Dani (14 anys) serà un més al Valencia Basket este Dia Internacional contra l'Assetjament Escolar

28/04/2021

Este diumenge 2 de maig es celebra el Dia Internacional contra l'Assetjament Escolar i la acb i els seus clubs volen conscienciar de manera especial sobre això.

 

La campanya Actuem contra el Bullying serà present en la pista en tots els partits del cap de setmana en la Liga Endesa, i al Valencia Basket – Movistar Estudiantes que es jugarà el diumenge a les 17.30 hores a la Fonteta es viurà una situació molt especial: Dani González, un xiquet de 14 anys pertanyent a un dels equips de L’Alqueria del Basket, viurà el partit com un més en el grup taronja com a premi pels seus valors, el seu esforç, treball en equip i la seua consciència contra l'assetjament escolar.

 

Dani formarà part de la convocatòria del Valencia Basket al llarg de tot l’encontre, sent presentat amb els seus ídols i assentant-se amb ells en la banqueta. Abans, acompanyarà els dies previs a l'equip en la preparació del partit, inclosos els necessaris tests PCR.

 

En tot el procés comptarà amb un padrí d'excepció: Guillem Vives, base del Valencia Basket i un dels cinc integrants del “Quintet contra el Bullying” de la acb.

 

Premi a l'esforç i al suport als seus companys

Dani juga en l'equip Infantil A del Valencia Basket i en el seu dia a dia destaca pel seu esforç, treball en equip i suport als seus companys, tant en el bàsquet com en l'institut, on ha ajudat a la integració de xics d'altres països amb dificultats.

 

Malgrat afrontar personalment un any difícil en traslladar-se de Calp a València i vore menys als seus amics, ha fet un esforç extra per integrar-se i fomentat el bon ambient en tots els àmbits sempre des del respecte i companyonia. Des del club apunten que és un exponent de la Cultura de l'Esforç i té un sentir especial cap al bàsquet.

 

Per tots eixos valors que transmet se li ha premiat amb acompanyar a l'equip i conscienciar amb això contra el Bullying.

 

Busquem Quintets contra el Bullying

La acb i l'Associació NACE (No a l'Assetjament Escolar) impulsen “Actuem contra el Bullying”, una campanya que va tindre el seu primer esdeveniment en L’Alqueria del Basket de València a la tardor de 2019 i en la seua segona temporada posa el seu focus a conscienciar i educar a tots aquells xiquets i xiquetes que miren cap a un altre costat davant l'Assetjament Escolar, els que, amb el seu silenci o la seua complicitat, fan costat directament o indirectament als assetjadors.

 

Per a això la acb compta amb un “Quintet contra el Bullying” format per cinc destacats jugadors de la Liga Endesa: Darío Brizuela (Unicaja), Víctor Claver (Barça), Augusto Lima (UCAM Múrcia), Sergio Llull (Real Madrid), i Guillem Vives (Valencia Basket).

 

Estos cinc jugadors intentaran convéncer a xiquets i xiquetes perquè també ells formen els seus quintets a les escoles de tot el país. Estos cinc xiquets hauran d'enviar les seues propostes per a tractar de convertir-se en referents en la seua pròpia classe, amb idees que ajuden al fet que tots els xiquets se senten a gust en l'entorn escolar i puguen tindre una ajuda en cas de necessitar-ho. Els jugadors, a través de les seues pròpies xarxes socials, es faran ressò de les millors propostes.

 

A més, sempre que la pandèmia ho permeta, els integrants del “Quintet contra el Bullying” visitaran escoles per a traslladar de primera mà el projecte. Darío Brizuela (Unicaja) va ser el primer a fer-ho amb una xarrada als xiquets i xiquetes de 6é de primària en el Col·legi Rosario Moreno de Màlaga.


TAGS: