Màxim esforç de l'equip sense recompensa davant UCAM Múrcia (86-91)

26/09/2021

Valencia Basket es va buidar amb els efectius disponibles i va anar per davant durant 33 minuts davant un UCAM Múrcia que va pujar el llistó físic després del descans per a acabar emportant-se la victòria de la Fonteta per 86-91. Un equip taronja esgotat va tractar d'enganxar-se al partit al final amb tres triples seguits de Hermannsson, però al quadre visitant va defensar bé el seu avantatge per a sumar la victòria, deixant sense premi l'esforç dels jugadors disponibles i els joves i el bon partit de Claver (26 punts) i Dubljevic (22).

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Dimitrijevic, Puerto, Claver, Pradilla i Dubljevic. Un triple i un ganxo després de rebot ofensiu del capità van retornar la cistella inicial de Lima i van obrir un parcial que va allargar Puerto amb dues cistelles seguides per a posar el 9-2 abans que Webb ho tallara amb una acció individual. Encara que l'equip murcià bolcava el seu joc ofensiu a Lima, Dubljevic va anotar un nou triple i un ganxo per a defensar la renda taronja i una acció individual de Dimitrijevic suposava el 16-8 en arribar a la meitat del primer quart. Pradilla es va estrenar en el partit a passada de Dimitrijevic i Peñarroya va menejar l'equip ficant a tres xavals del LEB Plata amb Labeyrie i Hermannsson. L'equip taronja es va embossar un poc en atac i UCAM Murcia va trobar encert ofensiu amb Czerapowicz però Labeyrie va aprofitar el seu avantatge en el canvi defensiu per a anotar i deixar el marcador en 20-15 al final del primer quart.

Radovic va començar anotant el segon acte però dos tirs lliures de Dubljevic i un triple de Claver van estirar de nou l'avantatge local, la qual cosa unida a un encert des de la mitjana distància de l'aler valencià la va posar en la desena per primera vegada en el partit. Un ganxo que es va fabricar Pradilla en la pintura i un triple de Claver van fer créixer el parcial fins a un 12-0 (32-17 min.16) que McFadden va trencar amb una acció individual. Pradilla des del tir lliure i un triple de Millán Jiménez després de rebot ofensiu de Bressan van augmentar lleugerament la renda amb un quintet molt jove sobre la pista. L'argentí es va deixar un des del tir lliure i l'equip murcià va aprofitar per a retallar de la mà de Webb i McFadden però Dubljevic va tornar al camp per a clavar un triple. Un arreó ofensiu de Rojas va tornar a retallar, Puerto va convertir dos tirs lliures i un triple de Webb ho deixava en 42-31 en arribar al descans.

Pradilla penjant-se a passada de Dimitrijevic i Claver després de diversos rebots ofensius contrarestaven en l'inici la proposta d'un UCAM Múrcia que va eixir molt més intens després de l'intermedi i va començar a trobar els punts de McFadden i Taylor per a posar el 46-39 després de tres minuts de segona part. Claver des del tir lliure equilibrava un triple de Webb i amb un triple els tres tirs lliures de McFadden però Rojas mantenia obert el bon moment ofensius dels visitants per a continuar menjant-se l'avantatge taronja (52-47 min.25). Un triple de Dubljevic i dos tirs lliures de Dimitrijevic la van tornar a estirar un poc però Taylor va retornar ell sol el parcial i Webb va col·locar a dos als visitants amb el 57-55. Dubljevic va tallar el moment visitant des del tir lliure i Claver es va fabricar la safata malgrat l'agressivitat de la defensa murciana però el UCAM Múrcia des del tir lliure es mantenia pegat en el marcador. Claver sostenia a l'equip en atac i Hermannsson es va escórrer fins a l’anella per a la safata que ho deixava en 65-60 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Claver i un tir per elevació de Ferrando van replicar a dos triples de Czerapowicz però Cate va empatar el partit i Webb li va donar la volta al marcador amb el 70-72 amb set minuts per jugar. L'equip taronja, que ho intentava tot per a mantindre's en el partit, es carregava de personals amb els dues bases amb quatre faltes i Puerto eliminat per personals. Claver va traure tres tirs lliures per a tornar a acostar-se però Webb i un triple de Czerapowicz col·locaven el 73-80 amb cinc minuts per a acabar. Un triple de Hermannsson va ser contestat per un altre de Bellas encara que l'islandés va repetir des de darrere de l'arc i després d'una falta en atac de Cate, el tercer triple seguit de Hermannsson obligada a Sito Alonso a parar el partit en col·locar-se Valencia Basket a dos punts. Cate i Bellas van tornar a estirar la renda visitant i en les últimes accions la va defensar per a emportar-se el partit per 86-91.