Mike Tobey: “La nostra mentalitat és continuar creixent per a acabar bé la temporada”

21/04/2021

Acostant-nos a la meitat de la primera setmana neta per a preparar un únic partit des de setembre, el que el diumenge 25 a les 20.00 hores mesurarà al Valencia Basket amb el RETAbet Bilbao Basket, el pivot taronja Mike Tobey fa un balanç del moment actual de l'equip.

 

Acabada ja la temporada europea, l'atenció se centra en exclusiva en la competició nacional, un torneig en el qual l'interior nord-americà considera que “este temps per a treballar ens pot ajudar a fer una cosa positiva en la Liga Endesa. El nostre objectiu era ficar-nos en el Playoff de l'Eurolliga i no haver-ho aconseguit és una llàstima perquè crec que hem fet una bona temporada i que érem un equip prou bo per a ficar-nos en el Playoffs. Però això pot ser una cosa negativa que es puga convertir en una cosa positiva. Recorde el meu primer any a València, vam perdre en la final de l'Eurocup i tot el món estava molt decebut. Però al final d'eixa temporada convertirem tota eixa decepció en una cosa molt especial. Crec que eixa és la mentalitat que tenim ara i tant de bo puguem continuar avançant amb eixa mentalitat”.

 

En una temporada atípica, sense la calor dels aficionats en les graderies, Tobey té clar que “definitivament esta temporada el més important és arribar tan bé com siga possible al Playoff. Intentarem acabar la Lliga Regular bé i apurar les nostres opcions d'aconseguir l'avantatge de camp. Encara que més com un objectiu que perquè siga significatiu jugar els partits a casa o fora. Sense els aficionats en les graderies, tindre el factor pista ja no és la gran diferència que acostuma a ser”.

 

Abans d'acabar la Fase Regular, a l'equip taronja li queden encara alguns reptes, sent el primer d'ells assegurar la presència en la post-temporada. I el center de Valencia Basket els afronta amb confiança: “Esta temporada hem pogut guanyar a quasi tothom, no sé si això significa molt, però sabem que podem fer-ho, que al nostre millor nivell podem guanyar-li a qualsevol. I crec que eixe punt de confiança quan arriben els partits grans és molt important. Enfrontar-se a eixos grans equips com el Barcelona o el Real Madrid sabent que hem pogut guanyar-los esta mateixa temporada ens dóna una confiança que pot ser molt important per a l'equip quan arriben eixos grans partits”.

 

Una de les missions durant el partit del diumenge per a Mike Tobey serà tractar de minimitzar l'aportació del pivot txec Ondrej Balvin, segon jugador més valorat i millor rebotejador de la competició. Una cosa que el pivot considera “sens dubte un marcatge complicat. Des que estic en la Liga Endesa m'he anat enfrontant amb ell i tinc bastant experiència jugant contra ell. És un gran jugador, molt alt, amb els braços super llargs i defensar-lo sempre és un repte. Tractar de limitar la seua presència i que no ens faça molt mal. És un gran rebotejador i haurem de fer una gran faena tractant de baixar el nombre de rebots que agafe”.

 

 

Pensant en eixe partit davant els Homes de Negre, que hui disputen el seu partit avançat de la jornada 36 en la pista del Lenovo Tenerife, Tobey recorda que “els equips amb necessitat de guanyar sovint són els més perillosos. Hem de tindre això molt clar quan arribem al partit. La part bona és que tenim tota esta setmana d'entrenaments per a preparar-nos, treballar en les coses que necessitem i recuperar part de l'energia que hem anat perdent en esta temporada tan llarga fins al moment. Crec que necessitàvem accelerar eixe procés de recuperar energia, afrontarem el partit amb tota l'energia de la qual disposem i ho lluitarem amb ells”.


TAGS: