El doblet, a 40 minuts de distància a la Fonteta

01/05/2021

Valencia Basket està a 40 minuts d'aconseguir el segon títol de la temporada, el primer de la seua història de lliga, en el segon partit de la final de LF Endesa enfront de Perfumerías Avenida (diumenge 2, 12:30h, Fonteta, Teledeporte). El conjunt de Rubén Burgos es va emportar el primer partit a Salamanca en un final èpic amb pròrroga inclosa i podria alçar la seua segona corona davant La Fonteta, que comptarà amb 1.500 aficionats.

Rubén Burgos analitza el partit

El tècnic ha explicat que “nosaltres el que hem de fer és continuar treballant en la línia que venim les últimes setmanes, on cada partit ha sigut pràcticament una final i transcendental. Som conscients que vam fer un pas important però que igual de difícil, sinó una miqueta més, serà ara reafirmar-ho a casa i enfront del nostre públic. Ens enfrontem a un gran equip que ha demostrat molta fam i molt desig tota la temporada i així ho farà. Haurem de fer-ho una miqueta millor si cap per a aconseguir aqueix objectiu”.

Tot l'equip disponible, Laura Gil dubte

Valencia Basket compta per a aquest partit amb la plantilla al complet. Si bé per al primer partit de la final algunes jugadores arribaven entre cotons, totes elles excepte Laura Gil van poder jugar. La interior nacional pateix molèsties en una cama, les mateixes que li van impedir participar en la Final Four de l'EuroCup Women, per la qual cosa tornarà a ser dubte fins a l'últim moment, depenent de la seua evolució.

El rival: Perfumerías Avenida

El conjunt charro arriba al segon partit de la final després d'haver patit un dur colp en el primer a Salamanca. Van arribar a manar fins de 10 punts en l'últim quart i no van poder impedir que València Basket forçara la pròrroga i acabara emportant-se el 1-0 en el seu propi pavelló. Perfumerías Avenida afrontarà el duel a la Fonteta amb urgències, buscant forçar el tercer partit de tornada a Würzburg i no acomiadar-se de la temporada sense cap títol, sense comptar la Supercopa, davant un conjunt taronja que està vivint la seua primera final de lliga.

En el primer partit, Roberto Íñiguez va poder comptar amb Maite Cazorla, que es va torçar un turmell en la final de la EuroLeague Women i no va jugar les semifinals de LF Endesa i arribava a la final com a dubte. Gajic, que va patir al gener una musculotendinosa en el tríceps sural de la cama esquerra de grau II-III, també era dubte i finalment no va jugar. Les jugadores més destacades en aquests playoffs estan sent la interior Nikolina Milic (13,6 punts, 6,6 rebots, 1,8 assistències 16,4 de valoració) i l'exterior Katie Lou Samuelson (13 punts, 4,2 rebots, 2 assistències, 2,8 robatoris i 14,4 de valoració).

Precedents: Valencia Basket comença a trucar a la porta

Fins a aquesta temporada Valencia Basket no havia aconseguit guanyar a Perfumerías Avenida en les dues primeres temporades en LF Endesa. Aquesta temporada, el conjunt taronja no sols s'ha estrenat davant aquest rival, sinó que porta un 2-1 particular. El balanç gobal és de 7-2, sent les victòries de les charres 5 en lliga regular i 2 en playoffs. Aquesta temporada, Perfumerías Avenida es va emportar el primer partit de lliga regular a Salamanca, mentre que Valencia Basket s'ha emportat els dos següents, en lliga regular a la Fonteta i en el primer partit de la final de lliga en Würzburg. A més, tots els partits d'aquesta temporada han anat fins a la pròrroga

Raquel Carrera, letal en els minuts finals

El primer duel de la final de LF Endesa va tindre un final èpic. El partit va seguir el guió de la lliga regular arribant fins a la pròrroga i en aquesta ocasió va tindre un final més que feliç per a Valencia Basket, que va aconseguir la seua primera victòria en la seua primera final de lliga. Una victòria que li deixa a 40 minuts del títol. En aquesta ocasió Raquel Carrera va repetir com a heroïna, igual que en la final d'EuroCup Women. Un 2+1 de la jugadora espanyola i una bona defensa posterior de tot l'equip van tindre com a premi el 1-0.

A 40 minuts del doblet

Si la temporada de Valencia Basket ja era històrica abans de guanyar el primer partit de la final, ara podria arribar fins a un altre nivell. Amb aqueix triomf, l'equip que dirigeix de Rubén Burgos té l'oportunitat que la seua primera temporada arribant a finals acabe amb doblet en títols. Ja amb l'EuroCup Women aconseguida, Valencia Basket està a un partit d'alçar al Lliga Femenina Endesa davant la Fonteta. 1.500 aficionats faran de sisena jugadora en la pista per a intentar que el títol es quede a casa.

Només María Pina, Laura Gil i Queralt Casas han guanyat la LF Endesa

La jugadora de la plantilla taronja amb més experiència a guanyar títols de lliga a Espanya és Laura Gil, que ha alçat el trofeu fins a quatre ocasions. 3 amb Perfumerías Avenida en les temporades 2010/11, 2016/17 i 2017/18 i 1 amb Rivas Ecópolis en la 2013/14, quan va guanyar la lliga al costat de Queralt Casas, que només s'ha emportat el títol en aqueixa ocasió. María Pina, igual que Casas, compta amb una lliga, en el cas de l'aler la va aconseguir en la 2012/13 amb Perfumerías Avenida.