Tercer triomf de la pretemporada davant Rio Breogán a Vigo (66-75)

04/09/2021

Valencia Basket va sumar el seu tercer triomf de la pretemporada en imposar-se al Rio Breogán per 66-75 en la cinquena edició del Memorial Quino Salvo disputat a Vigo. L'equip taronja va dominar en la primera meitat des de la defensa i l'encert en el triple amb un paper destacat de Dubljevic, Guillem Ferrando (màxims anotadors amb 11 punts cadascun) i Jaime Pradilla. Quan després del descans els gallecs van trobar als seus tiradors i van aprofitar els problemes ofensius de l'equip taronja per a acostar-se, van aparéixer la millora defensiva, Martin Hermansson, Sam Van Rossom i Jasiel Rivero per a contindre la situació i assegurar la victòria des de darrere.

Valencia Basket va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Guillem Ferrando, Víctor Claver, Jasiel Rivero i Bojan Dubljevic. Després d'encaixar una cistella inicial de Mahalbasic, la defensa taronja va impulsar un parcial de 0-8 amb cinc punts de Hermannsson, un ganxo de Dubljevic i un tir lliure de Rivero. Encara que l'equip gallec va començar a anotar traient cistelles amb faltes associades en la pintura (encara que es va deixar els tirs lliures), dos triples de Ferrando i Dubljevic mantenien per damunt a l'equip taronja (6-14 min.4). Un triple de Puerto va contestar al 2+1 de Mahalbasic però cinc punts seguits de Sergi Quintela i una anella passada del propi Mahalbasic van acostar a un al quadre de Lugo abans de dues cistelles seguides que Dubljevic es va fabricar en la pintura. Un triple de Pradilla i dos tirs lliures de Van Rossom van estirar a huit la renda taronja, però una acció individual de Musa sobre la botzina de final de quart ho deixava en 20-26 al final del primer acte.

Pradilla va culminar una bona acció col·lectiva per a obrir el segon quart anotant a taula i Claver es va fabricar un 2+1 tot i el contacte per a posar per primera vegada la desena d'avantatge, una renda que va estirar Ferrando amb un triple per a un parcial d'eixida de quart de 0-8 que va portar a Paco Olmos a parar el partit. Encara que va baixar un poc la seua eficàcia, la defensa taronja va continuar tancant la seua anella durant els cinc primers minuts del quart i un triple de Bressan va posar el 20-37 abans que Cruz i Larsen acabaren amb la sequera gallega. El Rio Breogán va aprofitar l'embós ofensiu i les pèrdues de l'equip taronja per a acostar-se a tretze abans del tercer triple de Ferrando i una cistella en transició de Rivero per al 25-42 al pas pel minut 18. Musa va agafar el protagonisme ofensiu del seu equip amb cinc punts seguits que van portar a Peñarroya a parar el partit. Després d'eixe respir, Pradilla va convertir primer des de la mitjana distància i després no es va deixar res des del tir lliure per a defensar la renda taronja encara que Erik Quintela des de la línia de personal manava el partit al descans amb 32-46.

La segona meitat va començar amb un triple de Kalinoski i dos tirs lliures de Musa per a baixar de la desena l'avantatge taronja, la qual cosa unida al segon triple de Kalinoski col·locava el 40-46 abans d'un triple des de la cantonada de Claver i una safata per elevació de Ferrando per a tallar l'eixida dels gallecs. Claver des del tir lliure va retornar el parcial per a arribar amb 40-53 a la meitat del tercer quart i un nou triple dels celestes va ser contestat per Dubljevic en el pal baix. Lukovic, un triple de Kalinoski i Musa des del tir lliure retallaven fins al 51-55 en un moment en el qual amb els joves en pista Bellver es va traure un triple de la mànega per a tallar el parcial encara que Lukovic li va contestar amb un altre per a deixar-ho en 54-58 amb deu minuts per jugar.

Pradilla va connectar amb Rivero en la pintura per al ganxo del cubà però un triple de Musa va acostar encara més als gallecs. Dues accions individuals de Hermannsson i una cistella en la pintura de Rivero van donar un poc d'aire a l'ofensiva taronja però Larsen en la pintura posava el 61-66 a sis minuts del final. Van Rossom amb cinc punts seguits i Rivero fent-se espai en la pintura eclipsaven el triple de Kalinoski i tornaven a estirar un poc l'avantatge taronja per a entrar amb 64-73 en els últims tres minuts. La defensa taronja va millorar en eixe moment clau de partit i Dubljevic es feia gran baix els dos cércols perquè els segons caigueren favorables als interessos del Valencia Basket. Sergi Quintela no va perdonar des del tir lliure i encara que Claver no va convertir en atac, va assegurar el rebot i va traure personal per a mantindre intacte l'avantatge taronja ficats ja en l'últim minut perquè el partit acabara amb el resultat de 66-75.