Fi a la temporada en l'últim sospir d'unes disputades semifinals (80-77)

11/06/2021

València Basket cau eliminat de les semifinals de la Lliga Endesa en caure en el tercer i definitiu partit davant el Real Madrid en un partit que es va decidir en els segons finals. Amb el marcador igualat, un 2+1 de Usman Garuba va acabar decidint un partit en el qual al final els detalls van impedir arribar a la tercera final de la història del club en la Lliga Endesa.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Derrick Williams i Bojan Dubljevic. El base belga va replicar al triple inicial de Causeur però Taylor, el segon triple del francés del Real Madrid i Garuba des del tir lliure van estirar la renda local fins al 10-3 després dels primers tres minuts. Un mat en transició de Williams va tallar el parcial blanc i un triple de Sastre va acostar a dos a l'equip taronja en arribar a la meitat del primer quart abans d'un triple de Garuba. Dubljevic es va anar a l’anella amb velocitat per a la safata però Causeur i Garuba col·locaven el 17-10. Cinc punts seguits de Prepelic van tornar a posar a dos al quadre valencià i malgrat la cistella de Taylor, un triple de Tobey retallava a un abans d'un triple de Llull sobre la botzina de quart per a posar el 22-18.

Hermannsson en una acció individual per a la safata i un tir lliure de Kalinic van tornar a baixar-ho a un abans de cinc punts de Rudy, però un ganxo de Kalinic i una cistella de Labeyrie a passada de Hermannsson mantenien pegat a l'equip taronja. Poirier va assumir el protagonisme ofensiu dels seus però un triple de Tobey i un mat després de recuperació de Kalinic posaven el 31-30 en arribar a la meitat del segon quart. Tyus i Taylor van tornar a estirar lleugerament la renda local però Dubljevic va canviar els papers per a trobar a Vives en la pintura i Prepelic va clavar el triple per a mantindre el partit apretat malgrat que Carroll convertia des de la línia de personal. Vives i Dubljevic des del tir lliure van empatar el partit abans d'un triple de Garuba que manava el partit al descans amb 42-39.

En l'inici de la segona meitat ningú aconseguia anotar però Valencia Basket es carregava de personals. Un mat de Tavares va ser la primera cistella de la segona meitat però una antiesportiva sobre Van Rossom va suposar una jugada de cinc punts amb el triple de Williams per a empatar-ho a 44. Una safata de Van Rossom mantenia a un a l'equip taronja en arribar a la meitat del tercer acte però l'entrada de Llull amb dos tirs lliures i l'assistència per a un triple de Causeur va tornar a estirar a sis la renda local abans d'un 2+1 de Hermannsson. Tavares va retornar la cistella amb addicional i una cistella de Causeur va portar a Ponsarnau a parar el partit amb 57-49 al pas pel minut 27. Kalinic es va deixar un des del tir lliure i Sastre va convertir el triple per a no deixar créixer més l'avantatge local i Hermannsson va convertir des de la mitjana distància per a deixar-ho en 59-55 amb deu minuts per jugar.

Tobey va convertir en dos punts una pilota penjada abans d'un triple de Taylor i encara que Kalinic es va fabricar la cistella en la pintura, Llull va ficar dos triples seguits per al 68-59 a set minuts i mig per al final. Sastre va trobar el corredor per a ficar el tir per elevació i Kalinic va tornar a fer-se gran en la pintura primer per a anotar a taula i després per a traure el 2+1 que ampliava el parcial. La defensa taronja va recuperar un parell de pilotes i Labeyrie des del tir lliure col·locava al Valencia Basket a un abans que Alocén trencara la sequera local per a posar el 70-67 a tres minuts del final. Després del temps mort, Garuba va ficar el triple però Tobey li va contestar amb un altre i la falta en el rebot sobre Dubljevic li va donar dos tirs lliures que no va perdonar per a tornar a posar a l'equip taronja a un. Una acció personal de Carroll posava el 75-72 però Dubljevic tornava a convertir els seus dos llançaments des de la línia de personal abans d'un 2+1 de Garuba per a entrar amb quatre a baix en l'últim minut. El tir de Van Rossom no va entrar i malgrat que tampoc ho va fer en l'altre costat, un rebot ofensiu de Tavares i dos tirs lliures de Causeur a 10 segons del final. El triple final de Prepelic només va servir per a deixar el marcador final en 80-77.