Compareixença de premsa del director general i conseller delegat José Puentes

22/04/2021

“Estem en un any on ens vam posar uns objectius importants, un objectiu com el de l'Eurolliga i estem decebuts. No hem aconseguit l'objectiu que ens havíem marcat. Construïrem una gran plantilla, un roster de 14 jugadors molt potents, amb un gran cos tècnic i no s'ha aconseguit. Fem un xicotet balanç a hores d'ara i hem tornat a progressar en l'Eurolliga amb 19 victòries. Altres anys vam fer passos i enguany hem fet un gran pas però no ha sigut suficient, per això estem decebuts. Però no resta amb què continuem complint amb el creixement del projecte que venim construint des de fa més de 30 anys. Ens entristix i ens dol vore que altres equips que estan per davall en la taula continuaran jugant Eurolliga i Valencia Basket no, amb tot el que ens ho estem treballant, amb un Mecenes super il·lusionat, l'any que ve, per mèrits esportius, hem de jugar l'Eurocup. I anem amb la il·lusió de continuar enfortint el nostre projecte. Rebrem colps en el camí i d'ells hem d'aprendre”

 

“El projecte no s'acaba amb l'eliminació en l'Eurolliga, ens juguem la lliga espanyola, el major èxit de la història del Club fins hui, que va ser una alegria per a tota la Comunitat Valenciana i que va ser una alegria per a tot el bàsquet espanyol perquè començarem a trencar algunes hegemonies. I sembla que l'Eurolliga ha tapat absolutament esta situació. Ens hem portat un colp, estem fotuts, però no és un fracàs, en absolut. Estem construint un projecte diferencial. Ens vam adonar fa anys que en lloc d'estar enfrontats a l'Eurolliga havíem d'estar veient oportunitats i veient opcions. Som l'únic projecte d'Europa que treballem amb totes les institucions. Amb l'Eurolliga, la acb, amb la FIBA, la selecció espanyola i selecció valenciana. No cal fixar-se només en les victòries i en les derrotes, hi ha una cosa més darrere. I és en això en el que s'està fixant l'Eurolliga i s'està fixant molta gent. I això és el que ens donarà, quan toque, per mèrits esportius i per mèrits de treball i d'impuls, estar on hàgem d'estar de la forma que hàgem d'estar. Nosaltres hem de continuar treballant en el nostre projecte, que no és només l'equip masculí. Hi ha una Alqueria, un equip femení, una Casal Espanya Arena de València en pocs anys. I moltes coses més que anirem desenvolupant pel bé de l'ecosistema del bàsquet. No siguem resultadistes, vegem les coses en el llarg termini”.

 

“Volem anar per la Lliga, tenim una oportunitat, llargues setmanes d'entrenament i podem millorar molt. No cau el món per perdre l'Eurolliga. Hem de seguir cap endavant, com hem fet tota la vida. Eixa ambició la té la plantilla masculina, igual que la té la femenina, que s'estan partint la cara. Les xiques van tindre una decepció en la Copa de la Reina a la seua casa. Un dur colp que ha generat fam i ambició. I perdrem finals, l'important és arribar a les finals i després al 50% ens la jugarem sempre”

 

“L'Eurolliga decidix qui entra en la seua empresa i cal acceptar-ho. Però per acceptar-ho no ens fem xicotets. Ens hem fet grans, este és un club gran i vol estar amb els grans i continuarem mirant cap a l'Eurolliga. Volem ser un club d'Eurolliga i ho lluitarem en tots els àmbits, en la pista, en els despatxos, demostrant amb fets que Valencia Basket mereix estar amb els millors perquè som un club dels millors d'Europa. I continuarem treballant amb eixe ànim. Esta temporada sabíem i acceptàvem les normes de joc des del primer minut, l'Eurolliga va obrir una porta per a quedar-nos i la vam perdre en la pista.

 

“Hem de destinar els recursos que tenim on toca. A vegades els entrenadors o directors esportius volen canviar les coses i per això volem gent que vullga estar en el projecte i que entenga les peculiaritats del Valencia Basket. Quan es lesiona un jugador la majoria d'equips decidixen fitxar. Però nosaltres tenim una Alqueria a la qual cal donar una oportunitat, més prompte que tard. Als dos entrenadors dels equips professionals els dic que vull que juguen més els xavals joves perquè cal donar oportunitats. És un dels temes que hem de continuar millorant. Els dos volen guanyar, és un procés natural, però estem contents amb els nostres entrenadors. Estem decebuts perquè no hem aconseguit l'objectiu però ho hem fet amb 19 victòries”.

 

 “L'equip ha tingut dues cares moltes vegades i això és un defecte i una decepció. Valencia Basket, pel projecte de Club, per la inversió que té, no podem jugar uns certs partits i fer el ridícul com hem fet. T'agafes els cinc o sis millors partits de la temporada en l'Eurolliga i com ens ha dit la pròpia competició, està Valencia Basket amb algú més. Hem tingut dues cares i clar que ens preocupa, perquè forma part del procés en el qual en la nostra sisena participació en l'Eurolliga i toca aprendre, Cal saber jugar les dues competicions i això porta un procés. Que ho intentarem precipitar i fer que siga el més curt possible és evident, continuar fent passos però esta temporada no ha sigut prou”


TAGS: