La ratxa acaba en el Gran Canaria Arena (92-86)

19/05/2021

Valencia Basket va trencar la seua bona ratxa en Liga Endesa en caure en la pista del Herbalife Gran Canària per 92-86 i no va poder trencar la seua particular maledicció amb esta pista, encara que tindrà una última opció per a assegurar la condició de cap de sèrie en el Playoff de la Liga Endesa si s'imposa el dissabte al Urbas Fuenlabrada en el retorn de l'afició a la Fonteta en esta competició. Valencia Basket va dominar el partit durant els primers tres quarts però el conjunt groc va castigar severament dues desconnexions ofensives. La del final del segon quart va reduir sensiblement un avantatge que havia arribat a ser de 14 punts. La de l'inici de l'últim va suposar un parcial de 14-0 que va posar per davant als locals, que van certificar la victòria amb l’encert de Shurna i Beirán. Kalinic amb 17 punts i 5 rebots i Dubljevic amb 11 punts, 5 rebots i 5 assistències van ser els més destacats en el costat taronja.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Guillem Vives, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Mike Tobey. El partit va començar amb un ritme frenètic, amb atacs ràpids, amb molt d'encert en els dos costats, amb cistelles assistides, sense pèrdues ni faltes personals que tallaren les ofensives. En eixe inici va destacar l'encert exterior de Van Rossom i Kalinic, encara que després de l'intercanvi de colps un ganxo de Tobey i el segon triple de Kalinic van donar una xicoteta renda a l'equip taronja en arribar a la meitat del primer quart (11-18). En els següents minuts el percentatge d'encert de tots dos equips va baixar i el marcador es va quedar parat fins que Balcerowski el va moure encara que Prepelic amb dos triples consecutius contenia l'aparició ofensiva de l'interior polonés. Un triple de Dimsa deixava el marcador en 18-24 al final del primer quart.

Dubljevic baix l’anella va obrir el segon acte encara que cinc punts seguits de Dimsa van acostar als locals a tres punts. Prepelic va retornar eixos cinc punts i va trobar suport en Labeyrie i Hermannsson per a estirar la renda taronja fins al 23-35 al pas pel minut 13. Una bona acció defensiva de Sastre que el balear va culminar en una safata i una cistella amb addicional de Labeyrie defensaven la renda taronja en arribar a la meitat del segon quart malgrat l'aparició ofensiva de Slaughter i Okoye. Tobey i Beirán van intercanviar triples i Kalinic va convertir des de la mitjana distància, la qual cosa unida a dues bones accions defensives i dos tirs lliures de Sastre, tornava a estirar l'avantatge taronja a una nova màxima de +14 abans que Shurna posara el 38-47 a dos minuts del descans. L'equip groc va aprofitar la falta d'encert taronja per a retallar encara més amb un parcial de 11-0 que manava el partit al descans amb 44-47.

Williams va acabar amb la sequera taronja per a començar la segona meitat i un triple de Van Rossom va tornar a fer créixer un poc l'avantatge taronja. Vives en transició va retornar la cistella de Costello però un triple de Okoye i el propi Costello i Slaughter col·locaven el 53-54 en arribar a la meitat del tercer acte. Kalinic es va deixar un des del tir lliure i un triple de Costello li va donar la volta al marcador per primera vegada abans que Van Rossom retornara el triple amb el seu quart encert des de darrere de la línia. Kalinic en la pintura mantenia per damunt al Valencia Basket i l'entrada de cames fresques va portar millors defenses i els punts de Sastre, Prepelic i Dubljevic que permetien a l'equip taronja acabar amb un parcial positiu el tercer quart i arribar amb 59-67 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Dimsa va tallar el parcial taronja i encara que Prepelic va encistellar des de la mitjana distància, Beirán, Timsa i Shurna després de rebot ofensiu van empatar el partit a 69 a set minuts per al final. Un triple de Slaughter va tornar a posar per damunt als locals i una cistella de Costello portava a parar el partit amb 74-69. Shurna va fer créixer encara més el parcial en contra fins a un 14-0 fins que Dubljevic va convertir baix l’anella però un triple de Beirán i una cistella de Dimsa posaven el 81-71 a tres i mig per al final. Kalinic va convertir des de la mitjana distància després del temps mort i Dubljevic va convertir dos des del tir lliure per a ficar un poc de carbó a l'ofensiva taronja encara que Shurna va ficar el ganxo per a defensar la renda local. Kalinic després de rebot ofensiu posava a sis a l'equip taronja però el quart triple sense fallada de Beirán, en este cas sobre la botzina de possessió, complicava molt les opcions de l'equip taronja. Un nou encert de Shurna soterrava definitivament les possibilitats de l'equip taronja i els punts de Labeyrie i Hermannsson només servien per a deixar el marcador final en 92-86.