Anna Gómez: “És increïble, som campiones d'Europa”

14/04/2021

Valencia Basket va guanyar el primer títol de la història de la seua secció femenina diumenge passat vencent a Reyer Venezia en una final èpica de l'EuroCup Women. Dies després, ens asseiem amb la capitana Anna Gómez, única jugadora de la plantilla que ha viscut tots els partits de l'equip en la competició d'europea (17) des del partit del debut la passada temporada fins a la mateixa final.

 

La valenciana admet que no s'havia imaginat poder alçar un títol tan prompte, en la seua tercera temporada en el Club: “Si tirem la vista arrere el primer any començàvem en la lliga, aconseguirem molts objectius, el segon any pel tema de COVID es va parar, però si que veia com cada any continuàvem creixent. Ara aquest tercer any jugar una final de Copa de la Reina i jugar la final i guanyar l'EuroCup Women és una cosa molt emotiva i espectacular”.

 

La Copa de la Reina va ser, sens dubte, un aprenentatge de cara al que es venia. Es diu que abans de guanyar una final, primer cal perdre-la, i així ha ocorregut amb l'equip de Rubén Burgos. “Perdre una final no t'agrada i més com la vam perdre i a casa, però sabent que aquest equip jugarà més finals i estem convençudes. Un dia ens eixirà cara i un altre dia ens eixirà creu, però esperem estar a l'altura i poder portar-nos més finals, o almenys jugar-les”.

 

La curta història de Valencia Basket en Eurocup Women comença i culmina a Hongria. Anna admet que no s'havia adonat d'aquesta coincidència: “El nostre debut va ser a Hongria (Cegled) i la final ha sigut a Hongria (Szekszard). Em recorde de la primera cistella de María Pina a Hongria i em recorde d'una cistella ací a casa meua com la primera que s'aconseguia a casa. és com si no hagueren passat els anys, com començar una altra vegada i és una cosa molt especial, emotiva i increïble que hàgem guanyat una competició europea. Que som campiones d'Europa!”

 

Fent balanç de tots els moments i emocions viscuts durant la consecució d'aquest títol, Anna admet que “em quede amb el viatge, amb el que hem viscut amb tots vosaltres, amb els directius, amb les ganes que teníem d'alçar el títol i amb el treball que ha fet l'equip. Aquest equip és molt competitiu. Vam fer un pas més. La baixa de Laura Gil era una baixa important, però crec que tothom va fer un pas més i aquest equip és increïble, és molt competitiu i treballem molt”.

 

Com ha dit la capitana en repetides ocasions, aquest equip jugarà més finals: “Quina serà la pròxima, no?”, fa broma la jugadora. Aquesta temporada, de moment, encara queda un repte per davant: “És la lliga espanyola, serà molt difícil, però això ens ha donat un impuls més i creiem. Aquest equip no ha deixat de creure en cap moment. La final de la Copa va ser un pal gran, però guanyarem gràcies a que no deixem de creure en cap moment en la competició europea. Ara ve la lliga i ens ha donat un impuls per a agafar aire i més força i dir ací estem nosaltres i anem per la lliga”.


TAGS: