Gülich: “He recarregat les piles després de tres anys sense parar”

09/08/2021

La pretemporada de l'equip femení del Valencia Basket s'acosta i Marie Gülich ha decidit tornar abans per a establir-se de nou a la ciutat i començar a treballar de manera individual. Davant una temporada exigent i després d'un estiu en el qual ha pogut descansar, l'alemanya vol tornar al cent per cent.

 

La jugadora interior començava explicant com ha gaudit les seues vacances: “He visitat a la meua família a Alemanya, he fet alguna cosa de rehabilitació amb un entrenador de la selecció nacional, he fet moltes rutes de senderisme amb el meu gos i la meua cosina i he visitat al meu pare a França. L'últim mes l'he passat entrenant amb el meu entrenador, també vaig fer alguna cosa de bàsquet per separat amb l'Alba Berlín. Sé que hi ha una connexió espanyola amb aquest equip i està molt guay. També vaig participar en el Quai 54 de Paris de 3x3”.

 

En un estiu atípic per a ella, sense jugar WNBA i sense Alemanya classificada per als JJOO ha pogut aprofitar per a descansar: “Si que he pogut recarregar les piles, especialment després de tres anys en què havia jugat sense parar. He pogut gaudir d'un estiu de descans, fer un pas arrere i recuperar-me de tot aquest temps, però també reflexionar de tot això de la passada temporada, especialment amb el COVID que ho va fer tot molt més difícil que una temporada normal”.

 

Gülich ha sigut la primera jugadora taronja a arribar abans de l'inici de la pretemporada. “Volia assentar-me al meu apartament i òbviament València és una ciutat molt bonica, per la qual cosa sempre és bo tornar una mica abans per a explorar-la una miqueta i gaudir d'això abans de començar a estar ocupada. A més, tinc aquestes instal·lacions on puc entrenar, jugar a bàsquet. Era important per a mi tindre un poc més de ritme abans de l'inici de la pretemporada”, explicava la pivot.

 

Sobre el que espera a l'equip aquesta temporada, Gülich confessa que ha estat “tot l'estiu amb ganes de tornar i de veure a les meues companyes de nou i reunir-nos. Som el mateix grup. Espere que ens mantinguem unides, treballem amb les coses que van funcionar la passada temporada i tornar més fortes. Les meues companyes que han estat en els JJOO han treballat molt tot l'estiu i ara són elles les que necessiten un descans abans de tornar”.

 

Un dels objectius més immediats, a part de la Supercopa LF Endesa, és la classificació per a la EuroLeague Women: “No hi ha equips fàcils en la prèvia de l'Eurolliga. Tant el Bourges com el Schio han jugat l'Eurolliga, tots dos estan establits com a bons equips que fan bones actuacions tots els anys. És un gran repte per a nosaltres, però no hem de tindre por. Tenim el talent, tenim a les jugadores i tenim tot el que cal tindre per a poder guanyar a aqueixos equips. Depén de nosaltres reunir tot això i anar amb confiança per a aconseguir-ho”.

 

A nivell personal, Gülich ho té clar: “El meu repte és mantindre'm tota la temporada sense tots eixos alts i baixos. Ser consistent. Sé que la temporada passada anava bé, després malament, després el COVID, que em va costar tornar a posar-me en forma i jugar bé… Enguany per a mi és important trobar eixa consistència en el meu joc”.


TAGS: