El retorn de la Caldera Taronja no és suficient per a tombar el Real Madrid (79-93)

10/10/2021

València Basket no va poder aprofitar el suport d'una Caldera Taronja que es va omplir fins al màxim permés i va caure davant el Real Madrid per 79-93 en un partit que va estar molt igualat durant els primers 30 minuts però en el qual l'encert exterior de Rudy i Heurtel en el tercer quart i els problemes per a anotar en l'inici de l'últim van condemnar al conjunt taronja, que el va intentar fins al final però no va poder contrarestar l'encert exterior dels blancs (9 triples en la segona meitat). De res van servir els 20 punts i 6 assistències de Hermannson i els 15 punts de Rivero.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Hermannsson, Puerto, Claver, Pradilla i Dubljevic. El base islandés va retornar amb dues accions individuals el triple inicial de Abalde i Puerto des de la mitjana distància va convertir per a replicar als punts dels exteriors, però Tavares i Yabusele van posar el 6-11 després dels primers tres minuts. Pradilla des de la mitjana distància va convertir però Williams-Goss va fer més gran la ferida i va portar a Peñarroya a parar el partit amb 8-15 en arribar a la meitat del primer quart. Hermannsson va convertir des de la línia de personal abans que Xabi López-Arostegui debutara com taronja. Un triple de Dubljevic retallava i un altre de Labeyrie posava per damunt al Valencia Basket, la qual cosa portava a Laso a parar el partit amb 16-15. Abalde va tallar el parcial taronja en 8-0 i Labeyrie va replicar des de la mitjana distància a un 2+1 de Vukcevic, la qual cosa unida a un triple de Hermannsson mantenia per damunt al quadre taronja. Un mat després de recuperació de Rivero deixava el marcador en 23-20 al final del primer quart.

Poirier i Llull van tornar a canviar el signe del partit abans d'una cistella de Dimitrijevic. Rivero va assumir el protagonisme ofensiu per a mantindre el partit equilibrat malgrat els punts de Vukcevic i Tavares encara que Alocén posava el 30-32 en arribar a la meitat del segon quart. Un 2+1 de Rivero, el tir lliure d'una tècnica a Yabusele i dos tirs lliures de Claver mantenien el partit empatat però l'aparició ofensiva de Llull va donar una lleugera renda al quadre visitant abans d'un triple de Dimitrijevic. Yabusele anotava en una acció individual per a arribar al descans amb 39-42.

Una pilota penjada convertida en dos punts per Pradilla i una cistella des de la mitjana distància de Dimitrijevic van replicar a un triple de Rudy i un encert de Taylor, però un triple de Dubljevic apretava de nou el partit. Dimitrijevic amb una passada de fantasia habilitava a Claver per a l’anella passada però Tavares col·locava en 48-53 amb dos encerts seguits en arribar a la meitat del tercer quart. Dimitrijevic en una acció individual i Puerto després d'un rebot ofensiu de Rivero mantenien a un a l'equip taronja i malgrat la cistella de Hermannsson, dos triples de Rudy i Heurtel tornaven a estirar a cinc l'avantatge blanc. Un mat de Poirier portava a Peñarroya a parar el partit amb 55-61 i encara que després de l'aturada Hermannsson va convertir des de la mitjana distància, Heurtel va ficar el triple i Claver se’l va retornar per a arribar amb 60-64 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Rudy, un alley-oop baixat per Poirier i una safata en transició de Heurtel van posar un màxim desavantatge que va portar a Peñarroya a parar el partit amb 60-71 i un poc més de huit minuts per jugar. El quadre blanc va arribar a manar per +17 encara que que Hermannsson tallara el parcial d'eixida amb una acció individual ja que el conjunt blanc, amb Rudy al 4, va aprofitar els problemes per a anotar del quadre taronja per a fer més gran la ferida. Rivero en la pintura i Hermannsson amb un triple van activar un poc l'ofensiva valenciana i Dimitrijevic va retornar el triple de Williams-Goss, però Yabusele i Hanga van continuar encertant des de fora per a no deixar al quadre taronja acostar-se més. Els compassos finals només van servir per a vore com Xabi López-Arostegui anotava el seu primer triple com taronja i per a deixar el marcador final en 79-93.