La cinquena consecutiva arriba davant Movistar Estudiantes (100-89)

02/05/2021

Valencia Basket ha encadenat la seua cinquena victòria consecutiva en la Liga Endesa en imposar-se al Movistar Estudiantes per 100-89 en un partit en el qual els atacs dels dos equips el van mantindre equilibrat fins que l'equip taronja va pujar el llistó defensiu entre el final del tercer quart i l'inici de l'últim per a aconseguir un parcial de 17-3 que va ser decisiu per a decantar la balança del costat taronja. En els moments finals, Dubljevic (22 punts) va trobar inspiració ofensiva per a tancar el triomf, encara que van ser Kalinic (19 punts i 6 rebots) i Van Rossom (18 punts amb 6 triples) els més destacats

L'entrenador Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Guillem Vives, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Mike Tobey. Un triple del base belga va ser replicat per dos encerts d'Arteaga, i encara que Van Rossom va repetir des de darrere de l'arc, Avramovic i Brown mantenia per damunt als col·legials després dels primers tres minuts amb el 6-10. La zona plantejada des de l'inici pel Movistar Estudiantes dificultava l'ofensiva taronja encara que Williams va convertir des de la mitjana distància i Tobey ho empatava des del tir lliure. Derrick de nou des de la mitjana distància i un triple de Kalinic tornaven a posar per damunt al Valencia Basket, encara que Avramovic i Arteaga no deixaven créixer la renda local per a arribar amb 15-14 a la meitat del primer quart. El tercer triple de Van Rossom va ser contestat per un altre de Barea, però Williams també va encertar des de darrere de la línia i després d'una bona transició, el base belga va clavar el seu quart triple sense fallada abans del temps mort televisiu. Arteaga col·locava el 24-19 abans d'un nou triple de Dubljevic, que després va assistir a Kalinic en la pintura per a posar la renda taronja per damunt de la desena. Barea i Avramovic van retallar abans d'un 2+1 de Kalinic. Djurisic va ficar el triple des de la cantonada però Hermannsson va trobar a Dubljevic en la pintura, encara que Djurisic deixava el marcador del primer quart en 34-29.

Una cistella amb addicional de Hermannsson va trobar la rèplica d'un triple de Djurisic i encara que Dubljevic es va fer gran en la pintura, Cvetkovic i Avramovic mantenien a un a l'equip col·legial. Sastre va trobar a Dubljevic i Hermannson a Labeyrie per a dos encerts seguits en la pintura i pese a l'encert de Djurisic, Labeyrie va clavar el triple per al 46-40 en arribar a la meitat del segon quart. El capità va convertir després de caçar el seu propi rebot ofensiu però Djurisic li va donar la volta al marcador amb onze punts seguits per a posar per damunt als col·legials. Un 2+1 de Tobey va tallar el parcial visitant i Pradilla des del tir lliure manava el partit al descans amb empat a 52.

Encara que Arteaga va ficar la primera de la segona meitat, Williams va assistir a Prepelic per a la cistella en la pintura però un triple de Brown i Arteaga mantenien per damunt als visitants amb el 54-60. La defensa en zona dels col·legials se li feia complicada a l'ofensiva taronja fins a un triple de Van Rossom i malgrat la cistella d'Arteaga, Williams també va convertir des de darrere de l'arc. Avramovic posava el 60-64 al pas pel minut 26 però Van Rossom va ficar el seu sisé triple i Kalinic el seu segon per a tornar a empatar l’encontre. El quadre col·legial continuava buscant a Arteaga, que convertia en la pintura però una cistella amb addicional de Kalinic tornava a posar per damunt al Valencia Basket. Un triple de Barea posava el 69-71 però els tirs lliures de Kalinic i Prepelic canviaven de nou el sentit del partit i una acció individual de l'aler serbi deixava el marcador en 76-73 amb deu minuts per jugar.

Un ganxo de Dubljevic i una safata de Prepelic defensaven la renda i després d'una bona defensa, el capità taronja trobava a Labeyrie en la pintura per a portar a Jota Cuspinera a parar el partit. Pese a l'aturada, Dubljevic amb un ganxo tornava a posar la renda taronja en la desena i Hermannsson trobava a Labeyrie baix l’anella per a ampliar el parcial a un 17-3 fins que Barea anotava per a posar el 86-76. Un triple de Djurisic tornava a retallar a set però Prepelic va anotar en la pintura i Sastre la safata en transició després d'un robatori per a tornar a estirar la renda local. Dos triples de Labeyrie i Dubljevic contenien l'intent de reacció dels col·legials i el capità taronja continuava trobant l’anella per a protegir l'avantatge i deixar el marcador final en 100-89.