El retorn del públic assegura el factor pista amb un triomf davant Urbas Fuenlabrada (96-76)

22/05/2021

Valencia Basket va certificar per desena vegada en les últimes onze Lligues Regulars que s'han jugat fins al final la condició de cap de sèrie per al Playoff en imposar-se al Urbas Fuenlabrada per 96-76 en un partit que va suposar el retorn del públic a la Fonteta en un encontre de l'equip masculí. L'equip taronja va aconseguir una bona renda en el final del segon quart, la va dilapidar amb una apagada ofensiva en el tercer i va acabar emportant-se el partit amb un parcial de 20-2 en l'últim amb Bojan Dubljevic (21 punts i 8 assistències per a 30 de valoració) com a absolut protagonista en eixe moment decisiu. Hermannsson amb 15 punts i 5 assistències i Prepelic amb 13 li van acompanyar en la funció ofensiva

L'entrenador Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Guillem Vives, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Mike Tobey. L'ala-pivot nord-americà després de palmeJar el seu propi tir i una safata de Vives van contindre el bon inici ofensiu dels madrilenys, que amb un encert de Samar col·locaven el 4-7 després dels primers dos minuts. Kalinic en acció individual i un triple de Van Rossom van posar per primera vegada per damunt a l'equip taronja i dues cistelles seguides de Tobey van ampliar el parcial i van portar a Raventós a parar el partit però el pivot taronja va continuar anotant per a ampliar el parcial a 11-0 i posar el 15-7 abans de dos triples seguits de Eyenga. Tobey i Vives convertien per a mantindre per damunt al Valencia Basket tot i el bon moment ofensiu de Eyenga però Emegano i Diallo empataven el partit a 19 al pas pel minut 8. Un mat de Williams a passada de Dubljevic i un triple de Sastre permetien a l'equip taronja anar-se’n guanyant al final del primer quart amb 24-23.

El Urbas Fuenlabrada va retornar la cistella inicial de quart de Hermannsson, però Labeyrie, un triple de Prepelic i Sastre des del tir lliure van tornar a estirar lleugerament la renda taronja (32-25 min.14). Emegano va tallar el parcial però el mateix Sastre amb una safata i Dubljevic des del tir lliure mantenien en set l'avantatge en arribar a la meitat del segon acte. L'equip taronja treia personals perquè Prepelic i Dubljevic convertiren des de la línia però un triple de Emegano col·locava el 39-34 abans d'un ganxo del propi capità taronja, que tornava a contestar amb una cistella en el pal baix a un nou triple de Emegano. Cheatham va acostar a tres als fuenlabrenys amb un altre triple però Tobey des del tir lliure i un triple de Van Rossom la tornaven a ampliar i una jugada de pissarra acabava amb un triple de Hermannsson sobre la botzina del descans per a manar el partit a l'intermedi amb 51-40.

El Urbas Fuenlabrada va eixir millor després de l'aturada i va castigar les pèrdues taronja amb punts de Samar i Diallo per a tornar a acostar-se a sis punts. Valencia Basket va millorar un poc en defensa en les següents accions però no trobava res en atac pel que un mat de Diallo i una cistella en la pintura d'Alexander posaven el 53-51 en arribar a la meitat del tercer quart. Prepelic va convertir en dos punts la jugada assajada però de nous els interiors del Urbas Fuenlabrada anotaven per a empatar el partit a 55 al pas pel minut 27. Malgrat un palmeig de Labeyrie, un triple de Trimble posava per damunt als visitants i un mat de Eyenga i un palmeig de Diallo posaven el 57-62. Labeyrie va anotar per dues vegades des de la mitjana distància, Trimble es va escórrer fins a l’anella per a la safata i Prepelic es va ficar fins a la cuina per a deixar el marcador en 63-64 amb deu minuts per jugar.

Un ganxo de Dubljevic va retornar la cistella de Eyenga i Prepelic en la pintura va tornar a posar per davant a l'equip taronja. Diallo des del tir lliure va posar el 67-68 però Hermannsson primer va trobar a Dubljevic baix l’anella i després va ficar el triple després d'una bona circulació de pilota. Encara que Meindl empatava de nou el partit, en este cas a 72, Dubljevic es va fer l’amo del partit. Primer repartint joc, trobant a Sastre per a la safata i després ficant un triple i traient un 2+1 que donava un poc d'aire a l'equip taronja a cinc minuts del final. Els homes de Jaume Ponsarnau van pujar la intensitat en defensa i un nou triple, obra de Labeyrie, va tornar a posar de nou l'avantatge taronja per damunt de la desena i portava a Raventós a parar el partit a quatre minuts del final. Un ganxo de Dubljevic posava el 85-72 i tot i el mat de Diallo, el capità taronja continuava repartint joc, trobant primer a Prepelic baix l’anella i després anotant dos tirs lliures per a ampliar la seua aportació al triomf abans de retirar-se ovacionat per la Fonteta. Amb la inèrcia guanyadora Hermannsson va ampliar el parcial fins al 20-2 i l'encert final de l'islandés valia per a deixar el marcador final en 96-76.