Fernando San Emeterio s'acomiada de la Fonteta com a jugador i s'incorpora al staff tècnic

02/07/2021

Envoltat de la seua família, i de múltiples personalitats del món del bàsquet, Fernando San Emeterio va posar punt i final a la seua trajectòria com a jugador en un acte multitudinari a la Fonteta. Un acte emocionant que va comptar amb discursos presencials per part de Sam Van Rossom, Sergio Scariolo i Víctor Claver, a més de múltiples sorpreses en forma de vídeos que van fer emocionar-se a l'aler espanyol. L'esdeveniment es va tancar amb l'anunci de que el càntabre s'incorpora al cos tècnic del primer equip masculí del Valencia Basket als ordes de Joan Peñarroya en qualitat d'entrenador ajudant.

 

L'acte va congregar a moltes personalitats del món del bàsquet, començant per la Selecció Espanyola Masculina, que demà competirà en el primer partit amistós de la gira preparatòria dels Jocs Olímpics de Tokio a la Fonteta. Per part del Valencia Basket, l'acte va comptar amb alta presència institucional, amb els jugadors professionals Sam Van Rossom, Josep Puerto, Anna Gómez i Lorena Segura o amb la presència de jugadors d'elit del nivell de Tornike Shengelia. A més dels jugadors, l'acte va comptar amb la presència de l'associació arbitral (AEBA), amb Fernando Calatrava.

 

L'acte va començar amb el responsable de relacions institucionals i primers equips, Víctor Luengo, prenent la paraula en nom del Valencia Basket, “la teua humilitat, el teu treball, el teu esforç, crec que són el millor espill en què mirar-se per a tots els nostres xiquets i xiquetes, i per a qualsevol que vulga triomfar en aquest esport”.

 

El segon capità de l'equip masculí, Sam Van Rossom, va prendre la paraula per a comentar que “un no s'acomiada cada dia amb un palmarés com el que ens deixa Fernando, però això són sol números, i Fernando, tu eres molt més que números. Trobaré a faltar els teus consells”.

 

Sergio Scariolo, seleccionador espanyol, va prendre la paraula per a parlar de Fernando, “és molt difícil parlant de Fernando prescindir de la paraula afecte. El respecte que Fernando s'ha sabut guanyar des de tots els estaments del bàsquet, fins i tot mundial. Espere que el bàsquet no malgaste aqueix talent.”

 

A continuació, Víctor Claver, amic personal de Fernando, amb qui va coincidir en la selecció espanyola, va parlar per a comentar que “has sigut un exemple com a jugador, com a gran competidor. Has sabut transmetre eixa il·lusió d'estar en una gran ciutat com esta.”

 

Fernando San Emeterio ha pres finalment la paraula per a dir que “ha sigut molt bonic. Qui anava a dir a aquell xiquet que va començar jugant amb un “redeño” a Santander que anava a jugar 20 anys en ACB i 109 amb la selecció. He gaudit molt, he tingut uns companys impressionants i un ambient increïble. Tenim projectat quedar-nos a viure ací perquè estem molt a gust. Ha sigut un viatge espectacular encara que tot ha costat molt d'esforç, ningú m’ha regalat res però ha valgut la pena. Gràcies a tots, gràcies bàsquet”.

 

Comença una nova etapa com a assistent

En l'acte es va fer oficial la següent etapa en la carrera de Fernando, que des d'aquesta nova temporada s'incorporarà com a entrenador assistent al cos tècnic del Valencia Basket a les ordres del nou entrenador Joan Peñarroya.

 

Un jugador per a la història taronja… i espanyola

Des de que arribara al Valencia Basket en l'estiu de 2015, San Emeterio ha sigut part indispensable en els últims tres títols alçats pel nostre equip masculí i s'ha ficat entre els millors de la història de l'entitat en partits disputats (seté amb 320) i en punts (huité amb 2.703).


TAGS: