Valencia Basket cau en semifinals de la Supercopa Endesa (87-68)

11/09/2021

Valencia Basket va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Guillem Ferrando, Víctor Claver, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. Un ganxo de Pradilla sobre la botzina de possessió va replicar a la cistella inicial de Higgins i una acció individual de Hermannsson va posar per primera vegada per davant a l'equip taronja. Dubljevic es va fabricar la cistella en la pintura i una safata en transició de Martin van ampliar el parcial per a posar el 3-8 abans d'un palmeig de Hayes i dues safates després de recuperació de Calathes per a retornar el parcial i donar-li la volta al marcador. Higgins després de provocar una altra pèrdua posava el 11-8 en arribar a la meitat del primer quart. La defensa blaugrana no permetia a l'equip taronja ni buscar l’anella i li donava opcions d'anotar en velocitat. Dos triples seguits de l'equip blaugrana van ampliar el parcial fins a un 16-0 per a posar el 19-8 abans que un palmeig i una cistella en la pintura de Tobey acabaren amb la sequera taronja. El pivot nord-americà de l'equip taronja es va convertir en el manteniment ofensiu i tot i que Davies i Laprovittola estiraven de nou la renda blaugrana, un triple de Millán Jiménez el deixava en 27-16 al final del primer quart.

Van Rossom va connectar amb Tobey per a ficar la primera del segon acte però Oriola i un triple de Smits col·locaven el 33-18 a huit minuts del descans. Puerto, que va tornar a la pista després d'emportar-se un colp en la cara en el primer quart, primer va provocar la falta en atac i després va atacar el cércol per a la safata i Hermannsson convertia des del tir lliure però l'ofensiva catalana anotava prou per a mantindre intacta la seua renda al pas pel minut 15. Brandon Davies es convertia en un mal de queixals per a la defensa taronja i Higgins posava la vintena de desavantatge amb el 43-23 mentre que Hermannsson era l'únic que trobava un poc de claredat ofensiva en el costat taronja. Una anella passada de Prepelic deixava el marcador en 45-28 en arribar al descans.

Després de l'intermedi, el Barça va començar inspirat en atac i encara que Pradilla va encadenar cistelles amb bones accions defensives, cinc punts seguits de Mirotic posaven el 56-32 al pas pel minut 23. L'interior aragonés continuava anotant en la pintura i Prepelic va ficar el segon triple del partit per als taronja, però Valencia Basket no va aprofitar les següents accions per a retallar el seu desavantatge i Oriola va tallar el parcial. Un 2+0 de Tobey, un triple de Ferrando i una safata tot i el contacte van portar a Jasikevicius a parar el partit amb 60-44. Després de l'aturada, Laprovittola, Kuric i Davies van tornar a estirar l'avantatge del Barça per a arribar amb 67-44 amb deu minuts per jugar.

Hermannsson trobant el seu avantatge en l'un contra un i un triple de Dubljevic tiraven un poc de carbó a l'escassa ofensiva taronja però el Barça trobava encert exterior per a mantindre el seu avantatge clarament per damunt de la vintena en arribar a la meitat de l'últim acte. Dos triples de Puerto i Van Rossom i quatre punts seguits de Prepelic maquillaven un poc el resultat, però el Barça va trobar a Smits per a no deixar que la renda baixara massa. L'energia de la joventut de Josep Puerto i Pradilla i que Alejandro Bellver s'estrenara en professionals amb un triple només servien per a deixar el marcador final en 87-68.