El Real Madrid colpeja primer en la semifinal (81-70)

06/06/2021

Valencia Basket va caure en el primer partit de la semifinal de la Liga Endesa davant el Reial Madrid per 81-70 en un encontre en el que va aconseguir reposar-se del seu mal inici per a acostar-se a tres a l'inici de la segona meitat, però la falta d'eficàcia ofensiva en el tercer quart i el clar avantatge dels locals en el rebot no li van donar opcions. Dubljevic amb 10 punts i 12 rebots i Labeyrie i Hermannsson amb 11 punts van ser els més destacats de l'equip taronja. Valencia Basket lluitarà per la seua supervivència en esta eliminatòria el dimarts a les 21:15 hores a la Fonteta en el segon partit d'esta semifinal.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Mike Tobey. Dos tirs lliures de l'ala-pivot taronja van ser l'única cosa que va trobar l'equip taronja en una mala posada en escena, la qual cosa va aprofitar el Real Madrid per a anotar primer amb els exteriors i després alimentar a Tavares per a posar el 9-2. Un mat de Kalinic després d'una recuperació del propi aler serbi no va canviar la dinàmica del partit i el quadre local va ampliar el seu avantatge trobant de nou a Tavares i amb un 2+1 de Carroll per al 14-4 en arribar a la meitat del primer quart. Van Rossom va trobar a Tobey per a baixar un alley-oop i el pivot taronja va canviar papers per a donar-li la pilota a Prepelic baix l’anella per a activar un poc l'ofensiva taronja abans dels triples de Taylor i Alocén (20-8 min.7). Prepelic i dos tirs lliures de Dubljevic van obrir un parcial que va continuar Labeyrie en la pintura anotant a taula i que va portar a Laso a parar el partit. Alocén des de la mitjana distància i un triple de Causeur van tornar a estirar la renda local per a deixar-ho en 25-14 al final del primer quart.

Causeur va seguir fent créixer la renda local fins als 16 punts abans del primer triple taronja, obra de Dubljevic, i una acció individual de San Emeterio que va retornar la cistella de l'aler francés. Un ganxo i un triple del capità taronja van tornar a baixar el desavantatge de la desena (32-24 min.14) i malgrat una acció individual de Hermannsson, Causeur i Taylor encadenaven dos triples per a tornar a estirar la renda taronja, encara que Labeyrie els va replicar amb un altre. Van Rossom va trobar el corredor fins a l’anella per a la safata i una carrera de Kalinic després de rebot li va donar l'oportunitat d'habilitar a Tobey per al triple que tornava a aproximar a l'equip taronja amb el 40-34. Van Rossom va contestar a la cistella de Tavares i Kalinic des de la línia de personal ho apretava encara més, encara que Tyus manava el partit al descans amb 44-38.

Un triple de Tobey va obrir la segona meitat però els tirs lliures de Tavares i Garuba mantenien i fins i tot ampliaven la renda blanca davant un Valencia Basket que no trobava encert per a retallar un poc més fins a un triple de Sastre per a baixar-la a cinc. De nou Tavares i Garuba es feien grans en la pintura per a posar el 53-44 en arribar a la meitat del tercer quart i encara que Kalinic es va fabricar el ganxo en la pintura, un triple de Carroll va pujar el desavantatge. El quadre taronja no trobava punts de cap manera, amb Garuba defensant per damunt de l’anella, encara que almenys no va baixar els braços en defensa per a arribar amb 58-46 amb deu minuts per jugar.

Labeyrie va acabar amb la sequera ofensiva amb un 3+1 en el primer atac taronja de l'últim quart i San Emeterio des del tir lliure replicava al mat de Garuba encara que Alocén, Causeur i Taylor tornaven a estirar la renda local fins al 65-52 a set minuts del final. Causeur va tornar a aparéixer amb dos triples seguits per a ampliar la diferència i encara que Sam també va anotar des de fora el cronòmetre ja corria en contra dels interessos taronja. L'eixida de jugadors frescos per a pressionar i provocar pèrdues i l'aparició ofensiva de Hermannsson amb set punts seguits van permetre a l'equip taronja acostar-se i baixar el seu desavantatge de la desena amb minut i mig per jugar. Els tirs lliures del Real Madrid i els punts de Pradilla deixaven el marcador final en 81-70.