Valencia Basket ofereix la Supercopa a la Fonteta amb victòria (77-48)

26/09/2021

Valencia Basket va oferir el títol de la Supercopa LF Endesa a l'Afició amb una gran victòria en l'estrena de la lliga a la Fonteta davant IDK Euskotren. El conjunt taronja va passar per damunt d'un equip donostierra, que es va veure superat a causa de la seua curta rotació de 9 jugadores. Triomf coral, amb fins a 5 jugadores en dobles dígits en valoració amb Salvadores, Ouviña i Gülich destacant. Les de Rubén Burgos tanquen així una ratxa de 5 partits en 9 dies, després dels viatges a Tenerife i a Schio.

El conjunt femení va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Ángela Salvadores, Lorena Segura, Laura Gil i Raquel Carrera. La primera cistella de la LF Endesa 21-22 l'anotava la pivot gallega des de la mitjana distància. Un primer parcial de 6-0 obligava a Muguruza a parar el rellotge amb minut i mig transcorregut. Les visitants ho frenaven responent amb un 4-0 però 10 punts consecutius de les taronja, liderades per l'anotació de Carrera i Gil, posaven un primer avantatge de 12 punts. Díaz tallava la ratxa des de la línia de triple i les basques plantejaven una defensa zonal que va posar en dificultats a l'atac de les de Rubén Burgos durant diversos minuts. Valencia Basket va trobar llocs ofensius i va elevar l'avantatge a 14 punts al final del primer quart.

La defensa taronja havia sigut quasi impossible de traspassar per a IDK en els primers 10 minuts, no obstant això, en l'inici del segon quart van fer un parcial de 8-0 que les acostava i Burgos tenia que per al partit. Romero retornava l'encert a Valencia Basket amb 5 punts seus seguits. La defensa i la fluïdesa ofensiva tornaven a ser protagonistes en el joc taronja. Salvadores col·locava la renda en 22 punts. Les de Rubén Burgos doblegaven en el marcador als seus rivals. A l'equip donostiarra se li començava a anotar l'escassetat de rotació en la seua plantilla. Cvitkovic frenava la sequera del seu equip amb 4 punts seus seguits. Amb jugada de pissarra, Gülich completava una primera part pràcticament perfecta per a Valencia Basket (43-21).

Van començar el tercer quart una mica més entonades les basques. Un parcial de 5-0 que ràpidament era aplacat per les taronja, que elevaven l'avantatge fins als 23 punts. En aqueix moment, Madden es va tirar l'equip a l'esquena, encara que continuava havent-hi un oceà de distància en el marcador. Romero estava trobant de meravella a Gülich en la pintura i Trahan-Davis també va aparéixer perquè Valencia Basket continuara ampliant l'avantatge, que ja estava en els 28 punts. Mancant l'últim quart, les de Rubén Burgos tenien el partit pràcticament en la butxaca.

El partit seguia en la mateixa dinàmica. Ni Valencia Basket continuava obrint bretxa, ni IDK aconseguia retallar fins que, passats 4 minuts de quart, Romero col·locava la renda en 30 punts. Cvitkovic era de les poques jugadores visitants que trobava el cércol. L'equip taronja va mantindre el nivell ofensiu i defensiu malgrat l'avantatge i Contell va col·locar la renda en 33 puntos des del tir lliure. Valencia Basket va tancar la victòria en un dia festiu a la Fonteta amb l'oferiment de la Supercopa a l'afició.