0 des del tir lliure i Tobey va convertir per a tornar a estirar un poc la renda taronja abans d'una cistella de Brussino. Williams va esmenar el seu error en el mat convertint després de rebot ofensiu i després de dues bones defenses, Labeyrie va culminar amb una cistella amb addicional per a tornar a posar l'avantatge visitant per damunt de la desena abans d'un mat d'Harris per al 49-58. Prepelic va ficar el seu segon i tercer triples de manera consecutiva però Ennis i Harris no deixaven créixer més la renda taronja i Sulaimon va posar el 57-64 amb una acció individual a deu minuts del final.

San Emeterio i Prepelic tornaven a estirar l'avantatge i malgrat que Ennis i Sulaimon li donaven ritme a l'ofensiva aragonesa, Dubljevic defensava la renda visitant abans d'un triple de Barreiro per al 64-70 a sis minuts del final. San Emeterio des del tir lliure i Prepelic en la pintura contenien l'ímpetu aragonés, que amb set punts seguits de Brussino s'acostava a un amb el 73-74 a quatre minuts del final. El propi Brussino empatava el partit a 74 des del tir lliure abans d'un triple de Prepelic, una bona defensa taronja que va esgotar la possessió aragonesa i una assistència de Kalinic per al mat de Tobey. La defensa taronja va provocar un altre pèrdua dels locals i Prepelic va trobar el tall de Kalinic per a la safata que estirava de nou la renda visitant. Brussino va ficar dos tirs lliures per al 76-81 a 1:20 del final, Van Rossom es va deixar un dels seus llançaments des de la personal però Williams va recuperar la següent pilota i Van Rossom la va dormir perquè un triple del mateix Williams certificara la victòria taronja que trencava la mala ratxa en la Liga Endesa i que va acabar arribant per un marcador de 76-85.