Tancament a la fase prèvia de l'Eurolliga amb derrota davant Tango Bourges (75-72)

23/09/2021

Valencia Basket s'acomiada de la EuroLeague Women amb derrota amb pròrroga inclosa davant Tango Bourges. El conjunt taronja va desplegar un gran joc en la segona meitat que li va permetre donar-li la volta al partit, però les franceses van forçar la pròrroga i van donar el colp final. Les millors, Marie Gülich i Ángela Salvadores amb 15 i 17 punts cadascuna. El conjunt taronja pensa ja en l'Eurocup Women amb el desig de, molt prompte, poder guanyar-se la seua plaça per a la màxima competició continental. Les de Rubén Burgos, acabant terceres del seu grup d'aquesta fase prèvia, queden enquadrades en el grup I de la conferència 2 amb el Basket Namur Capitale, Kangoeroes Basket Mechelen i el guanyador de la prèvia entre Durán Maquinaria Ensino Lugo i Magnolia Basket Campobasso.

Valencia Basket va eixir a pista amb Leticia Romero, Lorena Segura, Ángela Salvadores, Raquel Carrera i Marie Gülich. Tots dos equips van arrancar el partit movent bé la pilota i trobant bones cistelles dins de la zona. Algunes pèrdues i fallades en atac amb les seues conseqüents transicions van obrir una diferència de 9 punts per a les franceses. Igual que en el primer partit, a les taronja els faltaven els punts des de més enllà de l'arc. El parcial de 7-0 ho va frenar Gülich de mitjana distància. Malgrat els esforços del Valencia Basket, Tango Bourges va acabar el primer període amb un avantatge màxim fins al moment de 10 punts

Gil obria el segon quart amb un triple que retallava aqueixa distància, però les pèrdues, davant la gran defensa de les franceses, estaven llastrant. El conjunt taronja va recuperar les sensacions amb un parcial de 8-0 que les posava a 1 punts a base de pressió i una gran exhibició en el pick and roll. Gülich apareixia a tot arreu. A partir d'aqueix moment les forces van tornar a igualar-se durant diversos minuts i, encara que les de Rubén Burgos van poder haver-se posat per davant de no ser per la falta d'encert, la diferència era mínima al descans (32-28).

De nou Gil era l'encarregada d'estrenar el quart. Parcial particular seu de 4-0 i canastra de Ouviña per a donar-li la volta al marcador, posant a l'equip 2 a dalt. Encara que elles van empatar, Valencia Basket responia amb un parcial de 5-0 que obria una xicoteta bretxa i, poc després, amb robatori i canastra, Gómez elevava la màxima taronja fins al moment fins als 6 punts. Tango Bourges seguia molt ficat en partit i anava contestant amb xicotets parcials, encara que les de Rubén Burgos estaven aconseguint mantindre's per davant. La confiança del Valencia Basket va arribar a un punt en aquest quart en el qual estava pels núvols. Parcial de 7-0 entre Gülich i Salvadores per a finalitzar el tercer quart amb un matalàs de 9 punts.

Michel frenava el parcial des del triple en l'inici de l'últim quart. Encara que Valencia Basket replicava, Tango Bourges sumava de tres en tres. Eldebrink va posar a les seues a 3 punts amb dos triples consecutius. El partit es va mantindre en aqueixa bretxa durant diversos minuts fins que les franceses es van col·locar a 1 punt i Burgos ho va parar. Tots dos equips continuaven jugant molt físic malgrat no tindre ja opcions de classificació per a la EuroLeague Women. El Bourges va empatar amb triple de Duchet mancant 16 segons per al final del partit i amb el conjunt taronja tenint possessió per a guanyar. Gülich va rebre falta amb tirs lliures, dels quals va anotar un. 1 punt d'avantatge per a València Basket i 8 segons de possessió per a les gales. La bona defensa del servei va forçar la pèrdua d'elles i les taronja van aprofitar. Falta sobre Salvadores, tirs lliures, un dins i 2 punts per davant amb només 8 dècimes per a Tango Bourges i va tindre temps d'empatar. A pròrroga.

En l'inici de la pròrroga es van posar 3 punts per davant. El temps es començava a esgotar i a cada cistella taronja elles responien i es posaven de nou amb aqueixos 3 punts d'avantatge. Valencia Basket ja no va ser capaç de remuntar i es van emportar el partit les franceses.