Rubén Burgos: “La continuïtat de la plantilla és una bona notícia”

23/06/2021

El primer entrenador taronja se senta davant de les nostres càmeres i repassa l'actualitat del primer equip femení. La plantilla tancada, la incorporació d'Ángela Salvadores, la fitxa 12 per a L’Alqueria del *Basket, la prèvia de EuroLeague Women, la seua experiència amb Espanya…

 

Sobre la plantilla per a la temporada 2021-22:

“El primer és satisfacció ja que l'objectiu del staff i del club és donar la major continuïtat possible atés que els resultats havien sigut bo i la dinàmica de treball havia sigut positiva. La màxima continuïtat és una bona notícia per a nosaltres”

 

“Que les jugadores es coneguen ja era la nostra idea, i era una de les nostres apostes. No és una cosa habitual en el bàsquet femení, i jo no tinc l'experiència com a entrenador de tindre una continuïtat tan gran en la plantilla, però ho valorem amb optimisme. El transcurs de la temporada ens ha portat a créixer dins i fora de la pista com a equip, si esta inèrcia continua, pensem que serà positiu des del minut 1 de la temporada”.

 

Sobre la incorporació d'Ángela Salvadores:

“És una jugadora que portàvem ja algunes temporades seguint, i ara s'ha pogut donar la situació per totes dues parts perquè ens trobàrem. S'ha ajuntat el moment de la carrera d'Ángela amb la del moment del club i amb les necessitats de l'equip. Creiem que ens pot aportar alguna cosa que en alguns moments de l'any vam tirar de menys, que és generació des de l'u contra un i capacitat d'anotació, i també llançament exterior. El nostre equip té una fortalesa clara, que és la defensa, i crec que ací Ángela podrà sumar alguna cosa més i adaptar-se al nivell que ja té l'equip. En atac, la solidaritat, la col·lectivitat, i tindre diverses amenaces. Ella és una exterior diferent a les que ja teníem, que pot aportar en talent ofensiu i en tots dos costats de la pista”.

 

Sobre la jugadora 12 i L’Alqueria del Basket:

“A nivell club, identitat i raó de ser, tenim una instal·lació com és L’Alqueria del Basket, i a les jugadores i jugadors que ixen d'ací hem de crear-los el buit i l'oportunitat que demostren el talent i el nivell que posseeixen”.

 

“És cert que Lorena Segura ja formava part d'aquesta plantilla i que l'any que ve repetirà, fent un pas al capdavant en la rotació i tenint més protagonisme en el dia a dia i en les competicions que disputem, i aqueixa fitxa 12 que és per a L’Alqueria perquè hi ha diverses jugadores que crec que poden aportar en diferents moments de la seua evolució i creixement, algunes en edat júnior en el nostre filial, i altres en categoria júnior o fins i tot cadet, i hi ha jugadores que ja han tingut presència i que començarem a veure-les formant part cada cap de setmana i amb possibilitats de jugar amb la primera plantilla”.

 

“Això ajudarà, perquè les jugadores tindran els seus referents en la plantilla, saben que tenen el seu buit i que es compta amb elles, i que el club aposta per elles. No totes poden aconseguir-ho, però la idea és que cada vegada, en aqueixes categories inferiors de la selecció hi haja cada vegada més presència de jugadores, i d'entrenadors i entrenadores, també preparadors, fisioterapeutes, metges, perquè el creixement siga a tots els nivells”.

 

Sobre la prèvia de la Euroleague Women

“És molt il·lusionant per a l'equip perquè és un pas més, merescut, en aconseguir un títol europeu i en jugar les dues finals de la competició nacional. El següent esglaó és el d'accedir per aqueixos mèrits esportius a la màxima competició europea, en el format que tinga la prèvia, i davant equips exigent que ja han disputat la Euroleague en altres ocasions i amb major experiència. Intentarem arribar amb la major preparació possible, i amb la il·lusió i l'ambició màximes”.

 

Sobre el seu estiu amb la Selecció Espanyola

“Estic molt agraït a la FEB per comptar amb mi, estar en un lloc com este, amb la formació que rebem, fa possible que jo puga estar en una experiència com aquesta amb Espanya. Serà la segona experiència, la primera va ser com a ajudant d'Eric Surís en el Sub20, va ser enriquidora. I ara com a primer entrenador, intentaré aprendre, en un àmbit diferent, una competició curta i un campionat curt, i que em pot servir per a conéixer com venen les noves generacions i per a treballar en un entorn diferent i enriquidor”.


TAGS: