Valencia Basket inicia el seu camí en el món del 3x3

14/05/2021

Valencia Basket fa un pas més en el seu projecte de bàsquet global. Als equips professionals masculí i femení i L’Alqueria del Basket, la casa del bàsquet europeu de formació, s'unix ara una disciplina en ple creixement, el bàsquet 3x3, de la mà de MIDEA Frigicoll, que ho farà possible com a patrocinador.

 

L'entitat taronja serà d’esta manera el primer club d'acb i Liga Femenina Endesa que tinga també equips competint en circuit professional d'esta modalitat. El Club començarà la seua marxa amb un equip masculí i un equip femení este mateix estiu, competint en diferents proves del calendari, en un any en què esta modalitat del basket debuta com a esport olímpic en la cita de Tòquio.

 

Un equip consolidat, i amb presència olímpica

L'equip masculí de Valencia Basket acumula ja experiència i té una trajectòria important en el món del 3x3. Habituals competidors a Múrcia, entre els 6 jugadors que integren en este equip, s'acumulen ja moltes victòries, i la seua experiència serà un gran espill en el qual mirar-se per a tots els jugadors valencians que s'inicien progressivament en estes competicions:

 

Juanma Robles (Lorca): Cofundador, va ser semi-professional de 5x5 amb experiència en la 1a divisió escocesa i en lliga EBA. Porta 6 anys com a professional, havent deixat el seu segell en alguns dels principals tornejos del circuit nacional i internacional.

Javi Valderrey (Múrcia): Cofundador, campió d'Espanya Universitari amb UCAM Murcia i també amb experiència EBA. Va participar en Campionat del Món 1x1 de Turquia, i també és un habitual de grans cites del circuit 3x3 en els últims anys.

Leandro Lima (Rio de Janeiro, Brasil): Va créixer de la mà del bàsquet de carrer i va ser campió del 1x1 RedBull King of the Rock al Brasil, representant al seu país en la fase final mundial. Es dedica al 3x3 des de 2016, i la seua experiència en grans tornejos li ha valgut la convocatòria internacional per al preolímpic.

Dani de la Rúa (Guadalajara): Després de la seua formació inicial a Castella-la Manxa, va passar pel planter del Real Madrid debutant en ACB en 2016 amb 19 anys. Campió d'Espanya i d'Europa sub20 en 2016, en 3x3 ha sigut internacional en totes les categories, i porta més de 5 anys al més alt nivell.

Sergio Mendiola (Elx): Jugador del CB Almansa de LEB Or, compagina la competició amb el 3x3. Es va formar en Unicaja abans de passar a Viten Getafe i UCAM Murcia, competint en 3x3 des de 2019, havent disputat tots els tornejos amb Múrcia 3x3.

Toni Vicens (Mallorca): Formant en el planter d'Estudiantes, competix en la Primera Divisió Argentina. Assidu en les categories de formació de la Selecció, va ser campió d'Europa sub16 i va obtindre Menció honorífica en el Mundial sub19. Acumula experiència des de EBA a LEB Or i en 2017 inicia una aventura internacional passant per Àustria, França i l'Argentina. Porta 5 anys competint en 3x3 per tot el món.

 

A més, el planter taronja serà el seté jugador quan siga necessari per disponibilitat en les diferents cites del circuit.

 

A tots estos jugadors, prompte se'ls vorà lluir el taronja pel circuit, ja que debutaran del 18 al 20 de juny en el Open de Messinia (Grècia). L'equip femení, que les seues integrants seran revelades en els pròxims dies, iniciarà la seua participació professional en el Circuit 3x3 FCBQ de Sant Feliu la setmana posterior, competint allí també l'equip masculí. En les pròximes setmanes, s'aniran revelant els detalls del calendari estiuenc, així com la data de la presentació oficial dels dos equips.

 

Una manera d'enriquir també el 5x5

El 3x3 no serà només una disciplina més per als equips professionals d'esta modalitat amb els quals comença a competir Valencia Basket. Que el club s'òbriga a esta modalitat, serà una experiència enriquidora a tots els nivells. La varietat de recursos i característiques que oferix el 3x3, permetrà augmentar el nivell dels entrenaments ja des dels últims anys de les categories de formació en L’Alqueria, així com oferir una alternativa també a tots eixos jugadors que ho vegen una opció interessant per al futur. D'esta manera, també és un dels objectius de l'entitat anar nodrint de jugadors valencians, de manera progressiva, els equips professionals de 3x3.

 

MIDEA Frigicoll, patrocinador oficial

Iniciar esta aventura no hauria sigut possible sense Midea Frigicoll, que serà el patrocinador oficial de tots dos equips. Frigicoll, que comercialitza la marca MIDEA (el fabricant d'electrodomèstics número 1 del món), es va unir a la Família Taronja per a esta temporada signant per tres anys, amb visibilitat en l'equipament de joc de l'equip masculí a més de diversos suports i de ser impulsor de l'Esforç durant eixes mateixes tres temporades amb L’Alqueria del Basket per a fomentar la formació i pràctica del bàsquet, especialment de l'esport base i amateur, a través dels esportistes i els seus entrenadors.

 

Ara l'empresa va un pas més enllà, fent possible el salt del Club al 3x3, fent costat tant a l'equip masculí com femení en esta primera participació en el circuit professional.

 

Luanvi, patrocinador tècnic

D'altra banda, com ocorre amb els primers equips de 5x5, Luanvi també col·laborarà vestint els professionals del 3x3, facilitant així els millors equipaments per a acompanyar-los en esta primera aventura, com sponsor tècnic. El taronja tornarà a lluir en els millors tornejos, esta vegada en una nova modalitat, però de nou de la mà de la marca.


TAGS: