Intens matí de revisions mèdiques a l'hospital IMSKE

12/08/2021

Amb l'inici de la pretemporada per a la primera plantilla masculina programada per al dilluns de la setmana vinent, l'activitat està sent frenètica a l'hospital IMSKE, proveïdor mèdic oficial del Valencia Basket. Per allí ja han passat dos de les noves incorporacions com Neno Dimitrijevic i Jasiel Rivero, així com els joves Josep Puerto i Jaime Pradilla per a sotmetre's a les tradicionals revisions mèdiques prèvies a l'inici de l'activitat esportiva. La resta dels jugadors que començaran el treball el pròxim dia 16 a les ordres de Joan Peñarroya passaran demà pel centre hospitalari per a sotmetre's a les mateixes proves.

 

Els reconeixements mèdics que passen els jugadors en la Unitat de Medicina Esportiva de l'Hospital IMSKE comprenen “una sèrie de mesuraments analítics, funcionals, de rendiment esportiu i proves d'esforç, així com un reconeixement mèdic complet i valoració antropomètrica i nutricional per a detectar factors de risc en el jugador sobre els quals poder treballar per a previndre l'aparició de possibles lesions i optimitzar el seu rendiment”, explica el Dr. Ignacio Muñoz, director mèdic de l'hospital IMSKE i cap dels serveis mèdics del Valencia Basket. “En funció dels resultats de les proves es planifiquen les càrregues de treball que convé realitzar, les dietes i els suplements necessaris”.

 

El reconeixement mèdic comença amb l'elaboració d'una minuciosa història clínica “centrant-nos en antecedents familiars i personals de possible cardiopatia, símptomes d'índole cardiovascular i una exploració física detallada”, explica la Dra. Carmen Fernández, cardiòloga al capdavant dels reconeixements mèdics dels jugadors en IMSKE. Posteriorment, es realitza un electrocardiograma en repòs, una ecocardiograma i una prova d'esforç amb consum de gasos (ergoespirometría).

 

En el cas del bàsquet, matisa la Dra. Fernández, “per ser un esport dels denominats start-stop, té un tipus d'adaptació cardiovascular específic; en cas concret dels seus jugadors hem de descartar patologies específiques que afecten, per exemple, a l'aorta”.

 

Per al Dr. Ignacio Muñoz, més enllà del seguiment mèdic de la salut dels jugadors, estos controls de salut “permeten als serveis mèdics establir un primer contacte amb els jugadors que demostra el compromís del club amb la salut i el benestar dels jugadors i de les seues famílies”.


TAGS: