Valencia Basket tomba al Tenerife i lluitarà pel títol de Supercopa (58-68)

18/09/2021

Valencia Basket barallarà pel primer títol de la temporada. El conjunt taronja va véncer a Clarinos Tenerife, amfitrió de la Supercopa LF Endesa, en semifinals i demà es veurà les cares amb Perfumerías Avenida en la final. Les de Rubén Burgos van dominar el partit, no sense patir davant un rival que sentia l'empenyiment de l'afició local, en el retrobament amb la extaronja María Pina. Raquel Carrera i Cristina Ouviña van ser la parella perfecta per a liderar a l'equip. El conjunt taronja està a 40 minuts del seu primer títol nacional.

El primer quintet oficial de la temporada 21-22 va ser el format per Cristina Ouviña, Queralt Casas, Lorena Segura, Celeste Trahan-Davis i Marie Gülich. La primera cistella va ser una bombeta de la canterana i els primers punts en contra van ser de la extaronja María Pina. Les de Rubén Burgos es van començar a trobar còmodes trobant punts prop de l’anella i tancant bé el rebot. L'anotació estava sent baixa en general, però especialment per a les locals que només van aconseguir anotar 2 punts en els primers cinc minuts. El parcial de 0-9 visitant ho tancava Tikvic, però Valencia Basket estava exultant en tots dos costats de la pista. Amb triple de Contell i cistella de Raquel, l'avantatge arribaba als 16 punts. Amb 4 punts consecutius a final de quart, Clarinos retallava a 12.

Amb cistelles de Ocete i Tikvic, les amfitriones culminaven un parcial de 0-8 que Carrera tallava sota l’anella. Les de Tenerife a penes podien eixir de l'asfixiant pressió taronja i amb un preciós anell passat de Ouviña amb assistència de Carrera, la renda pujava a 17 punts. Moment en el qual les de Claudio García van començar a pujar en defensa, a córrer i van trobar bones sensacions en la pista. Ocete va baixar al seu equip a només 8 punts de diferència, completant així un 9-0 de parcial, que va sufocar Ouviña des del tir lliure. No obstant això, Tenerife ja estava ficat de ple en el partit amb l'empenyiment del seu públic. Malgrat tot, Valencia Basket es va anar al descans per damunt dels 10 punts d'avantatge (25-37).

El conjunt taronja va eixir com un vendaval després del pas pels vestuaris. Ouviña estrenava el tercer quart amb un triple i Gil posava la màxima fins al moment en 21 punts amb un ganxo sobre la botzina de possessió. Ocete frenava el 0-9 d'eixida taronja. Clarinos no es donava per vençut i continuaven estrenyent. A cada colp de Valencia Basket, les amfitriones replicaven amb Davis i Ocete com a líders de l'equip de cara a l’anella. Ferrari reduïa a 12 punts. El parcial era de 15-6.

En els primers compassos de l'últim quart, les de Rubén Burgos manaven per 19 punts d'avantatge després d'un parcial d'eixida de 6-0, partint d'una gran defensa. Un bon matalàs per a encarar la recta final del partit. L'equip canari va continuar espentant malgrat tot i amb 8 punts seguits es van posar a 12 punts amb més de 4 minuts per disputar-se. Encara que el tècnic taronja va parar el partit, Clarinos va poder continuar retallant. Pina deixava la diferència en 7 punts, però a Carrera no li va tremolar el pols per a contestar amb un 2+0. Les locals es veien a tir de pedra i van continuar colpejant. Valencia Basket responia des del tir lliure, mantenint lleument les distàncies. Pina s'havia erigit com a salvadora de les de Tenerife i les va posar a 6 punts mancant 26 segons. Per fortuna, les de Rubén Burgos van mantindre la calma en els últims compassos per a amarrar el triomf i guanyar-se un lloc en la final.