La sèrie davant TD Systems Baskonia es resoldrà a la Fonteta (76-65)

02/06/2021

Valencia Basket tindrà el divendres a la Fonteta una nova oportunitat de buscar les semifinals de la Liga Endesa després de caure en el segon partit de la sèrie en la pista del TD Systems Baskonia per 76-65. El quadre vitorià es va emplear a fons en la primera part per a desactivar l'ofensiva taronja i castigar les pèrdues i aconseguir una renda que va arribar a ser de 19 punts. Els homes de Jaume Ponsarnau van eixir millor després del descans i la reacció taronja en l'últim quart li va permetre acostar-se fins als huit punts, però l'encert local al final no va donar opció a la remuntada taronja. Klemen Prepelic amb 20 punts i Derrick Williams amb 11 punts i 5 rebots van ser els més destacats en el costat valencià.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Guillem Vives, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Mike Tobey. L'ala-pivot nord-americà de l'equip taronja va ficar les dues primeres cistelles del partit però el quadre valencià no va trobar encert en les següents accions i Jekiri i Sedekerskis van empatar el partit abans d'una cistella des de la mitjana distància de Kalinic. Un triple de Van Rossom posava el 6-9 en arribar a la meitat del primer acte i malgrat la cistella de Dragic, Tobey va clavar un nou triple que va ser contestat per un altre de Giedraitis. Jekiri va posar per damunt per primera vegada al quadre local i Dragic va convertir en la pintura per a portar a Ponsarnau a parar el partit amb 17-12 a dos minuts d'acabar el primer quart. El quadre local va continuar castigant les pèrdues per a anotar i malgrat que Prepelic i Van Rossom es va escórrer fins a la cuina per a la safata, Henry i Giedraitis van posar la renda local per primera vegada en la desena en arribar el final del primer quart amb el 26-16.

Un triple de Dragic va fer més gran la ferida i malgrat un 2+0 de Prepelic, un nou parcial dels locals va posar el 35-18 al pas pel minut 13. De nou Prepelic va ser el que va tallar la sequera ofensiva però l'agressivitat defensiva de l'equip baskonista no li permetia trobar res en atac i el quadre local ampliava el seu avantatge fins al 39-20 a tres minuts per al descans. Una cistella amb addicional de Prepelic i un encert després de rebot ofensiu de Dubljevic van ficar un poc de carbó a l'ofensiva taronja i malgrat la cistella de Colom, Prepelic va ficar un triple per a deixar el marcador en 41-28 en arribar al descans.

Després de l'intermedi l'equip taronja va eixir amb millor activitat defensiva però els triples del quadre valencià no van entrar i el de Polonara sí, encara que Williams li va contestar en la següent acció amb un altre. Tobey, Williams i Van Rossom anotaven des del tir lliure però un triple d'Henry i Jekiri no deixaven que l'equip taronja retallara en el marcador. Una acció individual de Giedraitis va posar el 53-37 però Kalinic va ficar el triple. Polonara i Dubljevic van intercanviar tirs lliures i Prepelic va convertir el tir per elevació per a acostar-se a onze abans de dos tirs lliures de Fall. Després d'un tir de Williams trepitjant la línia de tres, Giedraitis i un triple sobre la botzina de quart de Peters col·locaven el 62-46 amb deu minuts per jugar.

Sastre per dues vegades baix l’anella i un triple de Prepelic retallaven un poc però la tornada al partit d'Henry permetia als locals defensar el seu avantatge. Els homes de Jaume Ponsarnau van disposar de diversos llançaments en bona posició per a acostar-se un poc més, però eixos tres triples no van entrar. Un ganxo de Dubljevic posava el 66-55 amb cinc minuts per jugar i Hermannsson es va escórrer fins a l’anella per a baixar el desavantatge de la desena i portar a Ivanovic a parar el partit. Dubljevic des del tir lliure va posar el 66-58 abans d'un triple de Peters al qual va contestar Prepelic immediatament amb un altre. La defensa taronja va provocar que TD Systems Baskonia esgotara la possessió però Henry va recuperar la següent pilota i després de dos atacs precipitats, un mat de Giedraitis ficava el partit en els últims dos minuts amb 71-61. Les cistelles de Hermannsson ja van arribar massa tard per a canviar la sort del partit, que va acabar amb victòria local per 76-65.