En joc el bitllet per a la final de LF Endesa a la Fonteta

23/04/2021

Valencia Basket rep a la Fonteta a Spar Girona en el partit de tornada de les semifinals de playoffs després d'haver aconseguit un matalàs de 9 punts en el partit d'anada (dissabte 24, 20:30h, Fonteta, Teledeporte). El conjunt taronja tractarà d'aprofitar aqueix avantatge, amb l'empenyiment de motivació que suposa emportar-se un triomf en Fontajau, per a guanyar-se el bitllet per a la seua primera final de LF Endesa.

Rubén Burgos analitza el partit

El tècnic ha explicat que “ahir vam tindre una xicoteta part de treball de recuperació i veure alguns detalls a millorar, que sempre n'hi ha. Pese al resultat del primer partit creiem que és bo i hem de fer-ho bo a la Fonteta. Llistes per a polir detalls, que estem en el descans d'un partit de 80 minuts i que tornarà a ser dur i que segurament ho serà més encara. Passarem moments complicats que hem de traure des de la nostra mentalitat i la nostra identitat i com hem fet tota la temporada, des de la defensa. És on construïm, és el que ens dóna confiança i curiosament, no és casualitat, ens fa tindre més fluïdesa en atac. Molt il·lusionades perquè aquest passet més ens enviaria a una teòrica tercera final de la temporada. És molt il·lusionant i segur que en el nostre pavelló amb el nostre públic tenim l'energia necessària per a donar el nostre 200%”.

L'equip al complet

Valencia Basket tornarà a comptar amb la plantilla al complet per a aquest partit. Laura Gil va tornar en el partit d'anada en Fontajau de la lesió que li havia impedit participar en la Final Four de l'EuroCup Women i el partit de tornada dels quarts dels playoffs enfront de Durán Maquinaria Ensino. Queralt Casas, que no va jugar en aquest partit contra les gallegues, també va jugar contra Spar Girona i estarà també disponible en la volta.

El rival: Spar Girona

L'equip català arriba a aquest partit amb urgències a causa de la victòria taronja per 9 punts en el partit d'anada. Les de Julbe van completar una bona primera meitat, però no van ser capaces d'aguantar el ritme de Valencia Basket en la segona part. Malgrat ser Campiones de la Copa de la Reina, Spar Girona va caure en quarts de final de la EuroLeague Women, per la qual cosa no arribar a la final seria un fracàs després d'haver estat en les últimes cinc finals de lliga i ser el vigent Campió de la temporada 2018-19.

Les jugadores més valorades en aquests playoffs estan sent Adaora Elonu (15,3 punts, 10 rebots, 1,3 robatoris i 21,3 de valoració) i Chelsea Gray (11,7 punts, 3 rebots, 2,7 assistències, 2,7 robatoris i 11,3 de valoració).

Precedents: Valencia Basket va guanyant terreny

Aquesta temporada Valencia Basket està començant a demostrar una lleugera superioritat sobre Spar Girona. Encara que el balanç és de 6-3 a favor de les d'Alfred Julbe, enguany els resultats estan deixant entreveure un canvi en la tendència. Fins a aquesta temporada Spar Girona havia guanyat els cinc enfrontaments davant Valencia Basket: quatre partits de lliga regular i un en les semifinals de la Copa de la Reina. Enguany, les de Rubén Burgos porten ni més ni menys que tres triomfs sobre les catalanes. Dues victòries en lliga regular i una en l'anada de les semifinals dels playoffs. Si bé és cert que Spar Girona es va emportar l'enfrontament més “decisiu” en la final de la Copa de la Reina. El balanç d'aquesta temporada queda en un 3-1 a favor de Valencia Basket.

Matalàs de 9 punts en el triomf de l'anada

Valencia Basket va aconseguir donar el primer colp en el partit d'anada d'aquestes semifinals en Fontajau. El conjunt taronja va fer els deures en una magnífica segona part i va arribar a guanyar de 16 punts en l'últim quart, però un parcial local va reduir eixa diferència. Ara, el treball de les de Rubén Burgos serà aconseguir una altra victòria en el partit de tornada o, en cas de perdre, fer-lo per menys de 9 punts. En el costat català va destacar Adaora Elonu amb 13 punts, 9 rebots, 1 assistència, 1 recuperació i 18 de valoració. Per part de Valencia Basket van brillar amb llum pròpia Queralt Casas amb 15 punts, 3 rebots, 3 assistències, 2 recuperacions i 21 de valoració i Cristina Ouviña amb 13 punts, 7 rebots, 3 assistències, 2 recuperacions i 25 de valoració. Les tres han entrat en el quintet ideal de l'anada de les semifinals i Ouviña, a més, com a MVP. La jugadora Laia Flores, que debutava en el partit d'anada després de fitxar per Spar Girona procedent de Campus Promete, només va jugar 5 minuts.

Per la tercera final, la primera de lliga

Valencia Basket té a la seua mà aconseguir la tercera final de la temporada, arribant així a totes les finals de totes les competicions que ha disputat (sense comptar amb la Supercopa). D'aconseguir-ho, seria la primera final de lliga de la seua història. El rival més probable, Perfumerías Avenida, que va guanyar dijous passat a Lointek Gernika per 22 punts en l'anada de les semifinals. A més, dimecres passat el conjunt taronja ja va aconseguir fer un pas més en les seues actuacions passades en playoffs. Fa dues temporades va arribar a les semifinals enfront de Perfumerías Avenida però no va poder guanyar cap partit. Enfront de Spar Girona enguany en el partit d'anada, Valencia Basket ha aconseguit el seu primer triomf en unes semifinals.