Guillem Vives entra en el Club de +2000 punts i +1000 assistències

04/05/2021

Amb les tres passades de cistella que va repartir diumenge passat davant el Movistar Estudiantes, el base de Valencia Basket Guillem Vives es va unir a un selecte Club de jugadors que han anotat més de 2.000 punts i han donat més de 1.000 assistències amb la camiseta taronja. El director de joc català unix el seu nom al de Rafa Martínez i Sam Van Rossom. I encara que no es conserven les proves documentals que ho demostren, també al de Nacho Rodilla per a fer un pòquer històric de jugadors exteriors

 

L'escorta Rafa Martínez va acabar la seua trajectòria a Valencia Basket com a segon màxim anotador amb 5.589 punts i com a segon màxim assistent amb 1.102 passades de cistella. Sam Van Rossom és el líder en l'estadística d'assistències amb una xifra que ja està en 1.405 passades de cistella (i pujant) i a més és el seté màxim anotador de la història de l'entitat amb 3.160 punts anotats. I després del partit dels col·legials, Guillem Vives presenta en la seua trajectòria uns números de 2.007 punts i 1.001 assistències.

 

A estos tres jugadors hem d'unir el de Nacho Rodilla. Encara que no hi haja constància documental de que en els 40 partits de Lliga EBA de la temporada 1995-96 repartira les 106 assistències necessàries per a arribar al miler, el record del propi base edetà i dels que van formar part de l'equip en aquella campanya deixen a les clares que Rodilla va aconseguir amb total seguretat eixa xifra, per la qual cosa no hem volgut deixar-lo fora d'este selecte Club. En punts (dels quals sí que hi ha proves documentals dels partits d'aquella temporada), Rodilla és tercer en la història de l'entitat amb 4.656 punts convertits.



Vives: “Orgullós d'estar amb estes llegendes del Club”

El mateix Guillem Vives reconeixia després de conéixer que havia arribat a estes xifres que “és un orgull estar en una llista d'estes característiques, i més que estar, els jugadors que estem. Estic molt content per la meua trajectòria, per com he fet les coses en este Club per a arribar ací. Estar amb estos grans jugadors que han passat, crec que llegendes del Club, és un orgull per a mi. I a intentar continuar creixent”.

 

El director de joc català realitzava esta valoració després de la sessió d'entrenament de hui dimarts, la primera de la setmana pensant en el compromís de la jornada 36 de la Liga Endesa que portarà a l'equip taronja a visitar la pista del Real Madrid el diumenge a la vesprada. Abans, arribarà una nova setmana neta d'entrenaments els resultats dels quals, considera Vives, es podran vore amb el pas del temps: “Vorem més endavant, quan arribem al Playoff, com estem creixent en el dia a dia dels entrenaments però crec que sí, que ens està ajudant. Tindre més temps per a concentrar-nos en l'entrenament, entrenaments més durs que estant en doble competició. Al final esta temporada hi ha hagut pocs entrenaments que hem pogut fer amb bones càrregues físiques. I crec que estem aprofitant per a això, per a millorar físicament entre nosaltres els jugadors. I espere que done el resultat adequat per a més endavant competir contra tots”.

 

Amb l'equip taronja ficat en una dinàmica positiva de cinc victòries consecutives i empatat amb el quart classificat amb 22 triomfs (encara que amb dos partits més disputats que el TD Systems Baskonia), Guillem Vives considera que mantindre vives les opcions del factor pista en Playoff i arribar bé a les eliminatòries pel títol “va relacionat. Si guanyem el màxim de partits podem arribar a la quarta posició i això també ens portarà a estar millor per a encarar el Playoff. El que ens interessa és guanyar el màxim de partits, agafar la confiança adequada per a encarar eixa fase final. I després allí ja sabem el que és un Playoff. Trobarem a faltar el factor Fonteta, que sempre ha sigut clau. Intentarem competir contra els millors i poquet a poc anar creixent”.

 

Preguntat pel seu rival del diumenge, el Real Madrid, el base taronja diu que el fet que l'equip blanc mantinga el seu bon nivell malgrat els problemes de lesions i als jugadors que ha anat perdent durant la temporada “no és cap sorpresa, mai pots dubtar d'ells, sempre apareixen en els moments clau, els agrada jugar eixos moments clau, eixos moments de partits. Són jugadors especials. Però per a això estem, tenim un repte ara gran, jugar ara en la seua pista, contra un rival claríssim de Playoff i volem provar-nos a vore en quin nivell arribem per a jugar contra ells. Sabem com vénen, en ritme de doble competició, pot ser que encara centrats en l'Eurolliga però amb la confiança que ho estan fent bé allí. Per a nosaltres personalment és un test per a vore com estem i encara que no siga definitiu per a res, marcarà a vore com encarem el Playoff”.


TAGS: