Valencia Basket, campió de la Supercopa LF Endesa (81-63)

19/09/2021

A la tercera va la vençuda. València Basket es proclama campió de la Supercopa LF Endesa de Tenerife i alça el seu primer títol nacional. El conjunt taronja va passar per damunt d'un Perfumerías Avenida minvat per les baixes, dominant el joc en tots dos costats de la pista des de la defensa i un gran moviment de pilota, amb l'incommensurable lideratge de Cristina Ouviña i Queralt Casas. Les de Rubén Burgos es lleven l'espina de les finals de la Copa de la Reina i de LF Endesa de la passada temporada i sumen el segon títol al seu palmarés. Quatre finals i dos títols en aquest 2021.

El quintet taronja de la final va ser el format per Cristina Ouviña, Lorena Segura, Ángela Salvadores, Laura Gil i Marie Gülich. L'equip va començar erràtic en atac pese a la bona faena en el rebot defensiu. Això es traduïsc en un primer parcial de les de Salamanca de 0-4, al qual va reaccionar ràpidament contestant amb un 6-0. La intensitat en tots dos costats de la pista estava sent digna de l'enfrontament, amb un ritme ràpid de joc i una pressió defensiva molt alta. Les interiors Gülich, en el quadre taronja, i Hof, per part de les de Salamanca, lideraven l'anotació dels seus equips amb un marcador molt igualat.

El ritme no baixava en el segon període. València Basket va aprofitar un xicotet desajustament defensiu de les blaves per a propinar un parcial d'eixida de 10-2 que provocava el primer temps mort del partit. Encara que estaven penalitzant els tirs lliures, les de Rubén Burgos van començar a obrir una xicoteta bretxa movent bé la pilota i impedint que les de Salamanca corregueren. L'avantatge va aconseguir els 12 punts amb una Ouviña que guiava a l'equip tant en defensa com en atac. Les sensacions al descans no podien ser millors (44-33).

El tercer quart també arrancava de la millor forma possible amb un 10-0 entre Casas i Ouviña que elevava aqueixa renda a 21 punts. L'equip de Salamanca no podia ni trobar els espais davant una impenetrable defensa taronja ni parar el seu poder ofensiu. Evans va frenar la sagnia des del tir lliure, no obstant això, València Basket no va cedir ni un centímetre de terreny. Gülich pujava lleugerament l'avantatge fins als 22 punts. Perfumerías Avenida tractava de retallar trobant a Fasoula en la pintura i va arribar a posar-se a 15 punts al final del tercer quart, encara que una canastra de Casas posava la diferència en 17.

El conjunt taronja no va soltar el peu de l'accelerador en cap moment. Mancant 6 minuts per al final del partit l'avantatge estava en 20 punts. El temps se li estava esgotant a les de Roberto Íñiguez i es va veure reflectit en la pista. Mentre València Basket mostrava seguretat en la pista, Perfumerías Avinguda donava mostres de nerviosisme. L'equip taronja va continuar jugant de manera coral, alguna cosa que es va veure reflectit en el marcador i és que totes les jugadores que havien eixit a pista havien anotat. València Basket va mantindre el nivell defensiu amb el partit ja pràcticament a la seua mà. Salvadors elevava la diferència a 22 amb poc més de 2 minuts restants. Les de Rubén Burgos van tancar el partit per a aconseguir el seu primer títol nacional.