La Fonteta espenta per a sumar el primer punt de quarts (87-86)

31/05/2021

Valencia Basket s'avança en l'eliminatòria de quarts de final de PlayOff de la Liga Endesa en un agònic final de partit en el qual dos tirs lliures de Bojan Dubljevic i una defensa final de Guillem Vives van decantar la balança final. El segon partit tindrà lloc dimecres que ve a les 19.45 hores a Vitòria.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Guillem Vives, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Mike Tobey. Una safata amb addicional després de recuperació de Vives va obrir el marcador, i malgrat la cistella de Henry, Tobey en la pintura i tres tirs lliures de Kalinic van donar una primera renda després dels primers dos minuts (8-2). Henry assumia el protagonisme ofensiu dels seus ficant els set primers punts baskonistas però Tobey primer culminant una transició i després amb un ganxo mantenia per damunt al quadre taronja. Jekiri i Sedekerskis van posar el 12-11 en arribar a la meitat del primer acte i el nigerià va empatar el partit a 13 però Dubljevic i un triple de Sastre protegien l'avantatge taronja per al 18-13 al pas pel minut 7. Un ganxo de Dubljevic i dos tirs lliures de Prepelic van contindre l'encert baskonista per a arribar al final del primer quart amb 22-18.

Jekiri i Giedraitis van tornar a igualar el partit i un triple de Colom va posar per damunt al quadre baskonista per primera vegada amb el 22-25. Prepelic li va contestar ràpid amb un altre però cinc punts seguits de Peters van portar a Ponsarnau a parar el partit (25-30 min.14). Després de l'aturada, Valencia Basket va ajustar amb Kalinic d'ala-pivot i Prepelic va retornar els cinc punts per a tornar a equilibrar la trobada. Peters continuava enxufant fins als onze punts seguits i malgrat un mat de Tobey, Fall i Dragic estiraven la renda visitant fins al 32-42 a dos minuts per al descans. Un 2+1 de Kalinic va retallar però una cistella de Henry manava el partit al descans amb 35-44.

Un triple de Massenat per a obrir la segona meitat va fer més gran la ferida taronja però Vives li va contestar amb un altre. Dubljevic es va fabricar el ganxo i Kalinic va recuperar la pilota per a penjar-se i ampliar el parcial abans d'un 2+1 de Jekiri per al 42-50. Kalinic es va anar al pal baix per a traure la falta amb addicional i Van Rossom va trobar a Dubljevic en la pintura per a portar a Ivanovic a parar el partit amb l'equip taronja a tres punts. Després d'un parell de bones defenses, un triple de Dubljevic va empatar el partit i un altre més va ampliar el parcial per a posar de nou per damunt a l'equip taronja. Polonara va tallar el parcial en 11-0 per a posar el 53-52 i es va xiular antiesportiva de Sastre sobre Dragic, que li va donar de nou la volta al marcador amb una jugada de quatre punts. Williams es va penjar després d'un ràpid servei de fons però Dragic i un triple de Colom mantenien per damunt als visitants (55-60 min.27). Un triple de Sastre va ser contestat per un altre de Peters però Williams va trobar el camí fins a l’anella per a deixar-lo en 60-63 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Polonara va ser replicat per un altre de Labeyrie i encara que Dragic també va convertir des de darrere de l'arc, Kalinic es va escórrer a l’anella per a la safata. El tercer triple seguit dels baskonistes i un mat després de recuperació, tot obra de Giedraitis, tornaven a fer créixer la renda visitant fins al 65-74 a set minuts i mig per al final. Un 2+1 de Kalinic i una cistella des de la mitjana distància de Labeyrie retallaven però Henry i Polonara mantenien estable la renda visitant fins a un triple de Van Rossom i una antiesportiva de Dragis sobre el base belga que es va quedar en un punt. Henry col·locava el 74-80 a cinc minuts del final però Dubljevic va assistir a Labeyrie baix l’anella i Kalinic es va escórrer fins a la cuina per a ficar la safata que col·locava a dos a l'equip taronja. Massenat es va llevar de damunt a Prepelic per a posar el 78-82 a 2:14 del final. Una bona circulació va acabar amb Dubljevic anotant baix l’anella i després d'una bona defensa, el capità taronja ho va empatar sense que els col·legiats consideraren que va haver-hi personal sobre el seu llançament en la pintura. Giedraitis va posar el 82-84 amb una acció individual i un triple de Labeyrie va posar per damunt a l'equip taronja. Henry va anotar el 85-86 amb una altra acció individual i TD Systems Baskonia va cometre faltes fins a ficar-se en bonus i portar a Dubljevic a la línia, que no va perdonar. Guillem Vives va pressionar el servei de banda i va recuperar la pilota en l'intent de llançament de Henry per a amagar la pilota i que el partit acabara amb victòria taronja per 87-86 i sumar el primer punt de l'eliminatòria.